De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

glashill

Jacqueline is de naam achter glashill en Jacstaartjes.nl Ze staat vooral bekend om haar prachtige bloemrijke bruidstaarten in altijd bij elkaar passende kleurtinten. Op vrijwel elke beurs is ze te vinden, als demo-dame of als workshopgeefster, maar vooral om gezellig bij te kletsen met de taartvriendinnen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Bij een workshop bij Bijzonder Lekkers vertelde Saskia (dutchdecorator) ondermeer vol lof over het forum en DE Wendy. Nieuwsgierig als ik ben, spoedde ik me bij thuiskomst direct achter de computer om me vervolgens te vergapen aan de taarten die er op stonden. Als een spons probeerde ik de overweldigende massa aan informatie te absorberen en al snel was ik dus niet meer achter de laptop weg te slaan. Een maandje of 3 heb ik stiekem meegegluurd om me vervolgens eind maart 2008 toch maar te registreren.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Tja, na die registratie had ik er naast ’t ‘taarten’ toch nog een verslaving bij, nl. het forum. Het liefst zat ik er de hele dag achter. Heerlijk om al die tips te lezen en ook al zag ik destijds al berichten dat ’t drukker werd … ’t was nog bij te houden. Ik bekeek ook echt alle taarten uit de parade en als ’t ff kon ook alle andere topics. Nu het forum zo explosief is gegroeid is dat absoluut niet meer haalbaar. Nu doe ik dus aan forumscrollen: ik screen op forumnaam of topictitel en probeer zo een beetje bij te blijven. De frequentie???? toch zeker meerdere malen per dag.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Allereerst natuurlijk m’n taartdinnetjes!!!!! Zonder ’t forum had ik die never nooit niet leren kennen en zoveel gezelligheid gemist. Ik vind het superleuk dat je puur door ’n gezamenlijke hobby zo’n contact met anderen op kan bouwen. En ’t mooie is dan toch ook dat dit toch wel verder gaat dan taarten. Echt super!
  Daarnaast is het natuurlijk onderhand een bodemloze bron van informatie en inspiratie. Naast hetgeen ik in de verschillende workshops heb geleerd, heb ik veel tips en trucs van het forum ter hand genomen.
 • Hoelang bak je al?
  Bakken doe ik eigenlijk m’n hele leven al. Maar dan heb ik het natuurlijk wel over de standaard cake en appeltaart. Op vrijdag stond ik als kind altijd samen met m’n moeder in de keuken om wat lekkers te maken voor in het weekend. Als tiener heb ik vervolgens een aantal jaren bij een bakkerij gewerkt en ook daar was ik vaak bezig met het opspuiten van koekjes en dergelijke. Maar ons soort taarten …. daar ben ik pas in november 2007 mee gestart. Voor m’n dochters 7e verjaardag heb ik toen m’n eerste marsepein taart gemaakt op een workshop bij Maak Je Taart.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste paar weken heb ik eigenlijk alleen simpele proeverijtaartjes gebakken. In het begin maakte ik hier altijd super veel werk van, maar inmiddels maak ik zoveel bruidstaarten dat dat niet meer mogelijk is. Dus worden ’t nu simpele bolletjes met een impressiematje. De laatste ‘echte’ taart was ‘n 2 laags stapeltje voor een kikker-gek. Het was echt zo’n taart waarvan ik even niet wist wat ik er mee aan moest, maar waar ik uiteindelijk toch heel tevreden over was.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Alhoewel het natuurlijk altijd een beetje spannend blijft, vind ik de bruidstaarten toch echt het leukste. Het blijft een uitdaging om de wensen van het paar te vertalen naar een prachtige taart. Uiteraard probeer je dit met andere taarten ook, maar met bruidstaarten gaat het toch een stuk verder. Je spreekt de taarten vaak tot in detail door en hebt veel meer persoonlijk contact. Daarbij ben ik natuurlijk helemaal gek van bloemetjes en daarmee kan ik op de bruidstaarten natuurlijk vaak helemaal los!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Pffff ….. d’r is nog zo veel om te leren. Ik denk dat ik voorlopig nog lang niet uitgeleerd ben en eigenlijk wil ik alles kunnen. Strak icing spuiten, superfijne gezichtjes boetseren, mooie pioenrozen maken, etc.…. Daarnaast zou ik ook heel graag wat meer willen experimenteren met vullingen en biscuit- c.q. cakesoorten. Helaas is bij die leerprojecten tijd vaak het grote struikelblok!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Haha … ik zou niet weten waar ik de tijd voor een andere hobby vandaan zou moeten halen.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Blijven genieten dames! We hebben met z’n allen een supergave hobby en het belangrijkste hierbij is dan toch echt om er lol in te hebben. Dussss … laten we ’t vooral gezellig houden
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik ben een grote fan van Sweet Carolyn en ik ben dan ook best benieuwd hoe zij hier is ingerold. Maar ik kan natuurlijk weer ‘ns niet kiezen en zou ook wel ‘ns willen weten hoe het is om voor de big M. te werken en daar kunnen Gerlinde of Miriam natuurlijk alles over vertellen!