De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Gerlinde

Gerlinde is ook alweer een tijd lid van het forum, eind maart 2009 kwam ze de gestaag groeiende groep forummers versterken. Op haar eigen website staat wat ze in de tussentijd zoal gemaakt heeft, een flink aantal schitterende kunstwerken.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Mijn broertje en schoonzus gingen 2,5 jaar geleden in ondertrouw. Voor die gelegenheid gingen mijn zus en ik stiekem hun huis versieren. Daar hoorde champagne, bloemen, slingers en mooie taart bij vond ik. Ik ben gaan zoeken op internet, want het moest wel een bijzondere taart zijn. Al zoekend kwam ik op het forum terecht, daar zag ik de mooiste taarten voorbij komen. Dat wil ik ook kunnen maken zei ik tegen mijn man. Tot mijn grote verbazing zag ik dat er workshops gegeven werden in mijn eigen dorpje. Ik heb mij direct opgegeven bij Marianne. Mijn eerste workshop was miniboltaartjes. Na de workshop heb ik direct een starterspakket aangeschaft. Dat was het begin van deze geweldig hobby.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Als het lukt kijk ik iedere dag. Het is heel verslavend om alles bij te houden. In het begin lukte dat nog maar nu helaas niet meer.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het allerleukste aan het forum vind ik alle mijn taartvriendinnetjes. Ik had nooit verwacht dat ik via een forum zoveel leuke mensen tegen zou komen. Het handigste is alle info die je van het forum kunt halen. Ik heb er zoveel aan gehad, allemaal goede tips en geweldige howto’s. Er staat heel wat opgeslagen op mijn computer, allemaal info e.d. die ik van het forum gehaald heb.
 • Hoelang bak je al?
  Eigenlijk bak ik al van jongs af aan.Mijn moeder kon heel goed koken en bakken, daar heb ik veel van geleerd. Toen zij overleed heb ik ontzettend veel gemaakt, stond avond aan avond in de keuken na mijn werk. Iedere dag kwam ik met iets anders aan op mijn werk omdat ik het zelf niet wilde opeten. Het was toen puur om bezig te zijn en niet te veel aan het feit te hoeven denken dat mijn moeder er niet meer was. De taarten die ik nu maak is voor mij een heerlijke hobby waar ik zelfs mijn werk van heb kunnen maken. Ik vind het heerlijk om taarten te maken voor anderen en helemaal leuk om bij Marianne workshops te geven.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Ik heb net mijn laatste taart klaar een Woezel en Pip taart met meptaartje voor een meisje die 1 jaar is geworden.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Bruidstaarten vind ik nog altijd een uitdaging. Die moet perfect zijn, daar mag niets aan fout gaan. Maar een taart maken voor mijn eigen meisjes is ook heerlijk. Zij hebben al zoveel voorbij zien komen en verzinnen soms hele constructies die we dan samen proberen te maken.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou nog heel graag een hele mooi passiebloem willen maken. Ik heb mij er nog niet aan gewaagd maar ga die binnenkort eens proberen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Voor ik ging taarten maakte ik veel met hotfix. Daar heb ik totaal geen tijd meer voor. Wie weet komt dat weer een keertje.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Geniet van deze heerlijke hobby. Plan alles goed van te voren zodat het geen stressen wordt om alles af te krijgen.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou graag wat willen lezen van Sweet Caroline of mijn collega Mirjam en MamaCorné