De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Kiruiv

Tijdens de Zoet & Zo Challenge 2012 heb je Kim live in actie kunnen zien samen met haar teamgenootje. Haar unieke taarten springen eruit, met zorg ontworpen en uitgevoerd. Ze is vooral van de eigen ideeën, doet wel inspiratie op maar maakt er uiteindelijk echt haar eigen taart van. Naast het maken van taarten is ze ook op het forum actief, met name in de WUD. Op haar website kun je zien wat ze zoal gemaakt heeft.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Tijdens het vrijgezellenfeestje van een vriendin volgden we een workshop chocolade: bonbons, truffels en bloemen maken. Omdat ik dat zo ontzettend leuk vond om te doen ben ik eens gaan googlen en kwam in de webshop terecht. Na velen uren daar rond geneusd te hebben ben ik toch ook maar even gaan kijken op het forum. En toen is mijn verslaving begonnen…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dagelijks, meerdere malen per dag. Eigenlijk is het vreselijk. Zie je het voor je: dochtertje op bed, papa en mama samen uitgeblust op de bank en mama zit met de laptop op schoot te forummen, hahaha!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het forum is zo leuk omdat het een onuitputtelijke bron van informatie is.
  Als je ergens antwoord op wilt dan is er altijd wel iemand die er iets van af weet en het je geeft. Maar het aller leukste vind ik de WUD. Een clubje meiden die naar elkaar luisteren, met elkaar lachen, elkaar troosten, elkaar gevraagd en ook wel eens ongevraagd advies geven en kakellen over van alles en helemaal niks. De WUD meetings zijn altijd super gezellig en ik kijk erg uit naar de aankomende reis naar Birmingham waar een hoop meiden uit de WUD ook naar toe gaan!
 • Hoelang bak je al?
  Toen in nog een kindje was bakte ik met mijn moeder koekjes, kwarktaarten en cakes. Omdat er op verjaardagen altijd heel veel visite kwam konden we veel verschillende dingen uitproberen. Later ben ik zelf gaan
  experimenteren met recepten. Bakken vind ik heerlijk om te doen. Mijn eerste bekleedde taart maakte ik vlak nadat wij gingen trouwen. We hadden een prachtige bruidstaart en ik wilde dat ook kunnen. Het eerste taartje was een boltaartje bekleed met groene marsepein met gele stippen en een lussenstrik. Als ik nu de foto’s terug zie lijkt het net een paasei van Yoshi!
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Jemig, lastige vraag. Ik vind heel veel taarten bijzonder om te mogen maken. Verscheidene bruidstaarten, wedstrijdtaarten en verjaardagstaarten. Maar als ik dan echt moet kiezen: de taart die ik maakte voor de 80ste verjaardag van mijn oma. Gewoon, omdat de taart voor mijn omaatje was.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Bruidstaarten zijn wel echt mijn ding. Dat een dolgelukkig bruidspaar jou de kans geeft dé taart van hún dag te maken vind ik heel gaaf. Ik ben heel slecht in het werken met uitgekauwde thema’s en probeer daarom altijd buiten het boekje te denken. Soms kijk ik tv, wandel ik in het bos of zie iets in een winkel. Dat kan van alles zijn: de vorm van een tak, kleurschakeringen, een biesje van een jasje… Als ik zoiets zie, vormt zich in mijn hoofd gelijk een taart. Ik zeg weleens gekscherend: ik denk in taart! Ik vind het het leukste wanneer ik dat soort inspiratie kan gebruiken in een ontwerp!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Er is nog heel veel wat ik zou willen leren! Suikertrekken of blazen is iets wat ik heel graag onder de knie zou willen krijgen. Daar zie ik zoveel mogelijkheden in!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik heb te veel hobby’s voor het aantal uren in de dag! Ik vind het heerlijk om met mijn dochtertje Ivy lekker boekjes te lezen of buiten in het gras te spelen met de bal. Op zondag ochtend wandelen in het bos vind ik ook altijd heel fijn, maar uitslapen ook… Ook ben ik verslaafd aan misdaad series, met in het bijzonder NCIS. We kijken alle oude seizoen altijd terug op dvd en die staat weleens tot in het holst van de nacht aan omdat we maar niet kunnen stoppen.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Met vallen en opstaan heb ik geleerd wat je wel en vooral niet moet doen. Experimenteren dus! Hou je niet te vast aan opgelegde regeltjes, dat maakt het allemaal een stuk leuker en relaxter en vind je er je eigen weg in!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Er zijn heel veel mensen die ik heel interessant vind, maar er is 1 dame in het bijzonder: Willemz. Willemke is mijn maatje die ik via het forum heb leren kennen. We hebben een hele bijzondere vriendschap. We zijn heel verschillend, maar ook heel erg hetzelfde, en samen doen we mee aan elke wedstrijd die nog voor ons ligt. Ik ben heel benieuwd wat zij voor antwoorden zal geven op de bovenstaande vragen!