De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Adrienne

Een zonnige ’10 vragen aan…’ deze keer. Adrienne vertelt ons vanuit het verre Cyprus hoe ze op ons forum terecht is gekomen en waarom ze is gebleven. Waar we overigens erg blij om zijn , Adrienne heeft al laten zien dat ze veel kennis bezit en deelt dat ook heel graag weer met andere forummers. Ook in de parade zien we haar vaak langskomen, met veel tips, tricks en complimenten.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Bij mij ging dat heel geleidelijk. Mijn Cypriotische schoonmoeder maakt(e) elk jaar, elke verjaardag dezelfde verjaardagstaart… Lekker hoor, met walnoten en kersen uit eigen tuin. Maar ja, mijn schoonzus is een week voor mij jarig, dus een jaar of vier geleden had ik heel revolutionair gezegd dat ik er zelf wel 1 zou maken, lekker Hollands met advocaat . Via google gezocht naar een biscuitrecept en zo op deleukstetaarten uitgekomen. Het eerste jaar deed ik daar verder eigenlijk niks mee, alleen af en toe me vergapen aan de taarten, maar toen mijn zoontje 2 werd, wilde ik het er wel eens op wagen. Beginnerspakketje uit de webshop besteld en in de zomervakantie in Nederland een gedrocht gepuzzeld waar ik uiteraard apetrots op was. Ik ging toen ook heel intensief meelezen: het was toen nog mogelijk om nagenoeg alles terug te lezen en bij te houden! Pas een dik jaar later heb ik mijn eerste post gedaan, en er was geen weg terug.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Elke dag wel een aantal keren. Er zijn dagen dat ik alleen lees en kijk, maar er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder forum (Is dat erg? :P)
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het is in mijn ogen echt een “community”, een gemeenschap. Ik heb/had niks met internet, msn, hyves, facebook: het laat me echt helemaal koud. Maar tot mijn eigen verbijstering is het dus echt zo dat je online een “klik” kunt hebben met mensen, kunt genieten van wat anderen meemaken en delen, en steun kunt geven en krijgen aan en van anderen. En dan heb ik het alleen nog maar over de taarten! Ik ben uiteraard niet in staat om regelmatig een workshop te volgen en heb nagenoeg alles van het forum geleerd.

Ik lees regelmatig dat het taarten-maken zo verslavend is, maar voor mij staat mijn eigen verslaving onlosmakelijk verbonden met dit heerlijk forum.

Daarnaast heeft het voor mij nog een ander facet: het is een soort extra “voetje” in Nederland. Hoewel ik hier echt wel heel goed geïntegreerd ben (zonder inburgeringscursus ) nooit heimwee heb, en heel veel familie en vrienden in Nederland heb, is het voor mij een soort cadeautje om op deze manier contact met Nederland te houden.

 • Hoelang bak je al?
  Al sinds ik alleen in de keuken mocht aanrommelen, vanaf een jaar of 10? Als tiener bakte ik elke week wel een of andere cake. En hoewel ik in het algemeen wel van koken en recepten uitproberen houd, was ik altijd al wel erg van de toetjes
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Mijn laatste bak- en decoreeractie was geen taart maar koekjes, voor een heel bijzondere zwangerschap. Echt een feest om te doen!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Daar moet ik echt even m’n hoofd over breken… Ik vind eigenlijk alles wel leuk! Ik maak ook niet genoeg taarten om ergens al op uitgekeken te raken, en bak alleen voor bekenden dus krijg (neem? ) altijd behoorlijk de vrije hand.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Oh, heb je even?? Lekker cliche, maar ik wil nog wel 100 dingen leren… Maar met stip op nummer 1 staat rozen maken, want daar bak ik werkelijk niks van!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Vroeger las ik nog wel eens een boek! Tussen mijn drie kleintjes en mijn werk door is dit dus inmiddels echt mijn enige hobby, en ik ben er meer dan blij mee!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  GENIET! Maak elke taart voor je eigen plezier: je doet er uren over, en het is binnen een half uur op. Dan heb je alleen je eigen herinneringen – en natuurlijk je foto nog. Daar moet je het dus voor doen!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ai, is ook een flink lijstje… Zonder iemand tekort te doen noem ik er 1: Jol321. Omdat ze behalve dat ze een lief en wijs mens is ook nog eens prachtige taarten maakt.