De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Do

Do is al een lange tijd lid, in januari 2008 ontdekte ze het forum en is er niet meer weg te denken. Momenteel is ze vooral druk met haar eigen workshops en taarten. Je kunt ze vinden op haar website; www.ti-ta-tovertaartjes.nl
Ook haar taarten zijn daar te bewonderen, ondertussen al een indrukwekkend aantal.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via mijn zus Lupe die een jaar langer op het forum zit en dus ook al een jaar langer bakt.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Jammer genoeg te weinig en dat is per week dus niks. Mag blij zijn als ik twee keer per maand op het forum kan spieken. Jammer genoeg nooit te lang omdat ik er gewoonweg te weinig tijd voor. Is anders geweest hoor, toen ik pas bij het forum zat was ik er niet weg te krijgen. Het was zo erg dat ik gewoon de rest van de verplichtingen vergat en zo een paar uur kon rondsnuffelen. Voordat ik het wist moets ik de kids alweer van school halen en oh ja, ergens intussen ook nog koken. Mijn man had er op een gegeven moment schoon genoeg van dat ik niets anders deed dan op het forum hangen, dat hij iets met mijn computer heeft gedaan waardoor er op een bepaalde tijd het forum werd afgesloten en ik niet meer erop kon komen. Vraag me niet hoe hij dat deed, want ik heb absoluut geen verstand van computers. Ik schok me rot en dacht dat er iets mis was met mijn computer. Mijn man bleef heel serieus en snapte het zogenaamd ook niet, maar na een week heeft hij het me verteld en konden er smakelijk om lachen…whahahahaha. Het heeft me wel aan het denken gezet en zo ben ik aan het afkicken geraakt. Ik keek nog wel hoor, maar niet langer dan 4 uur per dag. En kijk mij nu…ik kan niet eens de tijd vinden om er nu 4 minuten op te zitten…zucht…jammer
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Dat er zoveel informatie te vinden is en uiteraard al die leuke taarten bekijken. Inspiratie opdoen en wat gezellig kletsen.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak al mijn leven lang, tenminste, zodra ik dat mocht natuurlijk en ben nog steeds niet gestopt. Maar de taarten maken zoals ik nu doe dat doe ik al ruim 5 jaar. Ik ben aangestoken door mijn zus Lupe en er niet meer vanaf gekomen. Iedere taart die ik maak vind ik leuk, soms zitten er minder leuke onderwerpen bij, maar dan bedenk ik dat degene die het krijgt er reuze blij mee zal zijn en dat zorgt ervoor dat ik dan toch die taart maak. Vind het juist zo leuk om mensen blij te maken met iets wat ik kan creëren. Zij blij en ik ook blij. Krijg er energie van.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat was vanmorgen en deze was voor een vaste klant. Ze wilde graag een simpele taart met veel sterren. Haar man is 35 jaar geworden en wilde niets aan zijn verjaardag doen, maar dat vond ze niet leuk en heeft stiekem een taart bij mij besteld. Het was een donderblauwe met gouden sterren, een liefdevolle tekst erop en een heerlijke frisse vulling erin. Zij was er heel blij mee en ik vond hem zelf ook erg mooi geworden. Kijk, dat is dus leuk om te doen.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eigenlijk vind ik heel veel verschillende soorten taarten leuk om te maken, maar als ik moet kiezen dan zal dat er eentje zijn met veel boetseerwerk. Dat vind ik altijd zo geweldig leuk om te doen en de taart wordt eigenlijk een soort van verhaal. Verder zijn de meiden taarten altijd enig om te maken, daar kan ik zoveel ideeën in kwijt. Het is niet zo dat de jongens taarten niet leuk zijn hoor, maar dat zijn vaak voetbaltaarten en dat is nou net een onderwerp waarmee ik niks heb. Heb een huis vol mannen en voetbal vind ik echt blehhh… Het is niet zo dat ik die dan niet maak hoor, want ik denk dan aan het kind die het gaat krijgen en die kan ik een mooie glimlach op het snoetje laten toveren. Daar doe ik het voor. Verder vind ik de bruidstaarten altijd geweldig om te doen. Het kan van heel rustig tot heel bont zijn, ik vind het geweldig!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ohjee…dat is eigenlijk nog zoveel. Er is ook nog zoveel te leren en ik wil dit allemaal graag kunnen. Binnenkort ga ik de Wilton Master Course volgen, daar kijk ik erg naar uit. Ik beheers al technieken hiervan, maar op die cursus kan je nog zoveel meer leren. Volgende week ga ik een workshop van Debbie Brown volgen, dus dat is ook al geweldig leuk om te doen. Ik ben net een spons en zuig zoveel mogelijk leuke en handige dingen/informatie op, dus ik blijf voorlopig nog wel bezig.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Uhhh…nee, nou ja, eigenlijk wel, maar heb er gewoonweg geen tijd voor. Ik heb vier kids die allemaal naar clubjes en dergelijke gaan. Deze moeten getaxied worden en dat lijkt bijna ook op een hobby…whahahaha. De twee jongste kids zitten bij de Maastrichtse Verkenners band en daarbij help ik mee in de uniformen comité. Dit houd in dat er heel regelmatig iets van 80 blouses gewassen en gestreken moeten worden, knopen en andere naaiwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Verder zorgen we dat de kids in het uniform er netjes uit blijven zien. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen, maar zitten er nog drie andere fanatieke dames bij. Samen zorgen wij dus dat alles picobello in orde is met het uniform en dat de kinderen en volwassenen er mooi bij lopen als ze moeten optreden. Ben ook hulp moeder bij diverse activiteiten op school en daarnaast run ik mijn eigen bedrijf genaamd “Ti-Ta-ToverTaartjes”. Hierbij maak ik dus taarten op bestelling, geef diverse workshops, sta samen met “MjamTaart” op beurzen waar ik de workshops verzorg en heb een klein winkeltje in mijn werkruimte. Dit alles zie ik zowel als werk als hobby. Het houdt me in ieder geval lekker bezig…toch?
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Hmmm…even denken…in ieder geval dat ze altijd trots moeten zijn op wat ze maken. Ik merk vaak dat er teveel getwijfeld wordt aan je eigen kunnen. Mensen zijn niet snel tevreden met wat ze maken en kraken hun werk snel af. Dat vind ik jammer, want iedereen maakt op zijn of haar eigen manier altijd iets leuks. Natuurlijk is het goed om voor jezelf vooruit te komen, maar je moet ook voor jezelf kunnen zeggen dat het leuk is wat je gemaakt hebt. Eigenlijk is het belangrijkste dan je vooral veel plezier beleeft in wat je doet. Dan blijf je er lol in houden en geniet van de momenten dat je lekker aan het fröbelen bent.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Er zijn genoeg dames waarvan ik iets zou willen lezen, maar als ik mag kiezen dan kies ik die van mijn beste vriendin. Ze zit hier ook op het forum en is hier bekend als Spices. Moet eerlijk bekeken dat ik al lang niet meer naar de 10 vragen heb gekeken, oeps, dus weet ook niet of zij al aan de beurt is geweest, en zo ja, dan heeft ze me dat nog niet verteld.