De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Manika

Manika is op moment van schrijven al bijna 4 jaar lid van het forum. In die 4 jaar hebben we haar zien groeien met de taarten, van een van haar eerste taarten met Kikker naar de bruidstaart voor haar eigen zus. Ze is veel te vinden in de wud (het Wist U Dat-topic) en staat altijd klaar om een taartvraag van antwoord te voorzien.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik had ooit eens een Engels bakboek gekocht en wilde een taart voor mijn verjaardag maken. Alles volgens recept gedaan maar het was een echt Engels recept. Toen de taart klaar was gingen we hem aansnijden op mijn verjaardag maar hij was niet te eten, mier- en mierzoet was het. Toen ben ik op mijn verjaardag gaan googlen op informatie over het bakken van taarten, kwam zo op dit forum terecht en gelijk lid geworden natuurlijk.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Elke dag en vaak in de pauze tijdens werk. ‘s Avonds wat minder vanwege de verhuizing, mensen die ‘s avonds even langs willen komen om het huis te bekijken, maar als dat voorbij is dan zal ik zeker ‘s avonds ook op het forum zitten
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Er zijn wel meerdere dingen die ik leuk vind aan het forum zoals dat ik een paar goede vriendschappen heb gemaakt via dit forum en wat ik zo mooi vind dat iedereen voor elkaar klaar staat wanneer je het nodig hebt. Verder vind ik dat wudden erg leuk om te doen het is ook zo verslavend geworden.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak al van kleins af aan, maar echte taarten van marsepein, dat doe ik vanaf 14-10-2006, dus doe het nu al bijna 4 jaar.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat is een 18+ taart voor mijn vriendinnetje die jarig was en nog een mini taartje voor haar zoontje want hij
  wilde ook graag een eigen taartje. Als hij hoort : Manika, dan zegt hij gelijk : Manika taart. Haha. Dus tja hem kan ik niet overslaan
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind kindertaarten het leukste om te maken omdat je er veel creatieviteit in kan leggen, kinderen altijd tevreden zijn met hun taart en ook van kleurtjes houden.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou graag willen dat ik een mooi gezichtje + handjes kan boetseren, het blijft zo moeilijk. En Royal Icing,
  daar kan ik gewoonweg niet mee werken, mijn hele keuken is altijd dan een chaos, ik krijg nooit de juiste dikte en dat spuiten is zo moeilijk dat mijn handen alleen maar trillen, haha.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Koken voor anderen, shoppen en lekker uit eten gaan.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Gooi niet te snel de handdoek in de ring wanneer iets niet lukt, blijf vooral oefenen.
  Ben je het soms zat om taarten te maken, geef dan eens een gratis taartje aan iemand die je veel waard is en dan weet je het weer waarvoor je het doet. Wees niet te onzeker met het plaatsen van een taart op het forum.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Dat is een moeilijke vraag, het zijn er zoveel. Als ik echt moet kiezen dan Daffy, Liekie, Ottolien en Postduif.