De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

mamakaat

Karen, oftewel mamakaat, heeft zich op het forum gemanifesteerd als grote inspiratiebron voor velen. Haar Swirly Baroque is algemeen bekend en zij geeft hier ook workshops in. Voor een kijkje in haar taartenwereld ga je naar haar website daar vind je ook meer informatie over de (gast)workshops

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Een dik jaar geleden kreeg ik van een collega van mijn vriend een geboortetaart als kraamcadeautje. De taart was gemaakt door Wejama (mama van de collega) van het forum en ik had nog nooit zoiets gezien. Ik ben letterlijk stijl achterover gevallen. Ik wilde de taart niet opeten… Ben je gek, dat kan toch niet met zoiets moois! En net zoals velen hier begon het balletje toen te rollen. Een aantal weken later waren we op bezoek bij dezelfde collega en Wejama was er ook. Ze gaf me een uitgebreide rondleiding langs haar spulletjes en even later zaten we samen achter de computer. Thuis ben in ingelogd en ik denk dat ik sindsdien misschien drie keer uitgelogd ben, tijdens vakanties….
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Elke dag van de week. Ik kan helaas niet meer elke dag reageren. Wat ik erg jammer vind, maar ik probeer het wel. Ik begin altijd met mijn eigen berichten om te zien of er na mij nog ergens gereageerd is. En dan ga ik meestal even kijken bij de babbel of er nog nieuws is. Al die dames hier hebben altijd zoveel gezellige en soms ook minder gezellige dingen te vertellen dat ik graag mijn eerste kopje thee van de dag deel met de babbel, mijn eigen persoonlijke taartkrantje. Natuurlijk spiek ik ook snel even in de showrubrieken, waardoor meestal alles in mijn begint te borrelen en stromen en ik niet kan wachten om aan de slag te gaan.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Ik ben elke dag weer diep onder de indruk van de grootte van “ons taartdorp”, want dat kun je het inmiddels wel noemen, een dorp. En we blijven ook maar groeien. Ik zie mijn eigen beginners-enthousiasme hier en daar terug in de nieuwkomers met weer diezelfde vragen waar ook trouw elke keer weer op gereageerd wordt om elkaar verder te helpen. Ik spiek ook altijd even bij onbeantwoorde onderwerpen of er nog mensen zijn met vragen waarop ik misschien een antwoord heb. Daarnaast heb ik ook alle basis technieken hier op het forum, of via het forum geleerd. Er is hier zo’n enorme hoeveelheid kennis te vinden. EN ik heb hier Suikertaartjes Suuz leren kennen. Dat is inmiddels een dierbare vriendschap geworden die veel verder reikt dan taart alleen. Wel grappig dat we naar aanleiding van haar “10 vragen aan” zijn gaan mailen…wat was ik vereerd dat ze mij noemde. En zo zijn er nog veel meer dames waar ik dankzij het forum regelmatig contact mee heb. Reuze gezellig!
 • Hoelang bak je al?
  Ik kan niet zeggen van jongs af aan, want we bakten thuis niet zoveel. Af en toe een boterkoek, of een appeltaart, maar daar ben ik dan ook wel erg goed in. Mijn liefde voor koken begon eigenlijk toen ik het huis uitging op mijn 21e. Nog steeds heb ik weekenden dat ik samen met vrienden hele maaltijden kook. Alles zelf gemaakt…En dat is ook een beetje mijn credo. Ik gebruik helemaal geen mixjes. Ik heb gespeurd en gespeurd, gebakken en geprobeerd en nu heb ik een eigen “repertoire” aan cakes waar mijn klanten uit kunnen kiezen. Al ben ik altijd nog op zoek hoor….Dat stopt volgens mij noooit…
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Er staan nu een stel vanille cakes af te koelen. Het is geen biscuit, maar ook geen cake. Het recept staat ergens op de site hier. Ik vind het heerlijk om mee te werken. Je kan de cake stapelen of snijden, maar het is licht genoeg om toch te vullen. En ik krijg er allemaal complimentjes over, dus dit is een absoluut blijvertje! Dit wordt een dooptaart voor een bevriend stel die net een zoon hebben gekregen. Ik mag me lekker uitleven aan de hand van het geboortekaartje. Leuke opdracht dus!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eigenlijk hou ik vooral van taarten waar ik de vrije hand voor krijg. Natuurlijk maak je wel eens een cars taart, of een hello kitty, maar echt los kan ik als ik mijn eigen ding mag doen. Mijn swirly is nog steeds favoriet, ook bij de bruidsparen, maar ik kan me voorstellen dat ik dat op een dag niet meer zo leuk vind. Dus ik blijf altijd op zoek naar inspiratie. En dat is hier op het forum volop te vinden. Maar ook in een leuke jurkprint, of een gaaf motiefje op de rand van een spiegel, of in een boom….of….eh…tja overal eigenlijk….
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Poeh dat is nog een lijst! Waar moet ik beginnen. Ik weet nog niks van chocolade, dat lijkt me heel interessant. En boetseren is op een verdwaald probeersel na ook nog een compleet onbewandelde weg. Ik heb Wendy’s boek gekocht, dus ik kan aan de slag haha!!
  Ik ben dit najaar ook volop zelf de workshops aan het doen. Daarin wil ik ook graag beter worden. Het lesgeven zelf vind ik superleuk. En ik moet ook nog veel oefenen met mijn spuitwerk….Ik heb altijd zoveel respect voor die dames die retestrak kunnen spuiten. Je kan zien hoeveel werk erin zit! Zo knap!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Inmiddels heb ik van deze hobby echt mijn werk gemaakt. En wat een mazzel heb ik!....Ik ben echt gek op alles wat met taarten maken te maken heeft…ehm nouja behalve het administratieve gedeelte dan en ik verdien er ook nog wat centjes mee ook! Maar ik heb zeker nog andere hobby’s. Ik hou erg van zingen. Voor ik de taartenwereld introk, was ik zangeres op feestjes en partijen en bruiloften en ik zing nog steeds graag. Maar dan nu tijdens het mixen van het beslag haha. Verder heb ik een border collie die Pip heet en die heb ik allemaal trucjes geleerd en daar ga ik graag mee op stap. Ze is heel mooi en Űberslim! Last but not least, jaja, ik heb het er maar druk mee, hou ik ook van schrijven. Ik ben dit jaar een blog begonnen en af en toe publiceer ik daar mijn dagelijkse meemaaksels. Heerlijk om te doen, ik heb hier, zeker toen ik net begon, ook menig babbeltje gemaakt.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Een taart zo precies mogelijk namaken kan het grootste genot zijn, voor een ander ligt de uitdaging juist in het proces van zelluf verzinnen. Blijf elkaar met respect behandelen en wat jouw manier van taarten maken ook mag zijn, blijf dicht bij jezelf en vergeet tussen al die zelfkritiek niet om ook van je prachtige eigengemaakte taart te genieten. Ik zeg altijd even iets liefs tegen mijn fondant voor we gaan spelen, maar ik ben maar een gekke muts hoor!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Oei, moet ik die allemaal opnoemen?? Ehm, ik ben dagelijks onder de indruk van de taarten hier, maar er zijn zelden beginners met zoveel talent, in mijn ogen dan, als Eline25 en @lice. Briljante taarten laten die dames zien hier in zo’n korte tijd. Ik ben heel benieuwd waar de taartenweg deze dames heenbrengt in de toekomst en dus ook hoe hij ze hier bracht!