De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Ruud

Eindelijk is het zover, de eerste man in de 10 vragen aan, niemand minder dan Ruud bijt hierin de spits af. Hoewel Ruud nog maar een klein aantal berichten heeft gepost is hij alom bekend. Als de initiatiefnemer voor een cupcakepicknick, of hij is incognito op een Fantasy Fair en laat ons meegenieten via de foto’s. Om te laten zien dat Ruud ook bakt, hier een topic met een van zijn taarten.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Door www.deleukstetaarten.nl in te toetsen, lol. Flauw grapje. Nee, ik ben door Wendy op de site gekomen. Zij was daar al beland voor inspiratie voor de verjaardag van Liam. En ik vond het wel leuk om onder m’n eigen naam ook op het forum te komen. Kon ik stiekem ook reageren op haar topics & taarten Maar zo kon ik ook mijn eigen mening geven op andere topics & taarten los van Wendy. Niet wetende hoe groot het forum binnen een paar jaar zou groeien & dat ik toch ook een eigen positie zou krijgen binnen het forum. Wat is het groot geworden!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik moet je toch eerlijk bekennen dat ik als man toch dagelijks even het forum bekijk. Gewoon even kijken wat voor topics er geopend zijn, wat voor reacties er geplaatst zijn, wat er allemaal weer gebeurd is bij de babbel. Zo blijf ik toch ook op de hoogte van wat er allemaal speelt. Ik reageer eigenlijk niet zo vaak, maar waar nodig laat ik wel wat van mij horen. Ik kijk & geniet meer wat van een afstandje mee. Komt denk ook omdat ik zelf niet zo druk bezig ben met taarten maken. Hoewel ik waarschijnlijk de komende periode wel wat vaker aanwezig zal zijn op het forum, omdat Wendy natuurlijk volop bezig is met haar boek. Waar nodig steun & help ik haar, maar ze zal ook vaak alleen bezig zijn. Ik verwonder me wel iedere keer wat een talent er in Nederland (& het buitenland bij onze buitenlandse medeforummers) is gekomen de laatste jaren.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het leuke is dat je via het forum toch een grote groep mensen direct kan bereiken met dezelfde hobby & passie. Je kan elkaar makkelijk bereiken en/of helpen. Ondanks dat menigeen elkaar nog nooit gezien heeft. Men leert van andermans ideeën en/of fouten. De drempel ligt laag, daardoor kan er waarschijnlijk ook makkelijker over andere zaken of problemen gesproken worden dan taart. En het forum is natuurlijk ook leuk om bepaalde gezamenlijke gezellige dingen te organiseren, zoals De CupCakePicknick. De volgende is natuurlijk wel een speciale: het 5-jarig jubileum in het Amsterdamse Bos.
 • Hoelang bak je al?
  Voordat wendy & ik op het forum kwamen bakten we samen wel eens een appeltaartje of kwarktaartje. Toen Wendy eenmaal in opdracht taarten ging maken, bakte ik meestal de kapsels. In de voorbereidingen & boetseersels van Wendy gaat best wel veel tijd zitten, dus kon ik haar daar op deze manier goed bij helpen. Ik vind het ook leuk om haar te helpen. En het is denk ik ook belangrijk om elkaar te steunen in wat je doet. Aangezien Wendy zich nu meer op de workshops is gaan richten bak ik eigenlijk niet zo veel meer. Zie antwoord volgende vraag.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Mijn laatste taart die ik zelf gebakken heb is een BramleyAppleCrumble geserveerd met warme Custard. Nog even in de archieven gekeken, dat was september 2009. Dus het wordt bijna weer tijd voor een taartje.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Een appeltaartje dus. Ik ben ook best wel trots op onze Engelse appelboom in de achtertuin. Want zeg nou zelf er gaat toch niets boven een appeltaart gemaakt van appels uit eigen tuin. Verser kan je het niet hebben. Maar als ik kijk naar de taarten die op het forum geshowed worden, dan vallen mijn appeltaartjes natuurlijk in het niets. De kwaliteit in Nederland groeit zo snel. Ik ben iedere keer verbaasd wat er allemaal voor mooie (& natuurlijk lekkere) creaties voorbij komen. En ook de creaties die op de workshops van Wendy weer iedere keer gecreëerd worden. Geweldig, maar daar waag ik me niet aan. Ieder zijn ding.
  .
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Oei, lastige vraag. Het zou wel makkelijk zijn als ik het boetseren en andere technieken stiekem ook een beetje leer van Wendy. Kan ik haar wat vaker helpen met bepaalde dingen, zodat er meer tijd vrijkomt. Want er gaat een hoop tijd zitten in een mooie taart. Maken we er een gezellig familiebedrijf van.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Tja als je niet zo vaak bakt moet je toch wat anders. Alleen niet de echte mannenhobby’s zoals vissen & voetbal. Nee, geef mij maar een fototoestel & de natuur: een perfecte combinatie. Wendy, Liam & ik (& Crumble, onze ruwharige teckel, niet te vergeten) vinden het heerlijk om boswandelingen te maken. Verder kijk ik graag Engelse detectives onder het genot van een glas goede Schotse Whisky. We bezoeken graag musicals. Echte grote hobby’s heb ik niet. Ik probeer juist meer van alles in het leven te genieten, zoals lekker eten & drinken, reizen, heerlijk “gek” doen op fantasyfairs zoals Castlefest bij kasteel de Keukenhof in Lisse & de ElfFantasyFair bij kasteel De Haar in Haarzuilens, Keltfest in de Biesbosch. En mag ik Wendy & Liam & Crumble ook als hobby opgegeven? Zonder hun is het voor mij toch minder mooi.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Live life while you can. Eigenlijk kort, maar krachtig. Het leven is te kort om er niet van te genieten. Zeker als je een keer goed op de keiharde feiten van het leven gewezen ben, leer je genieten van alle dingen in het leven. Zelfs de kleinste dingen om ons heen. Waardeer wat je hebt, het kan weg zijn voor je het weet.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik mag er maar 1 noemen, dat is gemeen. Ik moet dan kiezen uit:
  Catherine (de Taartenfee), mede dankzij haar hebben we samen 4 jaar geleden de CupCakePicknick in het Amsterdamse Bos georganiseerd.
  Constance (PatisStance), ik heb haar bij 1 van de eerste workshops van Wendy ontmoet & kijk wat zij tegenwoordig voor mooie dingen doet.
  Peronne, iemand waar je ook wat minder van hoort, maar die ook kwaliteit in huis heeft.
  Ik kan niet kiezen, dan maar eerlijk lootjes trekken (uit een mengkom): Constance.