De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Jol321

Jol321, oftewel Jolanda, laat ons vaak meegenieten van de prachtige taarten die ze maakt. Daarnaast komt er altijd wel een helpend handje, een goede tip of een compliment van haar kant. Op beurzen of meetings is ze vaak te herkennen aan het foto-toestel, wie goed kijkt ziet dat deze ook weer terug komt in haar avatar. Ze is vaak erg druk, maar heeft toch tijd voor ons gevonden om de 10 vragen te beantwoorden.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Een kleine 3 jaar geleden heb ik deelgenomen aan een taartdecoratie workshop in een wijkcentrum. We moesten zelf een biscuit bakken en kregen daarvoor een recept, maar ik had mijn twijfels over dit recept en ben toen op internet gaan zoeken. En dan kom je al heel gauw uit op de leukste taarten!

Een wereld ging voor me open! Eerst maanden alle informatie als een spons opgenomen, dus heeeeeeeeeel veel gelezen. Onder de indruk van de taarten van Wendy, heb ik me aangemeld voor haar Sint-workshop. Ik dacht eerst anoniem te blijven meelezen op het forum, maar toen op een persoonlijke gebeurtenis bij één van de forummers zoveel lieve steunbetuigingen kwamen, ging mijn knop om: bij deze groep wilde ik bijhoren!

 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Per week? Per dag bedoel je Toch zeker wel 3x per dag als het even kan.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Ten eerste vind ik het erg leuk, om inspiratie op te doen. Mijn huidige niveau is ook voor een groot deel te danken aan tips die ik gelezen heb op het forum.
  Ik had nooit gedacht, dat ik ooit op een forum terecht zou komen, maar de persoonlijke noot op dit forum vind ik erg prettig. Inmiddels heb ik heel veel meiden van het forum persoonlijk ontmoet en dat vind ik echt waardevol. Zo maf, dat je zoveel van elkaar weet!
  En daarnaast vind ik het erg leuk om te zien, waar iedereen mee bezig is. Daarom vind ik het ook zo jammer, dat heel veel oudgedienden niet meer showen!
 • Hoe lang bak je al?
  Zolang ik me kan herinneren ben ik al taartgek! Ik ben 17 jaar geleden getrouwd en toen had ik al bruidstaart voor 250 personen, omdat taart echt mijn ding was/is.
  Vanaf mijn 18e bakte ik zelf taarten voor de familie uit een Duits kookboek. Het ging mij toen niet om het uiterlijk, maar vooral om de smaak (en dat laatste is nog steeds erg belangrijk voor me).
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dit jaar mag ik zo’n 12 bruidstaarten maken, vooral in deze tijd. Een deel van de aanvragen heb ik te danken aan het forum, de anderen via de mensen in mijn omgeving. Vorige week heb ik een kersenbloesembruidstaart gemaakt. Deze opdracht komt voort uit de bruidstaart die ik een jaar geleden voor een nicht heb gemaakt. Ik kreeg een aanvraag van een vriendin van haar en deze bruidstaart was weer voor haar wedding planner.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik word het meest blij van strakke, stijlvolle taarten. Daarnaast heb ik toch ook wel een grote zwak voor meisjestaarten. Ik heb zelf 3 zoons en door hen weer veel vriendjes waarvoor ik taart maak. Ik doe het met veel liefde, maar ik word er minder blij van.
  Ik heb wel het voornemen, om minder verjaardagstaarten te gaan maken. Mijn agenda staat een maand of 3 van te voren helemaal vol en ik zou graag wat meer dingen in het weekend met mijn gezin en vrienden doen.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Willen leren: icing spuiten en willen doen: ik heb toch nog wel heel veel taarten op mijn verlanglijstje staan!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Fotografie is ook wel een hobby van me. Toen de jongste naar de basisschool ging, ben ik begonnen aan een cursus op de Fotovakschool. Dat heb ik ook vol enthousiasme gedaan, maar in die periode raakte ik besmet met het taartenvirus en dat heeft het gewonnen!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ik hoop, dat de gevorderden hun taarten blijven showen! Het is zo leuk om jullie werk te blijven zien! Ik weet het wel: het is te wijten aan gebrek aan tijd en ook teleurstelling over de (hoeveelheid) reacties, maar het is zo’n heerlijke inspiratie bron !!!
  Ik probeer zelf, als ik tijd heb, ook antwoord te geven op vragen voorzover ik iemand kan helpen. Helaas zie ik veel te vaak, dat iemand er nooit meer op terug komt. Een antwoord terug, als je een topic opent of een vraag via de mail stelt, zorgt ervoor, dat het enthousiasme blijft!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  In dit rijtje zou ik graag mijn steun en toeverlaten willen terugzien: Sweet Carolyn en Smarianne! We zijn alledrie in dezelfde tijd begonnen en er was meteen een klik! Ik hecht veel waarde aan hun mening/adviezen/tips/gezamenlijke inkoop/beursbezoeken etc. Een jaar later is daar Natacha bijgekomen en die heeft door haar indrukwekkende creaties meteen een plaatsje in deze rij verdiend!
  Ik heb nog even naar de namen gekeken en ik vind, dat Kwebbeltje en José ook zeker hier thuishoren! Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar inspirerende nieuwskomers zoals Etspaget en Suuz.