De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

FlappergastedCakes

Natasja is nog maar een half jaartje lid, maar haar taarten kregen zoveel aandacht dat ze nu al genomineerd is voor de ’10 vragen aan…....’. Laten we eens kijken hoe ze op het forum terecht is gekomen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Een jaar geleden toen ik net begonnen was met taarten maken, zocht ik vooral veel recepten op, dat leidde naar de leukste taarten, en vanaf daar ook naar het forum.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Op dit moment helaas niet zo veel, ik heb het erg druk gekregen met werk en taarten maken, maar ik probeer vaker te kijken.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het leukste vind ik de gemoedelijke sfeer, iedereen is ontzettend lief, aardig, behulpzaam, en integendeel tot een aantal andere plaatsen, vind je hier geen concurrenten, maar collega taartmakers en dat is erg fijn. Alles is netjes gesorteerd en dus overzichtelijk en het wordt keurig bijgehouden door de mods.
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Twee jaar geleden begon ik met sieraden maken, ik had een ring gemaakt en iemand zei enthousiast: ‘wauw ik ben helemaal flabbergasted.. eh. flappergasted!’ met een link naar mijn achternaam Flapper. Dat is blijven hangen en de term Flappergasted Handmade gebruikte ik toen voor al mijn handgemaakte spullen. Toen ik overstapte naar taarten maken, werd dat Flappergasted Cakes, de naam die ik nu ook op facebook gebruik.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bakte al een tijdje simpele dingen, wat cakes, cupcakes en appeltaarten, maar het echte taarten decoreren doe ik pas sinds begin vorig jaar, eerst heel af en toe, maar vanaf juni ging het wat sneller, elke maand wel eentje, voor anderen in opdracht maar vooral vanuit mezelf als hobby. Dit jaar, en dan vooral de afgelopen paar maanden, is het gegroeid van 1 per maand, naar tussen de 4 tot 10 per maand. Meer opdrachten neem ik ook echt niet aan, want ik wil heel graag mijn tijd kunnen blijven investeren in de taarten en er al mijn liefde in kunnen gooien! Als ik meer taarten aan zou nemen, dan is het geen hobby meer en is voor mij de lol er ook wel af omdat je dan taarten moet maken, en geen taarten mág maken :)
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Phoe die is lastig. Over het algemeen genomen vind ik de 3D taarten toch echt het leukst, en daarvan is die voor mijn oma nog steeds het meest bijzonder, ik had nog maar weinig met mijn toen gloednieuwe airbrush gedaan en de 3D technieken waren nog erg nieuw voor me, ik was ontzettend blij met hoe dat uiltje eruit kwam. Mijn oma was zo ontzettend verrast en kon er niet overheen komen dat dit taart was. Hij is nog steeds een van mijn meest populaire taarten.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou graag wat meer willen doen met inwendige structuur, en me wat meer verdiepen in technieken op 3D gebied. Mijn airbrush wat beter leren kennen en gewoon zoveel mogelijk leren.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Mijn lijst met hobby’s was erg lang, dat beperkt zich op dit moment vooral tot taarten maken. Daarnaast vooral textiele werkvormen (naaien, vilten), sieraden maken, soms schilderen, tekenen.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ja… Wees altijd jezelf, er zijn al genoeg anderen. Het is prima om fouten te maken, daar leer je van, en dat leert je ook creatief improviseren, voor het geval het eens fout mocht gaan. Wees niet bang om te experimenteren met technieken en uit je comfort zone te stappen. Kijk goed naar hoe iets in elkaar zit en ga dan zelf aan de slag om uit te zoeken hoe dat werkt, zo leer je het beste, maar zo leer je ook een eigen stijl ontwikkelen en niet die van een ander. Maar wees ook nooit bang om dingen te vragen als je ergens niet uit komt! Mocht je een bepaalde taart op je verlanglijstje hebben staan, maak hem gewoon, ga niet zitten wachten tot iemand vraagt of je die wilt maken, want dat kan misschien wel erg lang duren.
  Last but not least: Heb respect voor elkaar, dat geld als algemene regel in het leven, maar zeker ook in het taarten maken.
 • Van welke forummer zou jij graag een interview lezen?
  Lastig! Er zijn er al zoveel geweest en er zit zoveel talent op het forum :)