De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Jo-oosie

“Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen…. ;-)” is het onderschrift van Jo-oosie. Al een tijdje lid van het forum en erg actief in het plaatsen van hulpvaardige reacties, of een thumbs up bij een mooie taart. Ook haar eigen taarten post ze, die vind je terug via haar profiel.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben op het forum terecht gekomen doordat ik al eerder bij de Hebshop e.e.a. had besteld voor de 3e verjaardagstaart van mijn dochter.
  De taarten voor haar 1e & 2e verjaardag had ik gesneden uit zelfgebakken cake en bedekt met gekleurde botercreme (1= een één, 2=nijntje met ballon), voor haar 3e verjaardag had ik een bakblik met Hello Kitty gekocht en wilde dat eens proberen met fondant. In mijn werk als kraamverzorgende was ik dat vaak genoeg tegen gekomen op taarten, maar ik was me er eigenlijk nooit van bewust geweest dat ik daar zelf ook taarten mee kon bekleden. Dat heb ik toen voor haar 3e verjaardag uitgeprobeerd en zo was een nieuwe hobby geboren.
  Bijna een jaar later was ik al behoorlijk wat basisgereedschap, molds en ander decoreermateriaal rijker
  Toen het weer tijd werd om na te gaan denken over haar 4e verjaardagstaart, heb ik eens ‘gek’ gedaan en me ook aangemeld op het forum. Normaal gesproken ben ik er helemaal de persoon niet voor om van alles delen op een open forum, maar dit werd op 12-12-11 de uitzondering die de regel bevestigde… :)
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Zeer wisselend, soms 4x op een dag, soms 1x in de 2 weken
  Hangt er sterk vanaf of ik het druk heb, of ik lichamelijk niet te moe ben, maar ook of ik op zoek ben naar een leuk 2e handsje of dat ik zomaar wat tijd wil verdrijven…
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Er is veel te zien, je doet er leuke ideeën op, je kunt je eigen creaties laten zien, je kunt vragen stellen en dus vanalles leren.
  Als je andere creaties bekijkt, kom je soms ook weer nieuwe technieken tegen die je misschien ook wel eens wilt uitproberen. En het is gewoon gezellig om er rond te snuffelen…
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Een samenvoeging van voornaam en achternaam en daar iets mee gedaan wat ook nog een beetje klinkt
 • Hoelang bak je al?
  Ik hielp vroeger thuis al mee met cake bakken of taarten (soort vlaaibodem en daarop kwamen dan vruchten met van die gelei erover)
  Cake bakken ben ik altijd wel blijven doen.
  Echt taarten bakken en daar een vorm van maken doe ik sinds 2009, sinds 2011 ben ik ook met fondant aan het stoeien op taarten en cc’s én er komen hier ook geregeld koekjes uit de oven
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Ik bak en decoreer niet zo vaak, maar mijn allereerste fondant-taart sinds ik lid ben van het forum was die voor de 4e verjaardag van mijn dochter. Ik had gelijk een moeilijke met opengeslagen punten in gedachten en heb me m.b.v. het forum goed voorbereid. Dus toen de taart gelukt was zoals ik ‘m voor ogen had, was ik daar best wel trots op eigenlijk
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Zonder geklier en gedoe en met een gezellig humeur een taart kunnen bekleden met fondant.
  Het blijft elke keer een crime om dat te moeten doen. Het voelt als moeten, omdat ik anders niet verder kan met decoreren, maar het is hier niet echt gezellig als ik een taart moet bekleden zeg maar, ahum…..
  ‘t Is ook wel een beetje een vicieuze cirkel, ik doe het te weinig om veel ervaring te hebben, maar kan het niet veel vaker doen vanwege mijn beperking (ME/CVS & Fibromyalgie) En doordat ik heel weinig energie heb en je een taart niet in over een paar dagen verdeeld kunt bakken, vullen en bekleden met fondant, doe ik eigenlijk teveel op een te korte tijd.
  En doordat ik dan eigenlijk te moe ben, is mijn lontje niet echt lang meer en dan lukt het niet goed en dan, euh….. mopper-de-mopper, maar vooral baal-baal-baal….. ;)
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Cupcake’s, koekjes, lezen, mijn dochter (haha…), 2x in de week half uurtje leesmoeder in de klas van mijn dochter
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Vooral doorgaan…. ;)
 • Van welke forummer zou jij graag een interview willen lezen?
  Vera 12345, Tigrasas of Evelotte