De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

leipoh

Leipoh is Sandra, een veel geziene forummer. Haar taarten zijn altijd goed voor lovende reacties op het forum, je ziet ze ook op haar website www.taartmeteenlindtje.nl De laatste creatie op het moment van schrijven, is een bolle buik in kerstsfeer

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Bakken was altijd al een hobby van me, maar dan meer appeltaart, tulband, etc. Voor mijn verjaardag wilde ik, in 2008, eens wat anders, en zo kwam ik op het forum terecht. Omdat ik graag een workshop wilde volgen in de buurt ging ik op zoek via Google. En wie bleek er het dichtst bij mij te zitten….. Wendy. Ik had toen geen flauw idee dat ik de fijne kneepjes daardoor bij de beste taartenmaakster van Nederland leerde!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Meerdere malen per dag. Favorieten zijn Workshops, Tweede kans bakspullen, bruids- en stapeltaarten en klein en fijn.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Ik geniet vooral van de mooie creaties die voorbij komen. En zelf plaats ik regelmatig mijn creaties. Het is dan zo leuk om alle reacties te lezen.
 • Hoelang bak je al?
  Sinds augustus 2008. En het blijft een superleuke hobby.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat was voor kerst 2011. Mijn zusje is hoogzwanger, en ik wilde altijd al eens een zwangere buik taart maken. Dit was dus de gelegenheid. Ik had em gemaakt van red velvet cake. Leuk effect als je de buik open snijdt….
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Boetseren en schilderen vind ik het leukst om te doen.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Royal icing. Maar die wens gaat zeer binnenkort in vervulling. Op T&T beurs heb ik een workshop gewonnen bij Silvia in Liempde. Ik mag daar in januari/februari 2012 de fijne kneepjes gaan leren.
  Ik zou ook graag nog eens een workshop van Carlos Lischetti volgen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Lezen (en dan vooral taart magazines en boeken, mijn kast puilt uit).
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Blijf vooral posten. Ik geniet van alle creaties die voorbij komen.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  De meeste van mijn favoriete baksters zijn al langs gekomen, maar ik mis in de lijst zeker nog Tess. Ik vind haar taarten altijd zo netjes afgewerkt en supermooi gefotografeerd! Om jaloers te worden. Ook de boetseersels van Leonietje zijn favoriet bij mij. Voor bloemen vind ik Madhuri echt een topper.
  En de mooie strakke taarten van Peggy van de Ven heb ik ook al heel wat keer opgeslagen ter inspiratie. En last but not least lijkt ook een interview met Bart me leuk om te lezen. Hij is 1 van de weinige mannen op dit forum en organiseert altijd in het voorjaar de Sugar Art Show.