De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

@lice

Wie de naam @lice ziet staan weet dat er waarschijnlijk een mooie beschilderde taart te zien is. Alice is hier in korte tijd erg bekend mee geworden, een techniek die tot nu toe nog niet veel te zien was op het forum. Een klein voorbeeldje is te zien op haar avatar hiernaast. Wat ze verder zoal gemaakt heeft vind je op haar website Aliceswondercakes en natuurlijk op het forum.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via google. Ik was op zoek naar leuke ideeën voor een verjaardagstaart voor kinderen, omdat mijn zoontje net 5 jaar was geworden en een slagroomtaart kreeg om de kaarsjes uit te blazen. Ik was de foto’s terug aan het kijken en vond het geen leuke kindertaart, voor de sier had ik een Cars vliegtuig erop gezet. Als ik heel eerlijk ben dan zag het er niet uit. Helaas hebben mijn zoontjes ook nog eens een lactose-intolerantie en kunnen dus niet veel slagroomtaart eten. Voorheen bakte ik of mijn moeder de verjaardagstaarten en dat was dan ook koemelkvrije taart en dat deden we met een soort botercrème. Letterlijk typte ik in Google “Leuke Taarten” (ik ben dus niet verder gekomen dan DLT).
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dat is heel verschillend. Een week kijk ik elke dag, soms wel een aantal keren op een dag. En een andere week dan kom ik bijna niet op het Forum. Het ligt er ook net aan of ik veel moet werken of niet. En als ik genoeg tijd heb dan kan ik ook echt genieten van de creaties die er geplaatst zijn. Mijn favorieten zijn de Show Off Topics en dan met de name de Bruids- en Stapeltaarten.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het leukste vind ik om te kijken naar de creaties die ieder heeft gemaakt. Helaas heb ik niet altijd tijd om er op te reageren en dan denk ik weleens “O, dat doe ik straks wel.” Maar helaas vergeet ik dat dan snel, met als gevolg dat ik niet heb gereageerd. Met andere woorden ik mis af en toe de “vind ik Leuk” button. En over het algemeen is de sfeer ook prettig op het forum, mensen kunnen hier hun lief en leed met elkaar delen, vragen stellen. En wat voor mij heel belangrijk is, ik heb heel veel geleerd op taartgebied van het forum met name de basis. Ik kan me ook echt even door het forum ontspannen, met name na een avonddienst. Dan kom ik thuis, gaat de computer aan en meteen ga ik naar DLT met als gevolg dat ik veel te laat in bed lig en ’s morgens als de wekker gaat enorm baal dat ik niet gelijk naar bed ben gegaan.
 • Hoelang bak je al?
  Als kind vond ik het al leuk om samen met mijn moeder of oma iets te bakken. Thuis werd ook altijd voor de verjaardagen veel gebakken (echt Limburgs) zoals: Rijstevlaai, Botervlaai, Appeltaart, Slagroomtaarten, verschillende soorten Fruitvlaaien, Crèmetaarten zoals mokkacrème, chocoladecrème en dat werd ook erop gespoten met zo’n spuitmondje. Maar dit soort taarten dan bedoel ik fondanttaarten maak ik pas vanaf Juli 2010 en inmiddels heb ik er bijna 40 gemaakt waarvan er bijna 10 dummy’s zijn.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Eigenlijk maak ik niet zo heel veel taarten, telt een dummy taart ook? De laatste dummytaart die ik gemaakt heb was een geschilderde, schattig lentetaartje, deze heb ik speciaal gemaakt voor een avondworkshop Taart beschilderen.
  De laatste echte taarten waren een Dribbel taart en een Bumba taart, en ook hier heb ik weer geschilderd omdat puzzelen niet zo mijn ding is. Boetseren vind ik dan wel weer leuk maar dit kost voor mij heel veel tijd en met het schilderen ben ik veel sneller klaar.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Wedstrijdtaarten en dummytaarten vind ik het leukst om te maken omdat ik daar al mijn creativiteit in kwijt kan. Wat ook belangrijk is, ik kan de taart ook weer even weg zetten en weer eraan beginnen wanneer het mij uitkomt. Heerlijk is het om dingen te bedenken wat ik wil gaan maken en dan in mijn gedachten een visueel ontwerp maken en welke kleuren ik daarbij ga gebruike. Daar kan ik uren mee bezig zijn voordat ik daadwerkelijk ga beginnen. Ik heb ook nog ontzettend veel dingen die ik een keer op of met een taart (dummy ook meegerekend) wil maken.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Nog heel veel dingen wil ik graag leren zoals bijvoorbeeld: brush embroidering, airbrushen op taart lijkt mij ook heel gaaf. Een grote 3D taart/cake wil ik eens maken. En zo kan ik nog even doorgaan.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Nee, helaas niet meer. Voor heen deed ik heel graag aan sport, maar door het taartenvirus heb ik hier geen tijd meer voor en niet zo veel zin meer. Schilderen deed ik ook wel eens, maar ja, nu doe ik dat maar op taart. Koken vind ik ook nog steeds leuk en dit kan ik nu lekker combineren met veel uitproberen van een lekkere cake of taart. En toch vind ik dat ik te weinig bak. Hier thuis vragen ze weleens, wanneer maak je voor ons een cake of een taart.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Geniet lekker van het bakken. Voor de beginneling als iets de eerste keer niet lukt niet, dan lukt het de tweede of derde keer wel, geef niet op. Blijf taarten en of creaties posten zodat we met z’n allen hiervan kunnen genieten, leren en inspiratie kunnen opdoen. En ook belangrijk, respecteer ieder zijn mening op het forum.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Eigenlijk van heel veel, ieder heeft zijn unieke verhaal. Ik zal dan toch maar een paar namen noemen. Ik zou heel graag wat meer willen weten over Pienemien, zij kan prachtige creaties maken en probeert heel veel nieuwe dingen uit daar heb ik bewondering voor, een echt natuurtalent. Van Eline25 wil ik ook graag de 10 vragen lezen, zij is ook al zo talentvol en maakt prachtige creaties die zij met ons deelt. Leonietje wil ik ook graag toevoegen aan de lijst, zij kan prachtig boetseren en het geweldig om haar taarten te zien, een boetseertalent. Ik vraag me soms af, waar haalt ze de ideeën vandaan.