De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

duque

duque, is duque, al 1,5 jaar lid en vooral in de wud te vinden. Naast goed wudden, kan ze ook goed overweg met fondant en marsepein. Via haar profiel kun je zien wat ze allemaal gemaakt heeft en gepost op het forum. Van kindertaarten tot lekkere cupcakes en koekjes. Hoe deze wudster op het forum is gekomen lees je hieronder.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Het welbekende antwoord: Mijn jongste zoon was jarig en ik wilde graag eens een ander soort taart maken dan de taarten die ik al JAREN maakte. Ik zocht info over hoe en wat omdat ik nog helemaal geen ervaring had met zelf een met marsepein gedecoreerde taart te maken en voilà….een geweldige site ontdekt! Gelukkig maar, want het was wel iets wat ik al veel langer wilde maar ook iets waarvan ik dacht dat ik het niet zou kunnen.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dagelijks! Vele malen per dag. Echt een verslaving, ‘s-ochtends, ‘s-middags en ‘s-avonds… kortom: zo veel mogelijk! Als het soms te druk is kan ik daar echt van balen, dan heb ik het gevoel dat ik achter loop, zoveel nieuwe posts en foto’s enz..
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Vooral de gezelligheid, het “wij staan voor elkaar klaar” attitude, de informatie, de inspiratie. In het begin heb ik vragen gesteld waar ik binnen no time antwoord op kreeg en waardoor ik dus verder kon, echt geweldig. Ik vind het ook helemaal geweldig dat ik zoveel lieve (wud)vriendinnen erbij heb! Een heleboel heb ik al mogen ontmoeten wat super was/is en waardoor ik ook over een drempel heen moest wat heel goed voor me was.
 • Hoelang bak je al?
  Al van kinds af aan. Ik stond als 7 jarige al te bakken uit een kinder kookboek. Mijn moeder vond alles prima, kocht alle ingrediënten, zolang ik de keuken weer schoon achter liet. Ik weet nog dat ik heel erg graag Bananen taart, Chocolade taart, Ginger Snaps, Swiss Roll en Louise Cake maakte. Zo zeg, jeugd sentiment; binnenkort maar weer eens maken!
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Mmmm, ik denk de spoed bruidstaart omdat mijn vriendin en ik samen een bruidspaar uit de brand hebben kunnen helpen. Wij hebben ons echt drie slagen in de rondte gewerkt om alles af te kunnen krijgen. Van opdracht, alles inkopen, bakken tot afleveren van 8 taarten zat geloof ik 6 dagen tussen en dat terwijl ik nog nooit een bruidstaart had gemaakt!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eigenlijk vind ik alles wel leuk. Kindertaarten hebben een grote plus punt: dat glunderende smoeltje als ze hun taart zien..prachtig! Chocobommen vind ik ook leuk, snel resultaat en een onvoorstelbaar gelukkig gezin, die vragen haast dagelijks wanneer ze weer een bom krijgen, haha!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Oeh, van alles wel. Wat mij vaak tegenhoudt is gebrek aan tijd, ik ben dan bang dat ik ergens aan begin wat ik dan niet af kan maken.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Lezen, als ik er tijd voor heb. Vroeger maakte ik ook heel veel 3d kaarten en prulletjes van fimo klei maar inmiddels in het allemaal behoorlijk op de achtergrond geraakt wat niet zo gek is met een groot gezin.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Blijf genieten van je hobby en van het forum. Wij zijn er met elkaar en voor elkaar.
 • Van wie zou je graag een interview lezen?
  Jeetje, daar vraag je me wat. Ik moet kiezen, dus zeg ik….Willemz of Kiruiv. Zij maken beiden (en samen) de meest prachtige creaties!