De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Carin

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/profile.php?id=1134

Carin is ook weer een van de vele duizendpoten. Daarnaast maakt ze ook nog af en toe een taart, het resultaat is Duizendenééntaarten.nl
Ze is vaak te vinden in de WUD, het wist-u-dat-topic op het forum. Ze maakt niet alleen de gedecoreerde taarten, er gaan ook regelmatig andere lekkernijen de oven in.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  
In tegenstelling tot veel anderen, niet omdat ik op zoek was naar taartinspiratie, of voor het eerst een taart wilde gaan proberen te maken. Ik had al een paar bestellinkjes gedaan in de hebshop, en ik had ook al voorzichtig mijn eerste “echte” taarten gemaakt. Toen ik vervolgens weer eens in de hebshop aan het neuzen was, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en wilde ik nou weleens een keer weten “of dat forum wat was”… en zo is het gekomen . Ik heb me aangemeld en sindsdien is het een onderdeel van mijn dagelijkse leven.

 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dagelijks. Vele malen. Zo erg is het.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  
Het is een community. In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat forummers persoonlijk leren kennen, dat is sowieso erg leuk. Maar ik vind het ook heel bijzonder. Alle soorten en maten mensen die je maar kunt bedenken, zo verschillend als maar zijn kan en met 1 grote gemeenschappelijke deler: de taarten. De reisjes naar Birmingham zijn wat dat betreft een goed voorbeeld. Oooh wat vond ik het eng, die 1e reis (2007) -ik kende toen nog helemaal niemand- maar oooh wat bleek het superleuk en gezellig! Zo leuk en gezellig dat ik dit jaar voor de 4e keer op rij ga.
  Ik vind het forum ook, op een enkel akkefietje zo nu en dan na (maar daar ontkom je helaas niet aan), zeer respectvol.
  Daarnaast heb ik enorm veel geleerd van het forum: lezen en foto’s kijken, uuuurenlang. Als ik zie hoe ik met taarten gegroeid ben de afgelopen jaren (ja, ikzelf ook, maar da’s een heel ander verhaal ) dan sta ik echt versteld van mezelf. En dat allemaal dankzij dit geweldige forum! 

 • Hoelang bak je al?
  
Ik bak al zo’n 25 jaar. Ook ik ben als tiener begonnen met de gewone cakes, de appel- en de kwarktaarten enzo. Mijn allereerste beklede taart heb ik gemaakt in oktober 2006, ter gelegenheid van mijn moeders 60e verjaardag, dat was een relatief eenvoudige taart en toen dat goed ging en ik het leuk bleek te vinden, was ik los :lol:. Vervolgens heb ik nog enkele vergelijkbare taarten gemaakt, waarna ik me in maart 2007 gestort heb op een project waar ik me volledig op verkeken had: mijn dochter en mijn oudste zoon zijn enkele dagen na elkaar jarig, we vierden zodoende hun verjaardagen op dezelfde dag. Vanwege mama’s een nieuwe hobby mochten beide kinderen zelf hun taart kiezen , en zo kwam het dan ik een barbietaart én een 3D brandweerauto op 1 dag maakte 

 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?

  De meest recente taart was voor onze jaarlijkse straatbbq (die ik dit jaar voor de 7e keer organiseerde). Ik durf het bijna niet te zeggen, maar deze keer heb ik ons vanwege tijdgebrek “afgescheept” met een slagroomtaart met een frostyprint . Hij was overigens wel errug lekker want ik had ‘m wel –net als ik altijd doe met marsepeintaarten- 5 lagen gevuld.

 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?

  Het aller-leukst vind ik stiekem de “kneuterige blommetjes”-taarten (taarten met veel minibloemetjes, ik kan het met woorden bijna niet uitleggen). Toevallig wordt daar ook best vaak om gevraagd dus dan kan ik me weer heerlijk uitleven.
  Wat ik ook geweldig vind zijn de leef-je-uit-taarten. 

 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?

  Die prachtige grote orchideeën boeketjes van suikerwerk… oooooh… als ik dat toch ooit eens zou kunnen maken… zucht…
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?

  Schrijven! In de periode voor het taarten-maken de pan uit ging rijzen, heb ik een boek geschreven en uitgegeven. Daar ben ik eerlijk gezegd best een beetje trots op :D. Dat was in 2006. In 2007 ben ik vervolgens begonnen aan mijn 2e boek, maar dat is helaas nog steeds niet af. Ik begrijp er echt niks van, maar ik heb helemaal geen tijd meer om te schrijven :. Ik wil er heel erg graag aan verder werken, en ben vast voornemens om te zorgen dat ik het in 2011 kan uitgeven.
  Verder weet ik niet of wudden ook onder hobby’s valt? Want dat doe ik ook erg graag.
  En daarna is de koek op. Ik heb een gezin met 4 jonge kinderen, en dat is behalve erg gezellig, ook best wel druk. We ondernemen graag allerlei leuke dingen, dat kun je eigenlijk ook wel een hobby noemen.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?

  Doe! Probeer! Niet alles wat je op een foto ziet en onmogelijk lijkt om te maken, is dat ook werkelijk
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ooooh da’s de lastigste vraag die erbij zit. Het is ook de enige waar ik eerlijk gezegd geen duidelijk antwoord op kan geven . Het zijn er namelijk best wel een paar, en dan ben ik natuurlijk ook weer bang dat ik mensen in de gauwigheid vergeet…