De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

linda1

Linda is 3,5 jaar lid en in die tijd heeft ze al veel taarten gepost, vrolijke kindertaarten, stijlvolle bruidstaarten en af en toe een knipoog in de 18+rubriek. De taarten staan in de parades en in haar foto-album Kijk zeker even bij de bruidstaarten, vooral als je inspiratie zoekt. Linda is naast het maken van de taarten ook een trouwe forumster, hier vertelt ze hoe het allemaal zo is gekomen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen door aanraden van medecursisten. Ik volgde een cursus taartdecoratie en ja, dan wordt er gepraat, o.a. over de leukste taarten. Aangezien ik wel wat meer wilde zien en lezen over het taart decoreren ben ik maar eens gaan snuffelen op het internet en op de leukstetaarten.nl terecht gekomen en ben er eigenlijk niet meer vanaf geweest, zo leuk vond en vind ik het nog steeds en wat heb ik veel geleerd door te lezen en ook te vragen aan medeforummers.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum.
  Hoe vaak???? Eigenlijk elke dag wel een paar keer. Ik moet eerlijk bekennen ik ben niet meer zo vaak aanwezig als in het begin, toen reageerde ik echt op iedere taart die er voorbij kwam, maar dat is gewoonweg niet meer bij te houden, zoveel moois wordt er op deze site gezet. Ik vind het wel jammer hoor dat ik niet overal meer op kan reageren, maar ik zie wel bijna elke taart die erop wordt gezet. Gewoon even lekker zitten met de laptop en even kijken wat er nieuw gepost is, lekker ontspannen.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Ik vind het vooral zo leuk aan het forum dat iedereen zo met elkaar meeleeft, heb je een vraag, stel m en je krijgt binnen notime een antwoord, ook kun je er je hart luchten in de babbel, er is altijd wel iemand online die je steunt.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak eigenlijk nog niet zo heel lang. Mijn zus was altijd van de bak, van kinds af aan, ik gaf er nooit om totdat ik zo’n 3 jaar geleden een cursus taartdecoreren gevolgd heb, daarna ben ik eigenlijk pas gaan bakken. Velen zeggen dat het een verslaving is, nou dat is het ook echt. Ik weet nog wel dat ik in het begin serieus droomde over taarten. Zo erg is het niet meer met me, maar ik kan wel verschrikkelijk met een taart bezig zijn. Vaak teken ik eerst de taart en die wordt dan zo vaak bekrast en “her”tekent net zolang ik er helemaal tevreden mee ben.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  De taart die ik het meest bijzonder vond om te maken was toch wel de harttaart die ik voor de verjaardag van mijn schoonvader heb gemaakt. Hij was toen net overleden en diezelfde maand zou hij 65 jaar geworden zijn. Ik heb toen een witte harttaart gemaakt met daarop een “lint” van roze en witte bloemen met de tekst “In Loving Memory”.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  De taarten die ik het leukst vind om te maken zijn toch wel de bruidstaarten of taarten met bloemen erop, daar ben ik gek op. Ook taarten waar ik me zelf helemaal mag uitleven vind ik hartstikke leuk om te maken.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Wat ik nog zou willen leren op taartgebied? Ik zie soms de prachtigste creaties voorbij komen van o.a. Yvette, dan denk ik wel eens, dat wil ik ook kunnen. Dus dat wordt toch maar eens een workshopje volgen, lijkt me super.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Op het moment heb ik het veel te druk met mijn taartenhobby en doe ik er niets anders naast. Wel heb ik tal van hobby’s gehad, van kinds af aan al, ik zat nooit stil. Van oorbellen maken, zeepjes decoreren, breien, haken, punniken, postzegels verzamelen tot het maken van mijn eigen kleding (wat ik ook jaren heb gedaan) aan toe. Ook loop ik regelmatig hard, wat ik ook zie als een soort hobby, gewoon omdat ik me daar heerlijk bij voel.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Gewoon lekker doorbakken zolang je er plezier aan beleeft, want als je dat niet meer doet zul je het aan het resultaat zien.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Waar ik zelf veel inspiratie vandaan haal is van Karin (ook uit Den Helder) en Brenda (Kwebbeltje) maakt ook de prachtigste creaties, maar daar hebben we al een 10 vragen van gehad. Ach maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer, maar ik ben heel slecht in namen, Peggy van de Ven vind ik ook helemaal geweldig.