De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Tweety1974

Tweety1974 is een van de Birthday Girls. Samen met een klein aantal anderen zorgt zij ervoor dat de jarigen in het zonnetje worden gezet. Salomina, zoals ze echt heet, heeft ook een mooie eigen site waarop haar taarten en cupcakes te zien zijn.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Zoals velen voor mij, was ik aan het speuren voor een mooie vlinder taart voor mijn dochter. Mijn moeder maakte vroeger altijd onze verjaardagstaarten, mickey mouse, snoopy, donald duck, allemaal met glazuur (boter, poedersuiker, kleurstoffen en water). Dus ik dacht, nu dat ik ook een kindje hebt, moet ik mij daar maar in gaan verdiepen.
  Ik had me al ingeschreven voor een workshop bij Lisette in Nieuwegein en niet lang daarna ontdekte ik het forum. Wat ging er een wereld voor mij open.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  In het begin had ik het forum dagelijks open staan op de laptop. Elke keer als ik langs liep moest ik ‘even’ gaan kijken. Maar ja, dat ‘even’ duurde soms 1 á 2 uur. Soms als ik midden in de nacht niet kon slapen, was ik nog op het forum te vinden. Nu is het wel wat minder geworden, misschien 2 of 3 keer per dag. Samen opgeteld, hooguit een uur per dag.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Dat je van elkaar kan leren, en dat je een plek heb waar je je hobby kan delen. Dat vind ik echt het leukst! Mijn man en dochter vinden mijn hobby leuk, en eten graag mee (wie niet), maar toch kan ik niet alles aan hen kwijt. Daar is het forum juist zo goed voor. Ik heb nieuwe vriendinnen gemaakt en die zal ik altijd koesteren.
  Ook vind ik het leuk om medeforumers te ontmoeten, bij bijvoorbeeld een freubeldag of bij een beurs. Als ze maar te herkennen zijn via hun badge of t-shirt.
 • Hoelang bak je al?
  Heel lang al. Ik mocht heel vroeg al bakken samen met mijn moeder. Wanneer weet ik niet meer precies, maar ik weer wel dat ik op mijn 11e al alleen mocht koken. Dus ik denk voor die tijd al. Mijn favourite cake was toen madiera cake met chocola ertussen. Heerlijk. En iedereen keek er naar uit elke week. We kwamen nooit te kort aan muffins, scones en cake .
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Die was een maand geleden. Mijn nichtje belde op of ik binnen 2 dagen een taart kon maken voor haar baas die 25 jaar in dienst was en een bedank taart voor haar moeder. Alles gelukt, maar ooo wat had ik last van misselijkheid. Ik kon op dat moment niet zo goed tegen vers gebakken biscuit, brood enz, i.v.m. mijn zwangerschap.
  Nu kan ik weer volop tegenaan, tenminste, ik moet wel, want ik mis mijn cupcakes.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik heb eigenlijk geen voorkeur voor taart, als het maar geen slagroomtaart is. Ik krijg het niet zo mooi opgespoten.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Umm, goede vraag. Er zijn nog een hoop dingen die ik wil leren. Zoals bijv, een wavy taart, of een leuke 3d taart.
  Ik wil ook leren geduld te hebben tijdens het maken van de taart, en ook leren ‘Nee’ te zeggen. Als het echt niet kan, dan kan het niet. Helaas komt het toch voor dat ik toch binnen 24 uur een taart moet maken, omdat ik geen nee kan zeggen. Tja, dat wordt dus nachtwerk.
  En ook leren om niet alles last-minute te doen. De ene keer lukt het mij om van te voren voorbereidingen te doen, de andere keer niet.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Mijn dochtertje heeft nu spelletjes (bordspelletjes) ontdekt, dus dat doen we vrijwel elke dag. En buiten spelen/in de (groente)tuin werken.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Heb vertrouwen is jezelf, en geef niet zo snel op. Probeer altijd een beetje van jezelf in jouw creaties te stoppen.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Er zijn heel veel van wie ik een interview zou willen lezen, maar als ik één mag kiezen dan kies ik Lisette (Lies). Door haar ben ik hier op het forum terecht gekomen.