De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

kwebbeltje

Brenda/kwebbeltje is geen onbekende op het forum. Haar mooie strakke en stijlvolle taarten zijn een inspiratiebron voor velen. Dat geldt overigens niet alleen voor de taarten, haar geschilderde cupcake/theedoosjes werden ook snel over genomen door anderen. Hoe deze creatieve duizendpoot bij de taarten is gekomen lees je hieronder.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Voorheen was ik bezig om mijn eigen nagels te voorzien van acrylnagels en zodoende zat ik op het nagelforum, daar zat Karin Mooiman en zij maakte zelf taarten, Dit wilde ik altijd al eens leren, maar ik kende alleen Planet Cake toen in Rotterdam en die vond ik veel te duur. Dus toen zij op dat forum een basis workshop aanbood was ik er als de kippen bij om ja te zeggen. Op die workshop vertelde zij toen over deleukstetaarten.nl en de rest van dat vervolg hebben jullie hier kunnen zien
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Je kunt beter vragen hoe vaak ik niet achter de laptop zit. Mijn schootdoos staat altijd aan dus ff kijken is zo gebeurd. Ik krijg altijd zoveel vragen via dit forum, de mail of hyves dat er altijd als ik ff kijk wel wat nieuws te lezen is en ik ben nu eenmaal een nieuwsgierig persoontje dus ik kan niet anders dan steeds ff stiekum kijken… ik werk voor mijn beroep maar 20 uur in de week en dit verspreid over 2 dagen. Ik ben er dus 5 vrij…. Maar ik kom op een of andere manier nooit aan het huishouden toe. Dodelijk verslavend deze taarthobby en zo’n forum.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  hHt leuke aan dit forum is dat je er van alles kunt vinden wat je wilt leren over het maken van taarten. Zo’n beetje alles wat ik tot nu toe kan op het gebied van taarten maken heb ik van het forum vandaan, hetzij wat er al beschreven stond en ook als je een vraag stelt, wordt je altijd wel gelijk geholpen aan een antwoord. Over het algemeen is de sfeer ook erg prettig en is iedereen wel heel erg behulpzaam.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak nog niet zo heel erg lang. Ff ruim 2,5 jaar nu denk ik, tenminste… dit soort taarten dan. Voorheen kwam ik niet verder dan appel, monchou of kwark, dit vinden wij hier overigens in huis nog steeds het allerlekkerst. Ssssssssssst niet verder vertellen hoor
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dan moet ik ff terug spieken, want mijn laatste taartjes waren dummies voor de beurs of wacht eens, nee ik heb een klein snel zwart wit taartje gemaakt met een printje voor mijn vriendinnetje Kim, zij is mijn ex-schoonzusje, ex-collega en wij kennen elkaar al vanaf onze schooltijd (nee ik ga niet rekenen hier) errug lang gewoon. Soms zien wij elkaar een jaar niet, maar als we elkaar dan weer zien is het altijd als vanouds.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Het leukste vind ik een taart die de hoogte in gaat, een stapel dus. En dan het liefste iets in zwart, wit, zilver of roze, dat zijn mijn favoriete kleurtjes. Ik ben ondertussen wel een beetje klaar met die kindertaarten eerlijk gezegd, ik heb daar gewoon niet zoveel mee en in puzzelen en boetseren ben ik ook niet zo goed vind ik zelf. Ik heb ook niet zo erg veel geduld hiervoor helaas.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik ben nog steeds op zoek naar een workshop waar ik een 3 laags wonky topsy gevuld en van biscuit kan leren maken waarbij de taart dan ook nog ingesneden is en niet schuin gestapeld is. Ik ben die workshop nog niet tegen gekomen. Maar omdat ik toch toevallig gisteren mijn eieren moest opmaken i.v.m. naderende einddatum heb ik nu dus vast 3 kapsels in de vriezer liggen om het deze week maar eens gewoon te gaan proberen. Ik zie wel wat er van komt en of de taart in de oepsparade of in de stapelparade gaat komen, verder lijkt het spuiten van icing mij ook wel erg leuk, maar ook best moeilijk.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik had voor het taarten meerdere hobby’s ik deed dus acryl nagels zetten, ik heb beelden gemaakt en ook erg veel geschilderd, maar dat taarten (en het bijbehorende forum) is zo verslavend, ik heb gewoon nergens anders meer tijd voor. Maar eerlijk gezegd was ik ook wel weer klaar met die andere hobby’s hoor. Ik moet uitdagingen hebben, anders ben ik er wel weer klaar mee, vandaar dat ik op taart gebied ook steeds elke keer een stapje verder wil proberen. Ben bang dat dit anders mij ook weer gaat vervelen. Ik ben net een spons, ik moet gewoon elke keer wat nieuws opnemen en maken.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Zorg ervoor dat het leuk blijft. Taarten maken moet, net als de gelegenheid ervoor, een feestje zijn. Het moet geen moeten worden, want alles wat moet is niet leuk vind ik. Verder moet je de moed niet opgeven als het eens niet zo lekker lukt, gewoon blijven oefenen, want alleen door iets veel te doen kun je beter worden.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou wel eens wat willen lezen van Annelies, zij is zo lief voor alles en iedereen, altijd heel behulpzaam en zo verschrikkelijk creatief, bakt zelf geen taarten en woont toch ongeveer ook hier op het forum en geeft daarbij hele gave en originele workshop. Zij is zowel als persoon en als creatief brein one of a kind. Je kunt gewoon niet anders dan van haar houden