De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Jax

Jax, of Jacolien, is op moment van schrijven al 1,5 jaar lid van het forum. Ze is vooral te vinden in de Wud (Wist-U-Dat-topic) en zwerft, naar eigen zeggen, elke dag over het forum. Samen met Witje75 heeft ze handige snijschema’s ontworpen, voor ronde, vierkante en een hexagon vorm. Deze kun je op haar site vinden en mogen door iedereen gebruikt worden.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via google. Ik was op zoek naar informatie om ook van die mooie, met marsepein versierde taarten te kunnen maken. In 1e instantie alleen om te lezen wat er allemaal bij komt kijken, maar als snel kwam ik workshops tegen, o.a. van Marianne en zo kwam ik ook op het forum terecht
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Oei, gewetensvraagje…..haha. Ik ben hier elke dag te vinden. Als ik vrij ben staat het forum bijna de hele dag open en ’s avonds eigenlijk alleen niet, als ik niet thuis ben of visite heb. Ik “woon” echt bijna op het forum haha.

 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Zo veel! De sfeer die er (meestal) is, zo gezellig, geen onderlinge strijd (incidenten buiten beschouwing gelaten). De tips en antwoorden die je om de oren vliegen als je ergens om of naar vraagt. De mensen die er komen, met sommige bouw je (voor je gevoel) echt een vriendschap op, ook al zie je elkaar maar een paar keer per jaar als je geluk hebt en sommige heb je zelfs nog nooit in het echt gezien en toch is dat vriendschapsgevoel er. En natuurlijk de mooie taarten die geshowd worden. Ik vind het zo leuk om te zien dat er geen taart het zelfde is, ook al hebben ze bijvoorbeeld wel het zelfde thema. Een gigantische inspiratiebron voor mij in ieder geval.

 • Hoelang bak je al?
  Zoals velen al jaaaaaaaaaaaren. Vroeger thuis al. Mijn moeder is niet “baks” zoals wij dat thuis noemen. Ze krijgt het voor elkaar om een simpele cake te laten mislukken. Ik had “die gave” wel en had dan ook vaak, wat ik zelf noemde, mijn bakaanvallen. ’s Avonds om 11 uur ineens zin hebben om een cake te bakken of iets dergelijks. Gedecoreerde taarten maak ik pas sinds februari 2009. Toen heb ik mijn 1e workshop gevolgd en ik was om!

 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Hmm, even denken. Ik heb het een tijdje erg rustig gehad namelijk. De laatste is een Dora-taart geweest voor een meisje dat 2 jaar werd. Typisch een gevalletje van een al veel gezien thema op het forum, maar voor mij de 1e keer.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Alle taarten eigenlijk wel. Ik ben zelf niet zo goed in “de vrije hand” krijgen, dus ik vind het wel fijn als iemand in ieder geval duidelijk een thema weet en het liefst ook al de kleuren.

 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Zoveel nog. Zo vind ik zelf dat ik nog niet zo goed kan boetseren, ondanks een erg leuke workshop bij Wendy, maar dat kan ook door mijn trilhanden komen. Verder wil ik nog graag leren 3D-puzzelen en met Royal Icing werken en…. en…. en…… haha.

 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Computers. Ik ben een behoorlijke computernerd, als zeg ik het zelf. En lezen doe ik ook graag, alleen maak ik daar te weinig tijd voor vrij.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Maak een goede planning voor je taart. Alle taarten hebben een goede planning nodig om je NIET aan te houden.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Van Vlits! Zij is de oorzaak dat ik ook ben gaan taarten. Ik ken Vlits al een aantal jaartjes inmiddels en ik zag op hyves steeds foto’s van hele mooie taarten voorbij komen. En elke keer als ik ze zat te kijken dacht ik: DAT wil ik ook kunnen!