De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Bommeltje

Bommeltjes naam is Belinda en ze is geen onbekende op het forum. Nadat ze bij Deleukstetaartshop is gaan werken heeft ze de grote stap genomen om haar eigen Deleukstetaartenhop te openen in Almere. Ondanks dat ze het daar erg druk mee heeft is ze nog regelmatig op het forum te vinden, met tips, adviezen en een gezellige bijdrage in Babbel na het bakken.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  In Oktober 2008 vond ik het hoog tijd dat ik mijn creatieve kant weer eens zou aanspreken. Ik had op dat moment al 8 jaar een kantoorbaan, en toen ik daar mee startte ging daar zoveel energie in zitten dat ik mijn hobby’s (handwerken, knippen, woondecoraties maken) aan de kant had gelegd. Marsepeinen roosjes en bruidstaarten hadden altijd al een aantrekkingskracht op me, en dacht altijd dat je daar een patisserie opleiding voor gedaan moest hebben. Tot ik een keer een half interview op de radio opving, en ik google opstartte… en het eerste wat ik tegen kwam was HET forum.. 2 dagen lang stond mijn mond open.. en daarna registreerde ik me.. Plaatste mijn eerste bestelling bij de hebshop en het hek was van de dam.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ehm.. meerdere keren per dag, de laatste tijd minder om te ‘babbelen’ en meer om te kijken of ik tips en truuks kan geven. Daarnaast voel ik me deels ambassadrice van FunCakes, en lees toch wel eens misstanden over dit merk.. dat probeer ik dan weer recht te breien.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De enorme diversiteit aan mensen en de hoeveelheid informatie die er te vinden is. Ik schat dat zo’n 60% van mijn kennis van het forum komt.. lezen lezen lezen… er staat zo veel!! En dan het aantal mensen wat ik via het forum heb leren kennen. Zoveel mensen, leuke mensen die ik zonder het forum nooit ontmoet zou hebben.
 • Hoelang bak je al?
  Nou, sinds 2008 dus.. daarvoor waagde ik me nog niet eens aan een appeltaart, en nu nog steeds niet! Dat is een verboden terrein voor mij hier thuis. De eer voor de lekkerste appeltaart gaat al jaren naar Lief.. dus dat houden we zo!
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  De taart die ik samen met miss Pebble maakte tijdens de Zoet & Zo challenge van 2011. Niet alleen omdat we daarmee de eerste prijs wonnen, het was tevens mijn eerste wedstrijd, en vond het ook geweldig om met Petra samen te werken. Ja het was best een soort van stress, wedstrijd spanning, maar wij hebben ook oprecht genoten van het hele event! Ook was ik heel blij met het ontwerp, het was best gewaagd, en we hebben hem van te voren niet getest.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Bruidstaarten, al heb ik er daar nog maar 3 van gemaakt, waarvan 1 op de cursus bruidstaarten die Inge 3.5 jaar geleden nog gaf. En taarten voor volwassenen. Ik heb niet zo bijzonder veel met kindertaarten. Bij volwassenen krijg je vaak alleen een kleur, en een beetje een thema, daarmee kan ik dan met mijn creativiteit hopelijk een hoop in kwijt. Zodra de ‘wensen’ hoger worden, zakt de moed mijn in de schoenen en ben ik het ‘kwijt’..
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Er is nog zoveel, ik zou heel graag beter willen worden in het spuiten van royal icing, ik weet nu na de PME module voor Royal Icing, hoe het moet, en wat er mogelijk is. Maar ik ben er nog steeds een beetje bang voor. Op het gebied van suikerbloemen wil ik ook nog veel leren.. Ik heb nu het geluk dat ik Madhuri als vaste instructrice in de winkel heb, daar hoop ik nog veel van te gaan leren. Al zal ik zelf amper de tijd hebben om bij de workshops aanwezig te zijn. Daarnaast wil ik nog graag leren schilderen op fondant.. Je ziet het!.. nog wensen genoeg!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ehm, hobby’s?? Ik heb nu van mijn hobby mijn werk gemaakt, door deleukstetaartenshop in Almere op te zetten. Ik heb geen tijd meer om taart te maken, al maakte ik er niet zo heel veel. Ik moet juist weer op zoek naar een hobby, om te zorgen dat ik niet 24/7 met taart, fondant, biscuit en cupcakes bezig te zijn. Ik ben wel een beetje bezig met beeld en geluid. Ik werk mee met een band, ik maak hun foto’s en hun videoclips. Ik heb zelf mijn gitaar zo’n 15 jaar geleden in de wilgen moeten hangen na 2 operaties aan mijn handen. Op deze manier ben ik nog steeds heel erg bij muziek betrokken, al kan ik het zelf niet meer maken.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ik wil de mensen van wie ik zo ontzettend veel geleerd heb bedanken voor alle kennis die zij gedeeld hebben. Daarnaast wil ik mensen vragen toch wat vaker te kijken (en antwoorden!) bij de topics waar vragen gesteld worden. Er wordt wel eens geklaagd dat er zo weinig meer gereageerd wordt op de showtopics, maar ik vind het eigenlijk jammer dat er zo relatief weinig op de vragen topics wordt gereageerd. Juist op een forum waar zoveel kennis is, verwacht je dat mensen ook wat meer bereid zijn om vragen te beantwoorden. Natuurlijk is er een FAQ, en ja er is een zoekfunctie, maar die zijn niet zaligmakend.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou graag een interview willen lezen van Gerda, ik vind het zo bewonderenswaardig dat zij het al bijna 2 jaar lang volhoudt om dag in dag uit alle jarigen van het forum in het zonnetje te zetten en ze te feliciteren in de babbel!..