De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Etty

Etty is juli 2009 op het forum gekomen en sindsdien een zeer bekende forumster. Met haar prachtige taarten weet ze bijna elke kijker voor zich te winnen. Ook de themarubriek heeft in haar al een keer de winnaar gevonden. Sinds 2010 heeft ze ook een eigen bedrijf; Caek

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Vorig jaar augustus ging het helaas lichamelijk niet zo lekker met mij..
  Toen mijn werk in de banketbakkerij daarna ophield, kwam ik dus thuis te zitten met veel te veel vrije tijd om handen. Het werken in de bakkerij met taarten en gebak was wel heel leuk al maakte ik daar natuurlijk slagroomtaarten en taarten met ouwelprintjes, dus niet de soort taart taarten dat ik nu maak! Maar ik heb wel veel basistechnieken daar geleerd, als het afsmeren en 3 keer doormidden snijden van een 5 cm hoog biscuit zonder taartzaag!!

Ik ging, toen ik thuis zat, het internet op en googelde volgens mij zomaar op het woord “taart”
Toen kwam ik eigenlijk meteen bij deleukstetaarten.nl en ik was helemaal verkocht aan al het moois dat ik zag! Ik wist meteen; Dit wil ik ook doen!!

 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Je kan beter vragen; Hoe vaak per week kijk je niet op het forum
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het is “verslavend” omdat er elke keer wanneer je kijkt, wel weer iets nieuws te vinden is! Het forum groeit zo snel, elke dag komt er weer nieuw talent bij!
  Ben je een beginner of gevorderde, iedereen kan van elkaar leren en inspiratie op doen.
 • Hoelang bak je al?
  Ik ben gek op een vers gebakken appeltaart, boterkoek en cake. Ik hielp mijn moeder dan ook vaak bij het bakken van iets lekkers, voor bij de koffie op zondagavond als de familie kwam!
  Vorig jaar oktober heb ik PME module 1 gedaan en daar maakte ik mijn eerste officiele fondant/marsepein taartjes (thuis wel wat “geprobeerd en aangeklungeld”) maar bij de PME cursus echt veel geleerd over het uitrollen, uitsteken en wat er allemaal mogelijk is! Er ging toch echt een wereld voor mij open!
  Tijdens deze cursus maakte ik ook mijn eerste 3D (draak) taart, daar wordt nu nog over gesproken, haha!
  Tsja…. Toen was het hek van de dam en is alles in een stroomversnelling gegaan!
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Ik maak er wekelijks wel een aantal maar op het moment van schrijven ben ik bezig met een kleurrijke bruidstaart voor een bruidspaar die ik niet persoonlijk ken. Best spannend dus!
  Ze wilden ook graag een geboetseerd bruidspaartje als topper dus die heb ik vanmiddag gemaakt en ben best wel trots op het resultaat. Het is toch echt een uitdaging om ze zo lijkend mogelijk te krijgen!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Taarten van een paar verdiepingen hoog, ja geef mij maar grote (bonte) projecten! Ook vind ik het heel leuk om met iemand om de tafel te zitten en een ontwerp te maken en deze zo precies mogelijk uit te werken!
  Themataarten vind ik ook heel erg leuk, waarbij ik veel kan boetseren!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Al heel mijn leven kan ik eigenlijk “vanalles een klein beetje” als je begrijpt wat ik bedoel!
  Dat geldt ook op taart gebied.. Ik kan een beetje boetseren, ik kan een beetje werken met royal icing, ik kan een beetje puzzelen..
  Wat ik echt nog wil leren is meer geduld hebben, ik wil vaak te snel!
 • *Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Computeren, films kijken en vroeger (voor ik aan het taarten begon) was ik eigenlijk vrij creatief op allerlei gebieden. Boetseren met met Super Sculpey klei, schilderen en het maken van draagbare fantasy vleugeljes voor festivals met ijzerdraad, panty’s, veren en heeeeel veeeeel glitter!
  Ja eigenlijk van alles, als ik maar lekker met mijn handen bezig kon zijn maar nu kan ik voorlopig al mijn energie wel kwijt in het taarten en het is by far de hobby waar ik de meeste voldoening uit haal!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Mijn rij instructeur zei altijd “Houd de moed erin” Zeker als het even tegenzit! Zorg ook dat het leuk blijft en probeer grenzen te verleggen maar geen grenzen te overschrijden!
  Hahaha, nu lijkt het net of ik heel wijs ben en bovenstaande allemaal ook zelf trouw doe, dat is zeker niet zo. Maar probeer het allemaal wel leuk te houden, zowel dé hobby als omgaan met elkaar op het forum.

Van wie zou jij graag een interview lezen?*
Oef.. Er zijn nog zoveel mensen.. Maar ik zou wel eens een interview willen lezen van Annemieke (Cake It) omdat ze barst van een jarenlang verzamelde kennis.
Ook Severn en Anneke63 vind ik heel inspirerend en ook daar zou ik wel eens wat meer over willen lezen! Of Nicole th ook zo iemand die dingen doet waar mijn mond van open valt!