De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Sigrid

Sigrid is op moment van schrijven bijna 3 jaar lid van het forum. Ondertussen is ze ruim 5000 berichten en een eigen bedrijfje verder. Samen met Esther geeft ze workshops onder de naam De TaartenTante’s, een bewijs dat de zoektocht naar een taart of workhop binnen de kortste keren kan leiden tot een heel ander leven.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Drie jaar geleden las ik een artikel over taartdecoratie in een oude Esta waarbij ook een kortingsbon zat voor een workshop. De kortingsbon was niet meer geldig maar ik was helemaal verkocht en ben op internet gaan zoeken naar mogelijkheden bij mij in de buurt. Die waren er (toen) niet maar ik kwam wel op het forum terecht (en ben niet meer weggaan J). Ik kan wel zeggen dat het forum en het maken van taarten mijn leven behoorlijk veranderd heeft. Ik was een thuisblijfmoeder van vier jongens en nu heb ik samen met Esther een eigen bedrijfje: De TaartenTantes. Het kan raar (maar wel erg leuk!) lopen!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Het eerste jaar zat ik echt ieder vrij moment op het forum, toen reageerde ik ook op iedere taart in de parade, maar het forum is zo explosief gegroeid dat dat niet meer mogelijk is. Het niveau van de taarten is overigens net zo explosief meegegroeid!
  Ik zit er inmiddels (meestal) geen hele dagen/avonden meer achter maar toch kijk ik ook nu nog wel dagelijks, al is het om maar even bij te lezen bij “babbel na het bakken”. Alhoewel… “maar even” lukt eigenlijk nooit!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De sfeer! Het is een gezellig forum waar iedereen met vragen en/of verhalen terecht kan. Best bijzonder eigenlijk, aangezien taart de enige verbindende factor tussen al die mensen is.
 • Hoelang bak je al?
  Mijn eerste gedecoreerde taart was voor onze 10-jarige trouwdag, in mei nu 3 jaar geleden. Toen was het hek van de dam en heb ik de eerste tijd iedereen in mijn omgeving die maar iets te vieren had zo ongeveer mijn taarten opgedrongen (tja, je moet toch oefenen hè).
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Mijn laatste echte taart was een stapeltaart voor mijn nichtje en mijn man. Ze zijn twee dagen na elkaar jarig en dit jaar hebben ze dat voor de familie samen gevierd. Daarna heb ik nog wel verschillende dummy’s voor de workshops gemaakt.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind eigenlijk alles wel erg leuk om te maken en er is nog genoeg wat ik wil proberen, maar ik heb een lichte voorkeur voor puzzelen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Met een man en vier kinderen tussen 5 en 12 jaar en een groeiend bedrijfje blijft er niet heel veel tijd over maar ik lees erg graag. Verder vind ik het leuk om op de computer bezig te zijn. Ik heb bijvoorbeeld onze website gemaakt. Daar moet ik wel bij “opbiechten” dat die site gebouwd is met behulp van een boek uit de bibliotheek: “websites bouwen voor kinderen”. Maar vorig jaar heb ik de HTML cursus via Janet (ook van het forum) gedaan en ik wil (als ik een keer tijd over heb) nog een keer proberen om een andere website bouwen.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Geen idee, vragen staat vrij toch?
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Met name voor de nieuwkomers: wees niet bang om je taart te laten zien, ook al haalt hij in je eigen ogen niet bij de taarten die voorbij komen. Iedereen is ooit begonnen! En schroom niet om vragen te stellen (maar lees wel eerst even de FAQ ). En vooral: hou het leuk voor jezelf: niets moet, het is tenslotte een hobby!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Veel zijn al voorbij gekomen en naar nog veel meer forumleden ben ik nieuwsgierig, maar aangezien ik er maar 1 mag noemen: ik zou wel meer van Tirza (tipsytaartje) willen weten!