De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

jolanda71

Jolanda praat al sinds eind 2007 mee op het forum. In die tijd heeft ze een recordaantal berichten geplaatst, genoeg voor een top 3 notering. Ze heeft niet alleen veel bijgedragen aan de informatie op het forum, ook haar taarten post ze met regelmaat. Dit is weer een inspiratiebron voor andere forumleden. Voor een overzicht van haar taarten kijk je op Taartwizard.nl

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben op DeLeukste gekomen door Carin. Zij liet haar taarten altijd zien op een site waar we beiden op zaten en ik vond die taarten helemaal geweldig. Maar ik durfde er nooit aan beginnen. Totdat mijn vriendin zei, nu ga je voor mijn dochter, die glutenvrij is, een taart maken. Bestel alles maar en begin eraan. Die eerste taart leek helemaal nergens op. Ja, wie gaat er ook een Winx meisje puzzelen met een eerste taart! Maar ik was wel gelijk verkocht.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik kijk elke dag meerdere keren op het forum. Het is wel minder dan in het begin. Toen was het de hele dag door, op elke taart reageren, maar dat is nu met deze groei niet meer te doen
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De gezelligheid. Ik heb er toch verschillende vriendinnen aan overgehouden mag ik wel zeggen. Ook dat je er zoveel inspiratie vindt en iedereen het maar goed vindt de taarten te mogen gebruiken als inspiratie.
 • Hoelang bak je al?
  Nog niet zo heel lang. Sinds ik erachter kwam dat mijn zoon een glutenallergie had ben ik gaan bakken. Eerst allerlei broodjes en toen kwamen er cakejes en toen taarten. Dus dat zou nu een jaar of 5 zijn. De taarten die we hier maken is nu een 3.5 jaar.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat was een Stitch stapel. Deze was voor een 5 jarig vriendinnetje. Ik heb hem vanmorgen zelf gebracht en ze stond helemaal te glunderen toen ze hem zag en daar doe ik het voor.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  De kindertaarten vind ik het leukst. Daar kan ik het meest in kwijt. Je eigen kinderen groeien en dan krijg je ineens een vraag of je een Igam Ogam taart wil maken. Dit kende ik dus totaal niet. Dus dan zit je hier achter je pc en gaat zoeken naar het figuurtje en je gaat filmpjes bekijken naar wie het is. Dat vind ik gewoon super om te doen.
  Bruidstaarten vind ik ook erg leuk maar na een bruidstaart met 13 taarten van 30 cm doorsnede was daar de lol een beetje af. Ook al had ik hele goede hulp van Pooh en Annemieke-76
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Eigenlijk wil ik nog veel leren. Ik zou nog met icing willen leren werken, dat is absoluut niet mijn ding. De bloemen verbeteren, nog beter boetseren, puzzelen. Ik denk dat je op taartgebied nooit uitgeleerd bent.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Euh… Nee joh, waar moet ik die tijd vandaan halen
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Pff dat is een moeilijke. Blijf vooral genieten van je hobby. Durf te doen. Haha hoor eens wie het zegt. Wie weet lees ik het interview ook nog eens en luister dan naar mezelf.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Eigenlijk zijn dat er teveel op op te noemen. Iedereen heeft iets. Maar ik moet wat zeggen dus hier een paar die in het lijstje niet mogen ontbreken, Glamour, Do(mijn zussie), Sproet, Gerlinde.