De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Love-to-bake

Love-to-bake heet voluit Marie-José, maar wordt meestal afgekort tot MJ. De liefde voor het bakken straalt uit al haar berichtjes, haar naam draagt ze niet voor niets. Tijdens workshops geeft ze deze passie graag door aan de cursisten, wat met haar enthousiasme zeker lukt.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik ben hier terecht gekomen omdat ik me verder ging verdiepen in het maken van marsepeintaarten. Ik heb toen taart in getypt en kwam zo hier terecht…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  In mijn begintijd hier op het forum keek ik iedere dag meerdere keren ik was zo nieuwsgierig naar alles met taart te maken had en hier vond ik dat. Helaas kan ik nu niet meer zo veel kijken want ik heb het zo druk gekregen door de shop de workshops en de cursussen die ik geef dat het niet meer iedere dag is en soms wel meer dan een week niet…
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  In het begin vond ik vooral het kijken naar al die taarten leuk en het advies wat je kreeg als je vragen stelde, want je kreeg altijd antwoord van iemand die het wist en graag die kennis wilde delen. Maar vooral de complimentjes in het begin die je kreeg bij het plaatsen van een foto van jouw taart. Daarna werd het nog leuker, het ontmoeten van de mede “taartdozen”
  Toen werd het echt een feest je leerde mensen kennen en het waren niet meer alleen geschreven woorden die er op het beeldscherm waren het waren lieve taartvriendinnen waarmee je soms lief en leed deelde. Maar ik vind het allerleukste aan het forum dat als er mensen hulp of steun nodig hebben deze hier te vinden is en dat we dan een gezamenlijk front zijn en helpen waar wij kunnen!!
 • Hoelang bak je al?
  Vrij lang….ik denk dat ik als de meeste al sinds dat ik klein ben al bak. Elk weekend samen met mijn lieve oma waarvan ik veel geleerd heb. Als ik bij haar bleef logeren was het altijd feest want we gingen altijd iets bakken. Van wafels tot cake maar ook lekkere kwarktaarten en chocolade taarten. Veel van haar recepten waren nog van haar moeder en haar oma dus al heel oud. Maar ook had ze een klein bakboekje van Dr. Oetker, daar maakten we dan ook veel uit. Ook de herinnering aan het “aflikken” van de grote bol lepel deze gebruikte ze altijd voor het mengen van de suiker en de boter staat nog als de dag van gisteren in mijn geheugen gegrift.
  Ook deden wij vele lekkere gerechten koken die we dan samen opaten gezellig met ons twee. Ook maakte zij ieder jaar het gebak bij elke verjaardag in de familie en het was altijd een feest om mee te mogen helpen! Haar passie voor bakken en koken is voor mij een grote inspiratie tot op de dag van vandaag!!!
 • Wat voor taart word je eerstvolgende taart en voor wie maak je hem?
  De eerstvolgende taart zal de taart voor mijn eigen meissie zijn. Ze word in September al weer 6 Jaar en heeft natuurlijk bij moeders de bestelling al geplaatst. Graag wil ze een Spongebob feestje en daar hoort natuurlijk een taart in het zelfde thema bij. Het liefste wil ze meerdere taarten want het is moeilijk om te kiezen maar gelukkig heeft ze veel vertrouwen in mama en zegt ze dan ook “mama verras me maar” Dus dat doen we dan ook!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst of het lekkerst om te maken?
  Ik maak niet meer veel taartjes maar de taartjes voor mijn dierbaren die vind ik het leukst om te maken dan heb ik ook vrij spel en kan ik daar al mijn creativiteit en liefde erin kwijt.
  Het lekkerste taartjes vind ik nog altijd mijn chocolade de luxe bom die kan je als geen ander troosten als je verdrietig bent of juist nog blijer maken als dat je al bent. Maar ook een Monchou taartje kan ik niet laten staan.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Graag wil ik nog meer mensen enthousiast maken met deze hobby en zelf wil ik nog iedere dag leren wat voor moois er nog meer te maken en te creëren is! En ik wil heel graag nog een keer naar Amerika gaan om daar de grote beurzen te bezoeken.
 • Heb je nog andere passies naast het taarten bakken?
  Ik heb meerdere passies naast taarten. Het koken voor mijn gezin en vrienden vind ik geweldig. Dan kan ik lekker alles uit de kast halen en heerlijk uren in de keuken vertoeven om zo iedereen tevreden te stellen met wat ze lekker vinden. Bij ons is het vaak de zoete inval en ik weet altijd wel iets op de tafel te zetten! Ook nodig ik ook graag vrienden uit die lekker komen tafelen tot laat in de avond. Maar ook muziek is een grote passie van mij, dansen en zingen doe ik zeer graag.Ik doe het elke dag overal. Zelfs in de keuken waar mijn man speciale boxen heeft opgehangen zodat ik daar heerlijk tijdens het koken en bakken kan meezingen. En sinds kort ben ik weer begonnen met piano spelen, ik was er sinds mijn kindheid mee gestopt maar mijn meissie is er mee begonnen en ik wil haar graag kunnen begeleiden en met z’n tweeën is toch veel leuker!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Bak met liefde en plezier…Doe wat je leuk vindt maar hou het leuk en werk jezelf niet in de stress alleen dan blijft het echt leuk en blijf je genieten van elk taartje!!
  Verwen je zelf met een workshop en leuke nieuwe spulletjes die alles nog leuker en mooier kunnen maken.
  Voor mijn mede forumfanaten, probeer het positieve in de mens te zien door de geschreven woorden positief te benaderen, het is soms moeilijk een gevoel op papier te zetten en soms worden woorden verkeerd geïnterpreteerd. Het is makkelijk is deze negatief op te vatten maar lees het nog een keer en verplaats je wat meer in de ander.