De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Jozien

Jozien zien we vaak langskomen op het forum, niet zo gek, ze is een van de moderators en verzorgt de receptenrubriek op deze site. Daarnaast houdt ze ook nog een hele handige verzamelpagina bij over taarten en decoreren, ben je een how-to kwijt of linkje naar een leuke taartensite? Grote kans dat Jozien hem voor je heeft.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?

  Toen mijn jongste nog op het kinderdagverblijf zat, fietste ik altijd langs een kookwinkel met mooie bakspullen als ik haar op ging halen. Ik zag er de Wondermold in de etalage staan en dat leek me helemaal geweldig, zo’n Barbietaart maken voor mijn jongste’s afscheid van het kdv. Maar toen ik hem eenmaal had gekocht, leek de gebruiksaanwijzing wel abacadabra, ik snapte er niks van met al die vaktermen (en ik spreek toch best een woordje Engels ;) ) Ook vroeg ik me af hoe ik aan de ingrediënten kon komen, want fondant bleek ik nodig te hebben en dat verkocht die kookwinkel niet. Dus ik zocht tips en spullen, en vond via internet al gauw deleukstetaarten.nl. Ik heb toen uren met grote ogen van verbazing en bewondering rondgedwaald op de site, het forum en de webshop. En ben nooit meer weggegaan, haha.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  
Eerlijk gezegd wil ik het niet weten :+ Nou ja, zelfs als ik het heel, heel druk heb, is dat nog meerdere uren per dag (in dat geval vaak nacht :D ). Zelfs op vakantie zorg ik dat ik internet heb, om maar niks te hoeven missen :O Het leuke vind ik ook, dat ik niet had verwacht dat dat bleef. Ik hang hier inmiddels al weer ruim drie jaar rond, en het gaat maar niet vervelen.
  Waarom en hoe ben je moderator geworden?*
  Toen ik het forum een beetje onder de knie had, hielp ik vaak forummers, bijvoorbeeld als het niet lukte om foto’s te plaatsen of als ze bepaalde informatie niet konden vinden. Ik vond dat leuk om te doen, deed dat met veel plezier. Marianne deed alles rond de site toen nog helemaal alleen. Ik merkte dat het haar veel tijd kostte, dus bood ik mijn hulp aan. Ik hing er toch uren rond, kon ik net zo goed wat nuttigs doen, haha. Nathalie en ik werden zo de eerste moderators, in april 2007.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?

  Het forum heeft ervoor gezorgd dat taardecoratie een echte passie van me is geworden. Door alle mooie voorbeelden, tips en trucs kan ik nu taarten maken waar mensen blij van worden. Ik heb er leuke vriendinnen aan overgehouden en leuke evenementen door meegemaakt. Elk taartevenement is een feestje, of het nu een beurs, een weekend Birmingham of de cupcakepicknick is. Zonder het forum zou ik nooit de wedstrijd van de Telegraaf hebben gewonnen en de bijbehorende prijs, een workshop van Tineke en Monica Kuhne hebben gewonnen. Kortom: het forum is een belangrijk deel van mijn leven geworden!
 • Hoelang bak je al?
  
Als kind al was ik druk aan het bakken. Als 10-jarige werd mijn boterkoek in de hele familie geprezen, haha. Toen ik pas samenwoonde, was bakken een stuk minder leuk. Het is natuurlijk niet gezond om samen een hele taart te eten, dus kon ik alleen bakken als er visite kwam. Nu ik inmiddels drie kinderen heb, die alle drie gek zijn op taart, kan ik me helemaal uitleven. Ik hoef nooit bang te zijn dat ik iets weg moet gooien. En verder voer ik de restjes aan collega’s
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Vorig weekend maakte ik een taartje met als thema strand en Noordwijk. Inmiddels is dit een traditie, ik ga elk jaar met een groepje oud-collega’s een weekendje weg en dan verzorg ik de taart. Die snijden we dan aan in de trein. Dit zorgt altijd voor veel hilariteit , vrolijke, verbaasde en bewonderende reacties van medereizigers. 


 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?

  Ach, ik heb niet echt een speciale techniek of zo waar ik beter in zou willen worden. Maar ‘iets’ leren op taartgebied blijft leuk. Een cursus van een taartberoemdheid lijkt me wel speciaal. Maisy Parrish bijvoorbeeld, want dat is hele leuke, lieve vrouw ,weet ik van haar demo’s op I love Cake. En ik las laatst iets over een Cake Cruise op Cake Central, dat lijkt me helemaal gaaf! Taart maken en tegelijk iets van de wereld zien!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik werk 24 uur, verspreid over vier dagen. Daarnaast ben ik actief op de school van mijn drie kids, Ik zit in het bestuur van de ouderraad en de overblijf, ik organiseer verschillende schoolactiviteiten en beheer mede de schoolwebsite. Daarnaast organiseer ik, samen met mijn buren, activiteiten voor de kinderen van onze straat. En dan natuurlijk mijn gezin en het forum. Veel tijd houd ik daarnaast niet over, maar ik houd ook van lezen en koken, op verjaardagen kook ik graag voor een man of 30 :). En ik ga graag weekendjes weg, zo heb ik erg genoten van mijn weekendjes Birmingham (Cake International).


 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eerlijk gezegd heb ik geen echte voorkeur, zolang ik maar mijn eigen fantasie erin kwijt kan. Ik maak geen taarten in opdracht, daar heb ik geen tijd voor en dat wil ik ook niet. Als ik een taart maak is die dus altijd voor een speciale gelegenheid waar ik zelf bij betrokken ben en daar probeer ik dan altijd iets mee te doen, zodat de taart heel persoonlijk wordt. Voor mij en voor de ontvanger! Zo heb ik pas in het buitenland leuke malletjes van schaakstukken besteld voor de taart voor een vriend die 50 wordt; zijn passie is schaken. Nergens in Nederland te vinden, maar wel in Engeland kunnen bestellen. Ik ben er zo blij mee als een klein kind met nieuw speelgoed :D


 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Annemieke-76, Annelies, Kadohke, Evamaria, Nnicole1234, smarianne, Karen75, Kaatje E., Jol321, Sweet Carolyn, Lonnes, Glashill, Evelien, Tweety1974, Maris18+, Adrienne, Jolanda71, Etspaghet, Postduif, pfff, hoe lang wil je dat ik nog doorga? Ik kan het hele forum wel opnoemen, ik vind eigenlijk ieders verhaal speciaal en leuk om te lezen :D