De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Liekie

Als je Liekie zoekt, kijk dan in de WUD. Grote kans dat je haar daar vindt. Ze volgt het rijtje wudders in de ’10 vragen aan…..’ goed op. Angélique, zoals ze echt heet is lid sinds 2008 en sindsdien trouw aanwezig, niet alleen in de wud, ook in de taartparade om complimentjes en feedback uit te delen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via het forum mamshoekje.nl, daar leerde ik Carin kennen die opeens mooie taarten kwam showen….ik vroeg haar hoe ze dát nou weer voor elkaar kreeg en…aldus geschiedde…. Vorig jaar hebben we elkaar na 8 jaar(!) eindelijk eens in het echt ontmoet op een freubelavondje bij haar thuis en afgelopen november zijn we gezellig naar Birmingham geweest met nog meer taartdoosjes, helemaal leuk!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Meerdere malen per dag en dan vooral de WUD, echt verslavend Periodes lees ik wel mee maar reageer ik weinig. Ik wil het echter steeds bijhouden haha. En wanneer ik wat meer tijd heb dan kijk ik graag bij alle nieuwe onderwerpen
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Álles!! Er is natuurlijk een schat aan informatie te vinden, zowel voor de beginner als voor de wat meer gevorderde taartenbakster. Buiten de informatie is het een superverzameling van lieve mensen die oprecht met elkaar meeleven, elkaar helpen, steunen en van tips voorzien!
 • Hoelang bak je al?
  Gewoon bakken…heel lang…vroeger hielp ik mijn moeder wanneer ze boterkoek of cake bakte. Favoriet was het uitlikken van de beslagkom of het aflikken van haar vingers!!!! (na het kneden van het boterkoekdeeg ) Naderhand ging ik zelf ook wel bakken en marmercake en sinaasappelcake uitproberen. Echt met marsepein bekleedde en gedecoreerde taarten maak ik sinds een jaar of 4.. Eerst nog eentijdang zonder gebruik te maken van het forum omdat ik niet snapte hoe je foto’s kon plaatsen en de puf niet had dat uit te zoeken .
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Een Dikkie Dik taart voor een klein mannetje, Robins tweede verjaardag. Het schatje is net uit het ziekenhuis na 9 weken vechten voor z’n leven. Hij heeft 2 aanvallen van de ziekte van Kawasaki achter de rug. De ziekte heeft zijn kransslagaders aangetast en nog veel meer, hij heeft een hartstillstand van 17 minuten gehad en een week aan een hartlongmachine gelegen.. Te veel narigheid om op te noemen, er is meerdere malen gevreesd voor zijn leven maar nu is hij weer thuis en mag hij wonder boven wonder zijn tweede verjaardag vieren!! Het is het enige neefje van mijn buufdinnetje en ik heb samen met haar heel erg mijn best gedaan er een mooie taart van te maken.
  Met dank aan Lonestar voor de inspiratie, want ik gebruikte de zoekfunctie op het forum voor ideeën en vond haar Dikkie Dik…die heb ik vervolgens geinspipikt!!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eigenlijk vind ik alles wel leuk, het voelt toch wel elke keer weer als een uitdaging. Ik vond het 3D gebeuren (Dikkie Dik en daarvoor een keer Mickey Mouse) erg leuk, maar ook boetseren. Al ben ik er nog niet volledig thuis in. Ach, er valt nog zoveel te leren, als ik de rust en de tijd maar heb vind ik het allemaal leuk.
  Uhm…al moet ik eerlijk bekennen dat ik tussendoor mezelf wel eens afvraag wat ik er nu leuk aan vind en waar ik in hemelsnaam aan begonnen ben hahahaha. Eenmaal af en zéker na positieve racties, ben ik weer helemaal heppie de peppie!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Och jee, zoveel! Ik zou dolgraag meer workshops en cursussen willen doen, bij Kwebbeltje met haar superstrakke chique taarten, bij Annelies met haar superboetseerkunsten, leren omgaan met icing spuiten….
  Helaas kan ik me dat niet allemaal veroorloven, maar ach, een mens moet wat te dromen overhouden he. En wat in het vat zit … Voorlopig klooi ik zelf lekker aan en geniet ik van de mooie voorbeelden hier op het forum!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ja best wel, eigenlijk te veel haha. Ik vind het heel leuk om leuke tasjes en dingetjes te naaien, van grappige stofjes of zoals pasgeleden van lege pakjes Capri-sun (volledig geïnspipikt trouwens hoor haha)
  Sporten, skeeleren, voorheen hardlopen maar nu vanwege blessures maar weer gewoon de sportschool, gek op dieren, tuinieren, feestjes organiseren, fikkie stoken in de achtertuin. Te veel om op te noemen en te veel om allemaal met grote regelmaat uit te voeren vanwege gebrek aan tijd, energie, geld, puf. (in willekeurige vogorde )
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Jee, wat een vraag, er schiet meteen van alles door mijn hoofd maar wat ga ik hier opschrijven haha.
  Ik ben superblij met jullie, voor de inspiratie, voor de liefde en aandacht die aan elkaar gegeven wordt, natuurlijk zijn er ook wel eens mindere dingen en reacties, we zijn allemaal maar mensen en ook dat hoort er soms (helaas) bij, maar de ‘liefde’ voert de boventoon en daar wil ik jullie écht allemaal voor bedanken, ik vind het top!
  Zeker in de wud is het een heel bijzonder gebeuren waar niemand zich ‘out of place’ hoeft te voelen want elke nieuwe wudster wordt met liefde welkom geheten. Ik ben gewoon súperblij met het hele forum!
  Ik wil de nieuwe taartenbaksters ook aanmoedigen gewoon te posten, te vragen en zich niet minder te voelen want alle baksters zijn bij nul begonnen. Maak gebruik van de schat aan informatie die je hier kunt krijgen en laat je vorderingen zien! Hartstikke leuk!!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Moeilijke vraag hoor, er zijn er zoveel en zoveel al geweest. Nou, van een redelijk nieuw wudlid, Figarodt die al minstens honderd jaar in Israël woont en in November óók naar Birmingham komt! Ik ben wel heel nieuwsgierig naar hoe zij met taarten begonnen is, hoe ze op HetLeuksteTaarten-forum terechtkwam en of ze daar ook makkelijk aan al haar spulletjes kan komen enzo!