De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

smarianne

smarianne, oftewel Marianne, kwam eind 2007 bij het forum, op het moment van schrijven bijna 3 jaar geleden. Ze heeft al een groot aantal berichten op haar naam staan, waarvan de meeste in de parades gepost zijn. Mariannes prachtige taarten kun je bewonderen in haar album met gebaksels.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Dat is eind 2007 geweest toen ik me wilde verdiepen in een originele kersttaart voor een tapas kerstdag voor familie en vrienden. Ieder zou 5 hapjes meenemen en ik zou als extra verrassing ook nog een taart maken, iets anders dit x als een kwark, appel of oorlogstaart (die ik binnenkort wel zal plaatsen bij ingezonden recepten). Natuurlijk werd ik via google telkens naar de leukstetaarten verwezen en dat was in eerste instantie niet mijn bedoeling. Maar na de zoveelste verwijzing toch maar es kijken en heb ik gelijk de stoute schoenen aangetrokken en een bestelling geplaatst met opmerking erbij dat ik wel tips kon gebruiken waar ik een antwoord op kreeg dat er een actief forum zou zijn. Zodoende heb ik snel een gebruikersnaam aangemaakt waar vriend Bennie nogal om moest lachen want die zei nog….denk nou even goed wat voor naam je kiest want wie weet hoe vaak je er komt. Maar ongeduldje die ik ben…….werd het smarianne met de S van zoontje Siemen ervoor omdat Marianne al bezet was . Mijn kersttaart was een groot succes en met het starterspakketje kon ik ook nog een nieuwjaarstaartje maken.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Als ik in de gelegenheid ben, en daarmee bedoel ik gewoon thuis (en dat is meestal, op vakantie en weekendje weg na) toch wel dagelijks een paar x ook omdat de laptop hier altijd aan staat op de keukentafel. Maar nu Siemen al bijna 4 jaar is en zo nu en dan ook eens wil laptopperen :S wordt Mem er wel vaker achter weg gestuurd en wordt het ook moeilijker om de parades bij te houden. Dan moet ik het van de avonduurtjes hebben en dan ben ik vaak met taartvoorbereidingen bezig.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het contact met medebaksters die dezelfde hobby en passie hebben. Daar heb ik al leuke contacten en vriendschappen aan over gehouden. En natuurlijk alle info die je er kan vinden en adviezen, tips, how to’s en recepten. Verhipte handig dit forum
 • Hoelang bak je al?
  Ik kan me herinneren dat ik toen ik een meisje van een jaar of 10/11/12/ was stond te rommelen in de keuken met een schuimpjes recept, wat totaal mislukte omdat ik dat uit eigen beweging ging doen. Toen ik met 18 jaar op mezelf ging kon ik nog geen aardappels koken en heb mezelf alles moeten aanleren. Later met verjaardagen was het bij mij ook de afgezaagde kwarktaart en toen ik wat meer culinairder werd een hartige taart!!! En nou bak ik vanaf eind 2007.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Op het moment dat ik dit typ zit ik midden in 2 taarten. 1tje op bestelling voor een mannelijke kennis die 54 wordt. Het idee werd aangekaart iets met klompen (omdat hij die altijd draagt) en zware shag. Aangezien ik iets met roken erg onsmakelijk vind op een taart gaat het dus iets met klompen worden. De andere taart is voor mijn schoonmoeder die 82 wordt en ik heb mijn inspiratie uit een boek van Peggy Porschen, Cake chic gehaald. Eindelijk kon ik de cameo mould gebruiken. Hoe het resultaat er uit gaat zien op een taart is nog even afwachten maar die taart staat voor morgen in de planning.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Taarten voor mijn familie omdat ik ze door en door ken en ook al snel een onderwerp heb bedacht en meestal de juiste snaar raak
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Er is nog zoveel te leren, ik ben nog lang niet uitgeleerd en zie elke taart dan ook als een leerproject.
  Graag zou ik wat meer workshops willen volgen maar die zijn vaak zover weg en zodoende heb ik Annelies een tijdje terug naar hier gehaald wat een groot succes was en zeker voor herhaling vatbaar is!
  En voor deze kerst 2010 zou ik graag een fruitcake op tafel willen zetten.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Schoenen schoenen en nog eens schoenen en verder heb ik momenteel weinig tijd voor andere hobby’s maar ik kan best wel een beetje leuk tekenen en schilderen, kalligrafie en ik kan me ontzettend vermaken met muziek en in vakantie tijd lees ik graag een boek, het liefst een hele dikke van Stephen King. Een goeie horror film kan ik ook zeer waarderen.
  Ik ben een gezelligheidsmens en familie en vrienden uitnodigen voor een spontaan zondagmiddag feestje of culinair voor ze koken werkt voor mij ook zeer relaxt
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Collegiaal proberen te zijn. Iemand anders ook wat gunnen. B.v. als je 100 km vanaf een oproep van een taart woont en dan reageert vind ik niet erg collegiaal tegenover een bakster die in de buurt woont.
  En een taart hoeft niet altijd 100% te lijken, als je de illusie maar wekt. Zie het als een leerproject net zoals mij
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Iemand hier uit het koude Noorden zodat er ook es wat vaker 10 antwoorden uit het Noorden komen i.p.v. het Westen. Hebben wij ook es wat want hier is al zo weinig op taartgebied Maar een beginnende bakster zou ook wel leuk zijn.