De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Annemieke-76

Annemieke is begin 2009 op het forum terecht gekomen. In de tussentijd heeft ze bijna een record aantal taarten gemaakt en is ze haar eigen bedrijf gestart. Bij verschillende wedstrijden in Nederland heeft ze prijzen weggesleept, alleen of als duo met Jolanda. Hoe dit allemaal is begonnen vertelt ze hier;

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Voor de 7e verjaardag van mijn oudste zoontje wilde ik zelf eens een taart gaan maken… Ik had van Anne Brith al wel het een en ander over het forum gehoord dus toen ben ik maar eens gaan zoeken wat ze bedoelde. Nou ik hoefde niet lang te zoeken, want wat je ook maar intoetst wat met taarten te maken heeft, je komt altijd bij de leukste uit.
 • Hoevaak per week kijk je op het forum?
  In het begin keek ik echt meerdere keren per dag, ik wilde alles lezen en niets missen. Nu is dat wel wat minder maar bijna iedere dag kijk ik wel even.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het allerleukste vindt ik dat ik zoveel mensen persoonlijk heb leren kennen. Bij iedere beurs, freubeldag of cupcakepicknick is dat zo ontzettend gezellig. Mensen die tenminste snappen dat je de hele dag wel over taarten kan praten. Verder heb ik eigenlijk alles zo’n beetje via het forum geleerd. Zonder het forum was het bij mij nooit zover gekomen dat ik dagelijks met taarten bezig ben en dat ik bijvoorbeeld aan wedstrijden mee doe. Zonder het forum had ik nooit geweten dat er een leuke beurs is in Birmingham, dat er taartwedstrijden bestaan en dat we zelf hier in ons landje ook geweldige beurzen hebben…
 • Hoelang bak je al?
  Ik bakte al wel appeltaarten en simpele dingetjes, maar gedecoreerde taarten maak ik vandaag precies 2 jaar.
 • Wat voor taart heb je als laatst gemaakt en voor wie was die?
  Ik ben nu met de verjaardagstaart voor mijn zoontje bezig die morgen jarig is. Het wordt een 3d Hotweelsauto.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind bruidstaarten toch wel heel erg leuk, dat is mijn favoriet en verder vooral stapeltaarten en dan maakt het niet veel uit wat voor een stapel… en de laatste tijd ook wel 3d taarten.
 • Wat zou je nog graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou nog wel graag een goede cursus icing willen doen, dat is nu op het moment het enige waarvan ik denk dat kan ik gewoon echt niet… Bij Cakeboss zie je af en toe zo’n prachtige witte bruidstaart met zwart spuitwerk van icing en dat zou ik best heel goed willen kunnen. Verder vind ik alles leuk waar weer een uitdaging in zit, dingen proberen die ik nog niet eerder heb gedaan.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Voordat ik taarten bakte maakte ik veel sieraden, maar daar kom ik niet meer aan toe. Ik ben net mijn eigen bedrijfje begonnen en daar gaat al mijn tijd in zitten. Wat ik ook heerlijk vind, dus het sieraden maken mis ik niet.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dat is een lastige vraag…,nou dat ik iedereen wil bedanken op het forum die regelmatig de moeite nemen om vragen te beantwoorden… In het begin had ik ook veel vragen en altijd waren er weer lieve mensen die uitgebreid de moeite namen om te antwoorden. Iedere beginner zit weleens met vragen en ik zie vaak dat dezelfde mensen iedere keer de moeite nemen en dat vindt ik echt top! Ik zou zelf weleens vaker mensen op die manier willen helpen, maar ik heb er helaas de laatste tijd geen tijd voor. Verder wil ik even aan Marianne kwijt dat ze het top doet! Daar heb ik echt bewondering voor, trouwens alle mensen die zich inzetten voor het forum.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Sweet Caroline, Conny4u, Glamour of Jolanda71