De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

tipsytaartje

Onze Queen of Shoes, Tirza is het laatste modje in deze lijst. Naast heel veel kennis deelt ze op het forum ook de prachtige taarten die zij maakt. Haar favoriet zijn de taarten met schoentjes, in alle soorten en maten. Tirza’s creativiteit kent geen grenzen, ze heeft zelfs haar eigen uitsteker ontworpen en die samen met Bien op de markt gebracht, ‘de pointy five’.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik was mijn boekenkast aan het opruimen en kwam daar een boek tegen waarin cupcakes werden gemaakt met bekleding en figuurtjes van marsepein. Dat boek lag er al een paar jaar, ik was het helemaal vergeten, omdat ik niet wist waar je marsepein kon kopen, ik dit toen niet had uitgezocht en het boek achterin de boekenkast was beland. Toen ik het boek weer gevonden had, ben ik direct gaan zoeken op internet en dan kom je al vrij snel terecht bij deleukstetaarten.nl. Na mijn eerste bestelling bij de shop, een paar taarten en een basisworkshop verder, was het welbekende hek van de dam.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ehm… heel erg vaak! Ik sta met het forum op en ga sluit het pas af vlak voordat ik in slaap val. Als ik moet wachten op de bus, pak ik even snel mijn telefoon erbij om te kijken of er nog nieuwe berichten zijn. Ik ga de uren niet uitrekenen, dat is echt te confronterend! Gelukkig heeft M geen teller ingebouwd op het forum
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Over het algemeen vind ik de sfeer erg gezellig, ik heb er in de tijd dat ik lid ben, ontzettend veel vriendinnen bij gekregen. Toen ik 1 maand lid was heb ik me samen met een vriendin (SandraV) opgegeven om mee te gaan naar Birmingham. Wat werd ik raar aangekeken als ik zei dat ik met 40 vreemden naar Engeland ging om naar een taartenbeurs te gaan! Maar wat heb ik genoten!!
  Verder vind ik het ontzettend leuk om samen met anderen uit te vinden hoe je het beste/mooiste bepaalde dingen kunt maken. Een tijdje terug was er een topic over cupcakes met een heel strak laagje glazuur of royal icing, waarin we met z’n allen probeerden uit te vogelen wat je het beste kon gebruiken om dat effect te krijgen.
 • Hoelang bak je al?
  Toen ik klein was vond ik het ook altijd al geweldig, maar helaas mocht dat van mijn moeder niet zo vaak. Een paar jaar terug probeerde ik vaak wel een en ander met de pakken mix uit de supermarkt; taarten en cakes, overgoten met glazuur of chocolade, eventueel wat sprinkels maar daar bleef het wel bij. Sinds Maart 2008 ben ik bezig met marsepein en fondant.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat was een bruidstaart op een standaard met 6 lagen, witte fondant met pearlspray en rode harten en een geboetseerde topper. De taart was voor een stel dat bevriend is met Suus1985, die ceremoniemeester was en zelf de taart niet kon maken.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Stijlvolle stapeltaarten waarbij ik de vrij hand heb, en het liefst niet een taart die ‘de massa’ al heeft gemaakt. En als het even kan, natuurlijk ook met een schoentje erop! Voor die laatste slaap ik desnoods een nachtje minder
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou heel graag Royal Icing willen leren spuiten. Ik kan nu alleen maar dotjes spuiten! Ik zou ook graag willen leren airbrushen, suiker trekken, suiker blazen, er is nog zoveel wat ik niet kan maar wel heel graag zou
  willen leren! Verder zou ik heel graag samen eens een taart willen maken met Colette Peters, Anne van PinkCakeBox, Carrie van Carriescakes en PeggyPorschen. Lijkt me geweldig om eens te kijken hoe zij werken.
 • Waarom en hoe ben je moderator geworden?
  Het forum was explosief gegroeid. Toen ik lid werd waren er 2500 leden, en in juni 2009 waren het er al meer dan 5000 als ik me dat goed herinner. Ik hield al een tijd in de gaten of topics op de juiste plek stonden, of dat er linkjes in berichten stonden etc. Dan rapporteerde (zo heette dat toen nog, nu is dat ‘melden’) ik dat bij de moderators. Op een gegeven moment heb ik zelfs een topic geopend in de babbel, met daarin beschreven wat je moet doen als je ziet dat er een topic oid verkeerd staat! Gewoon, omdat ik het zo vervelend vond dat mensen niet goed lazen, en anderen daar ook niets aan deden. Achteraf bleek dat mijn topic een eye-opener was voor veel leden, en massaal werd er gerapporteerd! Ik voelde me erg bij het forum betrokken. Op de freubeldag bij M. vroeg M. mij of ik moderator wilde worden. Ik voelde me zeer vereerd en wilde dit maar al te graag! Het grappige is, is dat ik toen al een tijd geen laptop had, dus alles deed vanaf mijn mobiele telefoon! Wat een gedoe achteraf! topics verplaatsen/ mailtjes sturen naar nieuwe leden… pfff…. nu modereer ik niet meer vanaf mijn telefoon hoor!!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Durf te experimenteren, wees niet bang dat het fout gaat, want van die fouten kun je leren. Op die manier heb ik mezelf ook geleerd om schoentjes te maken die ik nog nergens had gezien, maar dan zijn wel een aantal mislukte pogingen vooraf gegaan aan wat ik hier show.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Van Kadohke, Jolanda71 en natuurlijk van Natacha, een van de mede-nachtbrakers, Tach en ik hebben alleen contact om 2uur ‘s nachts!