De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Dollelollypop

http://www.deleukstetaarten.nl

Dollelollypop, of Marion zoals ze in het dagelijks leven heet, houdt ervan om lekker te bakken en om te bakken met verschillende smaken. Ze laat ons regelmatig meegenieten van alle mooie baksels welke ze heeft gemaakt. Je kan haar vinden via haar DeLeuksteTaarten profiel of via haar facebook Taart van Marion

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben voor ik denk nu 5/6 jaar terug voor het eerst op de het forum terecht gekomen via google en plaats sindsdien regelmatig foto’s van mijn baksels.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Voorheen keek ik er bijna dagelijks op maar nu eigenlijk alleen als ik mijn foto’s plaats maar dat komt omdat ik sinds ik werkeloos ben geworden voor 3 jaar terug actief op facebook en daar ben ik ook bij verschillende pagina’s dus zit tegenwoordig daar wat meer.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Dat er zoveel op te vinden is, je er veel kan leren want ik heb er heel veel aan gehad toen ik net begon met bakken.
  Het is er over het algemeen leuk en gezellig hoewel ik wel een keer een niet zo’n leuke ervaring heb gehad toen ik mijn cricut cake destijds te koop had gezet en ik helemaal werd afgebrand terwijl ik gewoon eerlijk was maar dat was gelukkig een éénmalig incident.
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Mijn forumnaam is eigenlijk mijn hotmailnaam en daar ben ik aan gekomen omdat ik destijds toen ik mijn hotmail ging aanmaken zoveel namen geprobeerd had met mijn naam maar die allemaal al bezet waren.
  Toen zei ik ik wordt er helemaal dol van en zo kwam ik dus op de naam dolle marion
 • Hoelang bak je al?
  Ik heb bakken altijd leuk gevonden want ben er speciaal voor naar de huishoudschool gegaan omdat mijn zus wel eens thuiskwam met koekjes of een appeltaartje.
  Als ik destijds wist dat er een bakkersschool was dan was ik daar absoluut heen gegaan maar ik wist het toen niet.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Ik vond de meest bijzondere taart die ik gemaakt heb de Macadamia cheesecake op een blonde brownie met karamel .
  Dit recept heb ik gevonden op pinterest en ik heb me deze taart meegedaan aan de wedstrijd de streektaart van Amersfoort en heb met deze taart gewonnen voor de prijs de lekkerste taart.
  Er waren drie prijzen, één voor de lekkerste, één voor de mooiste en één voor de streekproduct taart.
  Ik wilde niet voor het streekproduct gaan want dat vond ik niet leuk, voor de mooiste wilde ik ook niet gaan want dat ging op wie de meeste stemmen had en als je dus veel mensen meenam die op je gingen stemmen dan was je al winnaar en dat heb ik gemerkt want de taart die de mooiste was, was totaal niet de mooiste en dat was ook de reden waarom ik daar ook niet voor ging.
  Ik wilde voor de lekkerste want die werd gekeurd door de vakjury waaronder Patissier Harry en Joey Mercuur en ik dacht als ik dan meedoe wil ik voor de lekkerste gaan.
  Die heb ik dus gewonnen maar hij is dan ook wel ontzettend lekker.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Nou wat ik echt zou willen leren weet ik niet echt.
  Ik zou wel graag willen dat ik wat meer geduld had en dat taart maken mij de ontspanning geef die ik zo hard nodig heb maar helaas is dat ook niet het geval.
  Ik kan mezelf niet ontspannen en dat vind ik wel eens lastig want ik heb daardoor ook geen geduld voor boetseersels en bloemen maken en dat soort dingen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten maken?
  Motor rijden en verder eigenlijk niet echt wat ik ook wel erg jammer vind want bedenk me wel eens wat ik anders zou kunnen doen dan bakken want zou graag eens iets anders erbij doen alleen weet ik niet wat en ik vind dat moeilijk.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Geniet van het bakken, elke taart is mooi als je hem maar met plezier en passie gemaakt heb en probeer ervan te genieten als je het maakt want daar heb ik nogal eens moeite mee.
  Ik kan er pas van genieten als het af is en dan ook niet eens altijd want ben erg kritisch op mezelf en dat is soms jammer.
 • Van welke forummer zou jij graag een interview willen?
  Baklataart
  Bianca1969
  mistey