De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Ottolien

Ottolien, of Ilonka is een forummer vanaf het 1e uur, januari 2005 kwam ze als 41e lid binnen. Smurf, euh Ilonka is een veel geziene forummer in de babbel en ze is vaak te vinden op beurzen en freubeldagen. Door haar avatar en moeilijk te onthouden forumnaam is ze recentelijk omgedoopt tot Smurf, inclusief blauw kleurtje.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Door Inge. Ik kende Inge van een ander forum en zij poste haar taarten op DLT en liet ons dat uiteraard weten. Dan moest ik natuurlijk kijken (wat een straf). En tja, toen ik het zelf leerde stuurde ik ook mijn foto’s naar M(arianne). In die (prehistorische)tijd stuurde je de foto naar M. via email en zette zij je foto op de site.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Nadat ik net lid was van het forum keek ik eigenlijk heel weinig. Toen werd er ook nog niet zo heel veel gepost. Ik ben zelfs jaren lid in ruste geweest. Maar begin 2009 ben ik weer actief geworden. De laatste maanden weer iets minder nu ik ook minder taarten maak. Maar heel lang zat ik hier elke dag wel een paar keer. Lezen, reageren en taarten kijken. En ook nu kan het gebeuren dat ik een paar keer per dag kijk. En dan wil ik het echt niet eens weten in uren .
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het inspiratie opdoen voor taarten, het delen van informatie. Maar ook de gezelligheid en samenhorigheid onderling. Dus ook gewoon het geouwehoer (over taart of andere dingen) en uiteraard de freubeldagen en meetingen, waar je iedereen weer ziet en behalve kletsen niks doet.
  En waar ik erg trots op ben is dat ik inmiddels zelfs als SMURF hier op het forum sta. Mensen weten ook vaak niet hoe ze me moeten noemen, Ottolien of Smurf. Nou mensen ik ben trots op de naam Smurf.
 • Hoelang bak je al?
  Oei, ik bak al heel lang. Vroeger als heel klein meisje, ging ik bij mijn oma cake bakken., Bij oma omdat wij thuis geen oven hadden en mijn moeder niets met bakken heeft. Vanaf dat ik het huis uit ben en een oven had, ben ik echt van alles gaan bakken. De standaard appeltaarten enz., maar ook heel veel hartige taarten. Dit soort taarten maak ik vanaf januari 2004. Toen heb ik een workshop van Inge gevolgd. De eerste jaren maakte ik nog niet veel taarten per jaar, maar inmiddels zijn het er toch aardig wat.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart is een biggen-modderpoel voor mijn chocolade verslaafde en biggetjes gekke, zoon. Hij zou taart van me krijgen als hij een 9 haalde voor zijn proefwerk. Nou de uitdaging heeft gewerkt. Uiteraard moest het door hem altijd getekende biggetje “Hi there” er ook op. Eigenlijk een hele simpele taart, maar altijd weer leuk, en lekker, om te maken.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Taarten met technieken die ik nog niet gedaan heb. Ik ben niet van het boetseren en ook niet zo van de kindertaarten. Eigenlijk zijn de leukste taarten voor familie en vrienden. Dus degene zonder eisen en de vrije hand, zodat je van alles kan uitproberen.
  Ik ben ook meer van de “strakke en eenvoudige” taarten. Ik vind taarten al snel “te vol/druk”.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik wil nu heel graag gaan experimenteren met taarten in vormen snijden. Ik heb een leuke taart in mijn hoofd die hopelijk ook klaar en gelukt is als dit verschijnt. En het lijkt me ook nog een keer leuk om een bloemenworkshop te volgen. Niet dat ik zo weg ben van boeketjes op taarten. Maar een mooie bloem maken, die net echt lijkt, is niet makkelijk is me opgevallen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Normaal gesproken sport ik ook heel graag. Bodypump en spinning zijn ook echt mijn ding. Jezelf lekker uitputten en in het zweet werken.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Blijf vooral genieten van het taart maken zelf. Ga niet lopen stressen om maar zoveel mogelijk taarten te maken. Ik hoor zo vaak mensen mopperen over een opdracht die niet leuk is, of een klant die zo vervelend is. Ik denk dan: neem die opdracht dan niet aan als je het niet kan of geen zin hebt. Voor velen van ons is het toch “maar” een hobby.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Oeff, daar vraag je me wat. His, Maris18+, Dot, Love-to-bake. Om er maar een paar te noemen.