De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Annette52

Annette is sinds maart 2011 lid van het forum en kwam gelijk goed binnen. Nog geen 2,5 maand na het oplopen van het taartvirus had ze al zilver te pakken tijdens de Holland Sugar Art Show in Alphen! Daarna heeft ze nog meer prachtige stukken gemaakt, o.a. met het niet zo heel vaak gebruikte sugarveil. Wat ze zoal nog meer gepost heeft vind via haar profiel, kijk dan even bij geplaatste onderwerpen in de parades.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben bevriend geraakt met Annelies van Tessel, we hebben elkaar leren kennen door onze gezamenlijke kunstenaars achtergrond. Zij is in 2008 in de fondant- taart wereld gestapt en heeft mij daar later in geïntroduceerd. Ze wees mij op Deleukstetaarten-site om alles te weten te komen over het hoe en wat met fondant.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Eigenlijk bijna iedere dag wel. Alleen als ik niet op een computer kan dan niet.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Ik vind als eerste de saamhorigheid en de vriendschap het allerleukste. Het samen beoefenen van een hobby brengt het leukste/beste in ons naar boven. Leren van en aan elkaar is een van de dingen die het forum zo gezellig maken. En een praatje met taartvriendinnetjes is prettig omdat zij jouw passie vaak heel goed begrijpen.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak al meer dan 40 jaar. Mijn eerste taart was voor moederdag toen ik 11 jaar was. Dat weet ik nog zo goed omdat ik niet wist wat ‘au bain marie’ was. Ik bakte mijn eerste biscuittaart, maar doordat ik nog niet wist hoe het echt moest heb ik de eieren gewoon in de kom geklopt. De taart was dus ook verre van luchtig. Maar ik moet toegeven dat mijn moeder met liefde een stuk van de taart heeft gegeten. De rest hebben mijn broers en zussen keurig opgegeten.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Eigenlijk is dat geen taart maar een topper. Ik ben mee gaan doen met de wedstrijden van o.a Taart en Trends en de Holland Sugar Art Show. Bij Holland Sugar Art Show was het de eerste keer dat ik mee deed (mei 2011) en daar won ik zilver met een topper van sprookjes figuren (elf pratend met paddenstoel). Het bijzondere was de 2e wedstrijd die was bij Taart en Trends (okt 2011) Het was voor mij de eerste keer dat ik een groot werkstuk maakte, met muren en vloer van fondant en ook een hele keuken met (bak) inboedel, gebaseerd op de 19e eeuw. Hierin had ik konijnen gezet die een tafereeltje uitbeelden van een moeder die boos was op haar zoontje omdat hij stiekem een cupcake had gepakt en gegeten.
  Het was bijzonder omdat ik heel veel geleerd heb tijdens het maken van dit werkstuk en de passie helemaal te pakken kreeg. De kroon was natuurlijk dat ik goud won met dit werkstuk.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  De mooiste taarten om te maken vind ik eigenlijk de taarten die ik helemaal zelf mag bedenken. Als ik helemaal los kan gaan met mijn eigen fantasie dan geniet ik het meest. Het maakt mij dan ook niet uit of het een kinder-, geboorte-, bruids- of andere taart moet zijn. Een bijzondere taart komt in november, dan is mijn dochter 12,5 jaar getrouwd en ik mag “de” taart maken voor haar en mijn schoonzoon.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik wil nog graag mijn PME master halen.Ik heb PME 1 al en in het najaar doe ik PME 2.Volgend jaar hoop ik PME 3 te doen. Het is erg leuk om alle technieken die er zijn, te leren en dan te zien wat je daar allemaal mee kunt gaan doen. Van PME 2 ben ik benieuwd wat ik allemaal bij kan leren over bloemen maken. Pme 3 is royal icing dat heb ik pas een paar keer gedaan en dat is een vak apart.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Zeker heb ik nog meer hobby`s. Schilderen doe ik nog steeds en dan het liefst wildlife. Ik ben realisme-fijn schilderes en ben als portret tekenares/schilderes begonnen. Verder heb ik de modevakschool gedaan en mag graag kleding ontwerpen en maken. (Alhoewel ik daar niet zoveel tijd meer voor heb) Voorheen deed ik ook aan boetseren maar de klei heb ik nu omgezet in fondant.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ja, dat ik het geweldig vind wat ze allemaal maken. De mooiste kunstwerken zie je langs komen. En het is fijn dat iedereen zijn best doet om de vragen die er zijn over bakken en fondant bewerken te beantwoorden. Niemand weet alleen alle antwoorden maar samen weten we dat wel!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou graag een interview willen lezen van Cassie. Wij hebben in Apeldoorn een groep taart dames waar we een keer per maand samen een avond mee freubelen in een wijkcentrum. Deze dame heb ik daar leren kennen als een ware kunstenares met royal icing spuiten. Ze maakt de meest prachtige dingen. Ik heb een leuke workshop bij haar gedaan en heb daar het idee opgedaan om dit ook goed te willen leren.