De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Glamour

Desiree, of Glamour, timmert al een tijdje aan de weg in taartland. Haar taarten komen regelmatig voorbij in de taartenparade, ook de beurzen worden bezocht en hier wordt vaak een ludieke wedstrijdtaart ingeleverd, eentje die zeker op zal vallen. Sinds 2 jaar presenteert ze ook de kinderwedstrijd op Taart & Trends, vaak helemaal in stijl van het thema.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben op het forum terecht gekomen nadat ik mijn eerste workshop had gevolgd bij Inge (van deleukstetaartenshop). Ze deed dat toen nog vanuit haar workshopruimte in haar garage in Koog a/d Zaan. Anne (Glitter) wees mij op het bestaan van het forum. En natuurlijk was ik vanaf dag 1 verslaafd!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Per week? Ik kijk elke dag wel even op het forum. Ik heb niet zoveel tijd meer als vroeger, en het is er te druk geworden om alles te lezen. Toen ik net lid was las ik alle posts, en dan was ik met een half uurtje klaar hahahaha… Dat is nu wel anders.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het is een bron van inspiratie en hulp. Ik probeer zelf ook altijd mensen te helpen als ik dat kan. Ik vind het geweldig dat er mensen zijn die er de tijd voor nemen om zoveel vragen te beantwoorden. Verder heb ik er veel nieuwe vriendinnen gevonden. Elk jaar worden het er meer, en de beurzen worden steeds gezelliger.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak sinds januari 2008, maar ben sinds april 2008 op het forum. De eerste taart die ik maakte was op een basisworkshop bij Inge, voor de verjaardag van mijn dochter, die toen 2 werd.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart die ik heb gebakken was een ijsblauwe sweet sixteen taart. Ik vind die nog steeds zo leuk om te maken! Maar deze vooral omdat ik zelf de kleuren en ontwerp mocht bepalen, zolang er geen roze in zat. Daar hou ik wel van!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de taarten voor de wedstrijden het allerleukst vind! Maar vooral omdat ik daar volledig mijn gang in kan gaan, en omdat ik die meestal toch wel met Pooh samen mag doen, wat altijd voor enorm veel lol zorgt! Ik vind de taarten voor mijn eigen kinderen ook altijd leuk om te doen.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou het liefst nog leren om goed met icing te werken, hoewel ik denk dat ik daar uiteindelijk totaal niet voor geschikt ben. En chocolade, dat lijkt mij ook geweldig. Verder zou ik heel graag de basis van pattisserie nog eens doen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ja natuurlijk! Ik moet wel alle 24 uren in de dag vullen natuurlijk (haha). Ik speel ook nog toneel bij een amateur gezelschap in Uitgeest (toneelvereniging Vondel), en ik zing in een band en soms zonder band met mijn vriendinnetje Silvia. Op feestjes en braderieën enzo… gewoon ontzettend leuk om te doen!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Zorg dat je heel veel plezier hebt in het leven en in je hobby. Help elkaar en leer van elkaar. En ondertussen moet je het natuurlijk ook nog een beetje gezellig houden.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik vind dat er nog wel een paar mensen ontbreken aan de lijst; mamakaat, sweet-caroline, makatralsy. Zo zijn er nog veel meer natuurlijk, maar daar kom ik nu ff niet op.