De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Eline25

Eline25 is op het forum het meest bekend door haar bloemen. Ze heeft een aantal prachttaarten met deze bloemen gepost, te vinden onder haar profiel en in haar album. klik Ook Eline is, zoals velen, begonnen met een zoektocht naar een leuke taart voor haar dochtertje. Die taart heeft ze uiteindelijk zelf gemaakt en er volgde nog veel meer werk van haar hand.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Heel standaard, door de eerste verjaardag van mijn dochtertje… Ik heb vroeger ooit eens een marsepeinen boltaart gekregen voor mijn verjaardag, ik weet het nog precies! Het was een lieveheersbeest en ik vond hem zoooo mooi! Zoiets wilde ik voor mijn kleine meisje ook, maar wat een teleurstelling toen ik door de stad aan het struinen was, nergens een mooie taart te vinden… Toen ben ik aan het googlen geslagen, het forum gevonden, en gelezen, gelezen, gelezen…. Help, verslaafd! Mijn dochtertje heeft uiteindelijk een taart gekregen met bloemen, bijtjes, slakjes, en natuurlijk: lieveheersbeestjes! Mijn eerste taart was geboren, en ook mijn nieuwe verslaving!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  De laatste tijd veel te weinig naar mijn zin… In het begin was ik er niet vanaf te slaan, maar de laatste tijd heb ik het zo druk, dat het er een beetje bij inschiet. Ik probeer wel elke dag even te kijken, maar heb veel te weinig tijd om alle rubrieken door te spitten, en mis allerlei prachtige creaties! Maar ooit wordt het weer zomer, heb ik het weer ietsje minder druk, en kan ik weer heerlijk snuffelen, ik verheug me er nu al op! Ook op de zomer trouwens hoor, haha!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De oneindige schat aan informatie, de enorme bron van inspiratie, al die schitterende creaties, het talent wat zomaar ‘wild’ rondloopt in Nederland en Belgie, en uiteraard de gezelligheid! En niet te vergeten alle mensen die ik door dit forum heb leren kennen, zo onwijs leuk! En het volgen van workshops, trouwens ook het geven van workshops, lekker naar de beurs gaan, eigenlijk alles wat ik uitspook op taartengebied is door dit forum mede mogelijk gemaakt. Wat is nou leuker dan dat?
 • Hoelang bak je al?
  Nu zo’n beetje anderhalf jaar. Sinds de eerste verjaardag van mijn dochtertje. Heerlijk cliche, toch? Nou ja, bakken… Daar ben ik dus echt een sukkel in… Het mag eigenlijk geen bakken heten wat ik doe, meer het lukraak bij elkaar gooien van eieren, mix, boter, water, en dan duimen dat het goed komt…. Een bakworkshop, dat zou nou echt iets voor mij zijn!
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart die ik gemaakt heb was een witte taart met roze pioenroos, voor mijn moeder. Ik bak eigenlijk niet echt in opdracht (behalve bruidstaarten, dat vind ik wel heel leuk om te doen), maar maak vooral veel voor vrienden en familie. Zo kan ik ook fijn met een schoon geweten iedereen opzadelen met experimenten. Wat ik dus ook altijd doe… Mensen beginnen tegenwoordig al te roepen als ik binnenkom: wat voor experiment moeten we nu weer ondergaan? Haha! Het experiment voor mijn moeder was een laagjestaart met brownie en blondie, gevuld met tiramisucreme en witte chocoladecreme, en de blondie getrempeerd met amaretto. Experiment geslaagd!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Poeh, das een moeilijke vraag zeg! Als het maar uitdagend is eigenlijk! Een 3D taart, of iets met veel boetseersels, of iets stijlvols met suikerbloemen en royal icing bijvoorbeeld, of iets met een (voor mij) nieuwe techniek erin verwerkt, of…. Zucht, ik vind alles leuk! Mijn inspiratiedocument is 200 pagina’s lang! En dan overdrijf ik niet eens….
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Bakken dus. En vullingen maken. En macarons maken. Een royal icing masterclass. Suikertrekken. Ik wil altijd meer, meer, meer leren! Belt iemand de afkick-kliniek vast voor me? En wat ik graag zou willen doen? Mooie dingen maken! En opeten van mooie dingen, daar word ik ook heel blij van! En natuurlijk het geven van workshops! Ik sta nog steeds versteld van het animo voor mijn suikerbloemen, en ben elk weekend weer blij dat ik gezellig een dagje kan taarten en nieuwe mensen mag leren kennen. Ik heb alweer een nieuw project in mijn hoofd zitten, maar voordat dat in een workshop wordt omgezet moet ik eerst nog ‘even’ een nieuwe wereldburger op de aarde zetten de komende zomer. En daar word ik ook heel blij van!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Mijn andere grote passie is paarden. Ik heb er zelfs mijn beroep van gemaakt, terwijl ik eigenlijk werktuigbouwkundig ingenieur ben. Hoezo afgedwaald? Ik ben eigenaar van een paardenrusthuis (‘t Boerenpad), en dat slokt al mijn tijd op, zeker nu in de winter. Elk van onze 24 bejaarde bewoners hebben hun eigen verhaal, hun eigen karakter en eigenaardigheden, en hun eigen ouderdomskwaaltjes. Afscheid nemen van een van mijn schatjes is altijd een verdrietig moment, en het verwelkomen van een nieuwe bewoner altijd weer heel bijzonder. Het is hard werken, maar nooit saai en geeft altijd voldoening! Wat is er mooier dan in die grote bruine ogen kijken, terwijl de eigenaar van de ogen in kwestie ondertussen je elastiekje uit je haar peutert, of het labeltje van je jas stukkauwt?
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dank dank dank!! Dank voor de adviezen, de goede raad, de leuke en lieve reacties waardoor ik mezelf steeds meer durf uit te dagen, de gezelligheid, en bovenal: dank voor deze geweldige hobby!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Dan noem ik natuurlijk mijn 2 taartvriendinnetjes, Leonietje en Pienemien! Leonie heeft een waanzinnig boetseertalent, maar bovenal bewonder ik haar creativiteit! Ik zou willen dat ik haar hersens eens een dagje kon lenen… En Bianca (Pienemien) maakt nu natuurlijk furore met haar geweldige theeservies workshops, en dat is meer dan verdiend!