De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Suikertaartjes-Suuz

Suuz is op het forum gekomen in mei 2010. Ze heet vrijwel meteen een onwisbare indruk achtergelaten met haar eigen stijl taarten. De ronde taarten waren vergeten, Suuz bracht vormen met zich mee! Ze geeft de welbekende wavy-workshops en komt regelmatig met nieuwe vormen en ontwerpen. Op haar site vind je daar meer informatie over.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via Kwebbeltje (Brenda). Ze vertelde me dat de wavytaarten erg populair werden, en dat er vraag was naar workshops. Nooit gedacht dat het zo’n hype zou worden toen ik mijn eerste “taartje in aparte vorm” maakte! Inmiddels ben ik er niet meer weg te slaan

Het hele taartengebeuren is begonnen als bezigheidstherapie toen ik in een zware burnout zat. Het was een geschenk uit de hemel, want het heeft me zo ontzettend veel gegeven! En ik ben nog steeds iedere dag dankbaar dat ik dit mag doen.
Een jaar heb ik het zonder forum moeten stellen, onbegrijpelijk, ik weet het. Maar sinds ik lid ben heb ik zoveel lieve mensen leren kennen, waarvan ik de meesten nog nooit in het echt heb gezien. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond, maar we komen allemaal samen op het gezelligste forum in taartenwereld en ik heb de eer dat ik me “lid” mag noemen.

 • Hoe vaak per dag kijk je op het forum?
  ‘s Morgens gaat mijn laptopje aan en ik log vrijwel meteen in bij DLT. Als ik ga slapen gaat hij pas weer uit. Het is vooral erg fijn als ontspanning als ik aan mijn administratie zit, even een paar (heel veel) momentjes voor mezelf! Je kunt dus rustig stellen dat ik behoorlijk verslaafd ben, en daar hou ik iedereen persoonlijk verantwoordelijk voor :) Als ik een dag niet kan kijken mis ik het ook echt… Misschien wordt het tijd voor een DLT anonieme forumverslaafden support group…
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Iedereen kan met alles terecht. Of je nou de zoveelste vraag over een mislukt biscuit stelt, of je ziel en zaligheid even kwijt moet, er is altijd wel iemand die je met raad en daad wil bijstaan. Ik heb ook wel eens moeilijke momenten op het forum beschreven, en de reacties waren werkelijk hartverwarmend. Laatst nog toen mijn relatie op kerstavond uit ging, bekenden en onbekenden namen de moeite om me er doorheen te slepen en me een hart onder de riem te steken!

Niemand hoeft zich ergens voor te schamen, niks is gek, stom of vreemd. We zijn er allemaal om van elkaar te leren, elkaar te helpen en te steunen.
Hoe verschillend we ook zijn, uiteindelijk zijn we allemaal een stel mutsen bij elkaar met een taartenpassie. Wat wil je nog meer?

 • Hoelang bak je al?
  Jeetje, al zolang ik me kan herinneren. Mijn grootvader heeft voor banketbakker geleerd in de jaren ’20 en hij heeft ook een paar jaar zijn passie kunnen uitvoeren. Zijn droom van een eigen banketbakkerij ging door familie- en geldproblemen helaas niet door, maar de passie en liefde voor het product heeft hij aan de hele familie doorgegeven. Ik zie mijn bedrijf daarom nu als familiebedrijf, want ik heb de grote eer om mijn grootvaders droom waar te maken. Ik gebruik veel van zijn recepten, mijn moeders keukenmachine en oog voor detail, een lening van mijn vader, de steun van de hele familie en mijn eigen stronteigenwijze karakter en perfectionisme om Suikertaartjes op te zetten. Geloof me, ik voel me iedere dag weer een gezegend mens!
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart was de Fleur d’hiver, een winters bloementaartje. De bestellers zaten in een hotel in Gulpen, een gat hier in de buurt, maar door de sneeuw konden ze hem niet komen halen. Ik durfde hem ook niet te brengen, want er lag wel 15 cm sneeuw. Ik heb hem dus maar aan de buurvrouw gegeven, zij was er erg blij mee
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Alle taarten waar ik mijn ei in kwijt kan. Als ik lekker mijn eigen ding kan doen en mijn creativiteit erin kwijt kan, wordt het meestal wel een mooie taart. Als ik me precies moet houden aan specifieke wensen gaat werkelijk alles mis wat er maar mis kan gaan. de kreet “de klant is koning” gaat in mijn geval dus absoluut niet op. Af en toe is het moeilijk om vaak nee te moeten zeggen, maar ik weet ook dat ik niet anders kan. Ik kan echt alleen mijn eigen ding doen. Dus meestal betekent dat tuttig pastel en vloekende knalkleuren tot één geheel gebracht door gouden krulletjes en ornamentjes en parelmoer. Je moet ervan houden

Ook vind ik het erg belangrijk om authentiek te werken en dus zo min mogelijk gebruik te maken van kant-en-klare producten. Ik wil precies weten wat ik neerzet, wat de geschiedenis van een recept is en waarom ingrediënten doen wat ze doen. Dat zal ik wel van mijn vader hebben, die is chemicus. En de wetenschap dat mijn opa komt spoken als ik een mix gebruik is ook een goede drijfveer natuurlijk!

 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Alles wat ik nog niet kan, en dat is veel. Ik zou graag “noncahalant” willen kunnen zijn en daardoor realistische werkjes kunnen maken. De kunstwerken van Annelies zijn altijd een groot voorbeeld, maar ik moet toch echt een maand of vier op cursus wil ik daar een beetje bij in de buurt komen.
  Ook wil ik graag goed leren werken met royal icing, en dan natuurlijk nog bloemen maken, verschillende manieren van stapelen, meer recepten, ander stijlen, meer technieken en methodes, ach… zoveel nog!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik ben echt een ouwe taart wat dat betreft. Zo vind ik breien, borduren en naaien erg leuk. Helaas komt er tegenwoordig weinig meer van, maar ik kan erg genieten van een smockwerkje of het maken van een carnavalspakje, een sprei of een zomerjurkje. Ook vind ik kraaltjes erg fijn om mee te spelen. Verstand op -3 en lekker wat kettinkjes maken, heerlijk!

Dansen is ook nog steeds een grote passie, maar dat is door mijn rug en knieën meer een passieve hobby geworden.
Lezen is ook een grote hobby, en dan vooral boeken die je aan het denken zetten. Ik ben altijd op zoek naar kennis en inzicht, dus ik lees meestal nogal zware boeken. Ideaal als je niet kunt slapen, zware lectuur is doodvermoeiend :)
Klussen in huis vind ik trouwens ook erg leuk, vloertjes leggen, tegelzetten, behangen, etc.

 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Doe je eigen ding! Doe wat je leuk vindt en waar je vrolijk van wordt, op alle gebieden. Luister naar je hart en je eigen intuïtie en doe niks omdat het “zou moeten”. Geniet van de dingen die je hebt, en leg geen nadruk op de dingen die je niet hebt. Wees net zo lief en begripvol voor jezelf als je voor je kinderen bent, en maak het jezelf makkelijk.

Geniet van je taartenpassie en gun een ander wat jou ook zo gelukkig maakt. Dan is je leven zo heerlijk!

 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Van wie niet? Volgens mij heeft iedereen een bijzonder verhaal te vertellen, en volgens mij zijn alle verhalen de moeite waard. Maar als ik wat namen zou moeten noemen: Mamakaat, een briljante “hobbyïst” die niet bang is voor een uitdaging. En Crunchie, mijn allerliefste taartvriendinnetje, bijna nooit op het forum maar een groot creatief talent.