De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Annelies

Annelies kwam eind 2008 op het forum en heeft daar naar eigen zeggen honderden vragen gesteld. Toen we vonden dat ze ook maar eens een keer wat taarten moest posten, blies ze ons direct omver met haar talent. Annelies maakt haar decoraties in een geheel eigen stijl, het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes welke je terug kan vinden op haar site. Lees hieronder meer over deze kunstenares.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Eigenlijk gewoon per ongeluk. Ik ben mijn hele leven beeldend kunstenaar geweest, met name fijnschilder en illustrator en heb veel geluk gehad. Veel van mijn tekeningen zijn door diverse uitgevers uitgegeven in de vorm van kalenders, agenda’s, notitieblokjes etc. Ook heb ik een paar (hobby-) boekjes geschreven, columns en artikelen in diverse tijdschriften en 4 kleine kinderboekjes die ik ook heb geïllustreerd.

Toen ik 60 werd had ik er eigenlijk net zoveel zin meer in. Ik had 1 ½ jaar daarvoor een hartinfarct gehad en ook werd longemfyseem (COPD) geconstateerd, dus ik wilde het rustiger aan gaan doen. Ik besloot een punt te zetten achter mijn bestaan als “zelfstandig ondernemer”.

Omdat ik altijd al een portretje wilde maken van mijn enige kleindochter Anne-Fleur, was ik op internet op zoek naar een leuke achtergrond. Bij toeval kwam ik terecht op een taartenwebsite van een mevrouw uit een naburig dorp en via haar site weer op een andere… tot in Amerika, Canada en Australië aan toe. Toen was het hek van de dam; dat wilde ik ook kunnen. Op zoek naar Nederlandse sites kwam ik al gauw bij DeLeuksteTaarten.nl en ben sindsdien niet meer weg te slaan van het forum.

 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Als ik een dag niet kan kijken ben ik van slag. Het is het eerste dat ik doe als ik de pc aan zet en het laatste voor ik naar bed ga….
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Alles. En dat bedoel ik letterlijk. De hulpvaardigheid, de verbondenheid, de bereidheid om heel ver te gaan voor (soms) vreemde, onbekende mensen die samen een hobby/passie hebben en deze met elkaar willen delen. Zonder het forum zou ik niets zijn, want ik heb alles, maar dan ook alles op het forum geleerd.
 • Hoelang decoreer je al?
  Ik kwam er al snel achter dat bakken niets voor mij is, ondanks de inspanningen van Dorothea (Dot op het forum) die mij belangeloos ( in ruil voor een zak drop) het bakken heeft geleerd.
  Sinds die tijd, zo’n 1 ½ jaar geleden, ben ik mij gaan toeleggen op het maken van “boetseersels” in fondant. Dus eigenlijk nog niet zo lang…..
 • Wat voor decoratie heb je als laatste gemaakt en voor wie was die?
  De laatste objecten die ik heb geboetseerd waren voor de wedstrijden van Cake International in Birmingham van november 2010.
 • Wat voor soort decoratie vind je het leukst om te maken?
  Er is niet één onderwerp dat ik niet leuk vind. Het mogen gebouwen zijn en dan met name in de “Anton Pieck”-stijl, poppetjes of fantasiefiguurtjes; ik vind alles leuk!
  Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik nog steeds kan en mag doen wat ik leuk vind. Ik werk niet in opdracht en heb dus alle vrijheid.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op het gebied van suikerwerk?
  Ik ben mijn hele leven al leergierig geweest en dat is nu nog steeds zo. Ik leer nog steeds elke dag. Heerlijk! Er is nog zoveel te ontdekken en uit te proberen. Ik vind het alleen heel erg jammer dat ik het niet 20 jaar eerder heb ontdekt, of liever gezegd: ik had 20 jaar jonger willen zijn!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het suikerwerk?
  Ik hou nog steeds van schilderen en van tekenen, maar dan nu op fondant!
 • Wil je nog wat aan alle medeforummers kwijt?
  Blijf alsjeblieft zoals je bent: vriendelijk, hulpvaardig, respectvol en mild met kritiek.
  Gun de ander het allerbeste. Een ander te helpen op een hoger niveau te komen geeft je een fijn gevoel.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Dat vind ik de moeilijkste vraag van allemaal…er zijn er zoveel die ik meer dan de moeite waard vind; ik kan ècht niet kiezen.