De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Cake it

Annemieke is ook een lid van het eerste uur. Als 197e lid heeft ze het forum uit zien groeien tot de grootte dat het nu heeft. Dat ze intussen niet stil gezeten heeft bewijst haar website waarop al haar creaties te zien zijn.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Net als bijna iedereen was ik op zoek naar een alternatief voor de gebruikelijke taart bij de bakker. Ik liep al een tijdje met het idee om zelf iets te doen en was dus op internet gaan zoeken. Ik die tijd liep in ook heel toevallig Inge (van de webshop) tegen het lijf bij de MacDonalds. Wij hadden ooit op dezelfde afdeling gewerkt bij een kunstdrukkerij. Zij vertelde mij toen dat zij dit soort taarten in opdracht maakte en samen met haar vriendin Marianne een website had gemaakt over taart decoraties e.d.
  Ik ben toen meteen gaan kijken. Dit was in december 2003. Voor de eerste verjaardag van mijn jongste zoon heeft Inge nog een 3D dubbeldekker trein voor ons gemaakt, omdat ik het zelf niet aandurfde om zo’n project al te doen. In mei was mijn andere zoon jarig en die taart heb ik toen wel zelf gemaakt. Ik heb eerst een tijdje rondgekeken op het forum (toen was het allemaal nog erg rustig en overzichtelijk) en ben pas later aangemeld.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Er zijn periodes geweest dat de computer altijd aan stond, maar dat lukt nu niet meer. Nu wel bijna elke dag, behalve in het weekend.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Er is altijd wel iemand die die dag iets post waarvan je denkt: WAUW!! Daar wordt je vrolijk van.
 • Hoelang bak je al?
  Eigenlijk altijd al.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Afgelopen weekend (14 mei) was mijn zoon jarig. Hij wil geen taart met marsepein bekleed, maar een taart gevuld met gele room, verse aardbeiencompote en bekleed met chocolade cigarillo’s. En dan een heleboel rood fruit eromheen en erop.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eigenlijk maakt het mij niet zo veel uit, maar allergeen taarten zijn altijd erg dankbaar om te maken. Een taart zo lekker maken dat iemand, ondanks een allergie toch een taart kan eten, die ook voor mensen zonder allergie lekker is. En er dan ook nog mooi uitziet.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Op dit moment krijg is les in schildertechnieken. Dit is een soort gezamenlijk project. Ik leer over de techniek van het schilderen en de kunstenares leert schilderen met verschillende structuren van eetbare “verf”. Superleuk om te doen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik vind lezen erg leuk (ook kookboeken) en verder ben ik druk met de activiteiten van de kinderen, dus heb ik niet echt veel tijd meer over.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Op dit moment stoppen er veel van mijn (professionele) collega’s ermee om diverse reden. Dat vind ik persoonlijk erg jammer. Ik zou dan ook diegene die voor zich zelf willen beginnen willen aanraden goed te kijken naar de prijzen die je wilt gaan vragen voor je werk. Ga NIET te laag zitten, anders kom je aan het eind van de rit financieel niet uit. Neem je zelf en je collega’s serieus op dat gebied.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik denk dat iedereen wel een verhaal heeft wat de moeite van het lezen waard is, dus ik zou het eigenlijk niet weten…..