De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Lilo

Lilo is Lieselotte, op haar website Lilotaart.nl vind je haar prachtige taarten en leuke workshops. Haar taarten staan ook regelmatig in de parade en hiermee inspireert ze weer andere forummers. Ze verleent ook elk jaar haar medewerking aan de Taartenagenda, waarvan je hier een review van het 1e exemplaar kunt lezen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?

  In een boekje over taarten maken vond ik zo’n mooie Engelse taart bekleed met witte fondant en dat wou ik nou ook wel eens gaan proberen, opzoek naar recepten om zelf fondant te maken kwam ik bij het LTF… nooit meer weggegaan! Overigens na een aantal pogingen om zelf fondant te maken erop uitgekomen dat mmf dan het prettigst gaat. Maar zelf gekochte fondant is nog fijner!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Zoals veel van mijn voorgangers hier bij de 10-vragen TE vaak. Meestal meerdere keren per dag, heb ook hele dagen de pc aan staan voor de e-mail etc. en voor je het weet zit je weer te lang te neuzen tussen de taarten.

 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  
Het is de ideale plek voor inspiratie en natuurlijk om contact te zoeken met medebaksters. En het is bijna onmogelijk om een vraag te hebben over taarten bakken en decoreren en het antwoord hier niet te kunnen vinden! Geweldige plek voor het uitwisselen van informatie dus!
 • Hoelang bak je al?
  
Ja, ehm lang! Moet ik terug gaan rekenen… vanaf dat ik een jaar of 10 was bakte ik wel regelmatig een cake (en dan versieren met suikerglazuur en smarties ), dus ja dan moet ik bekennen dat dat al zo’n 30 jaar is! Het decoreren met marsepein en/of fondant doe ik nu zo’n 4 jaar, geloof ik. Het is begonnen met een “bruidstaart” voor mijn schoonouders die 40 jaar getrouwd waren.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?

  De laatste taart die ik maakte was voor mijn nichtje Iris die pas 5 jaar geworden is. Het was ondertussen de vierde taart die ik voor haar mocht maken. Wel leuk is dat! Na Teletubbies, Bumba en Pippi Langkous nu een stapeltje met een Hello Kitty tasje gemaakt in oranje, roze en wit. Het was een leuke grote kleine meidentaart!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?

  Stapeltaarten, want dat ziet er al gelijk zo leuk en feestelijk uit! Het liefst maak ik wat kleurigs, maar witte sjieke bruidstaarten vind ik ook leuk. Wat ook erg leuk is als de bestellers met specifieke originele wensen komen, maar vaak kijken ze toch naar wat je al eerder gemaakt heb en vragen dan om zoiets. Jammer is dat. Oh en topsy turvy vind ik ook helemaal leuk, hoewel dat wel veel werk is!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  
Mooie vloeiende icing krullen uit de losse pols spuiten! En van die mooie regelmatige bolletjes en andere randen! Ben een grote fan van Margaret Braun en dan ziet dat er zo prachtig uit! Ook zou ik graag nog tijd maken/vinden om me te bekwamen in de suikerbloemen, de basis heb ik al wel en ook heel veel uitstekers , nu nog veel oefenen!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?

  Net als vele anderen hier is er niet zoveel tijd meer over voor andere hobby’s, zeker niet nu ik ook al een tijdje workshops geef. Ik zou wel graag weer eens wat kleding gaan naaien. In de vakanties gaan we graag wandelen, lekker naar buiten uitwaaien. En we hebben net twee 2-persoons kayaks gekocht dus ik hoop dat we ook tijd gaan vinden om lekker vaak het water op te gaan met man en koters!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ga er niet van uit dat alles in een keer goed moet gaan! Net als ze op de basisschool roepen, roep ook ik: “van proberen kun je leren!” Van je eigen fouten leer je echt het snelst en het best (ok, vooral dan hoe het NIET moet , maar daar trap je dan de volgende keer echt niet meer in…)
  Voor op het forum: behandel elkaar zoals je zelf ook behandeld wilt worden, oftewel het oubollige gezegde: “wat gij niet wilt wat u geschiedt, doe dat ook aan een ander niet”. Dan komen we een heel eind met elkaar!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Miss Pebble! Ik raak steeds meer onder de indruk van al haar creaties: super kleurgebruik en vaak toch net weer even iets anders dan anders! Daar hou ik nou van…