De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Miss Pebble

http://www.deleukstetaarten.nl

Miss Pebble gaat al geruime tijd mee op het forum. Met haar prachtige taarten weet ze veel bewondering te oogsten bij de mede-baksters.
Petra kan prima werken met een (krappe) deadline, zoals ze hieronder vertelt. Dit blijkt wel uit het feit dat ze, samen met Belinda, de 1e prijs heeft gewonnen tijdens de Zoet & Zo Challenge. Lees hier hoe Miss Pebble is begonnen met onze verslavende hobby.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ergens had ik iets gelezen over een mega-kasteel-workshop van Taart&Trends dus ik mezelf opgegeven en afgereisd naar ergens in Gelderland (weet echt niet meer waar, erg hè) en daar vertelde iemand superenthousiast over deleukstetaarten.nl. Dus ik thuis ff kijken en ja hoor… hooked!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Euh… moet ik daar echt eerlijk op antwoorden??? Elke dag, meerdere keren - zelfs al ligt er bergen werk of is het in de vroege uurtjes eer ik er tijd voor heb. Vaak in bed op mijn mobiel, terwijl Mister Pebble probeert te gaan slapen, haha!
  Niet dat ik altijd ook veel reageer (zeker niet vanaf mijn mobiel) maar laat ik het zo zeggen: er staat nooit zo heel veel in de lijst van nieuwe berichten! Hoezo verslaafd?
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De feedback, de gezelligheid, de adviezen, de ruimte om te spuien…. kortom, alles wat ik op kantoor gewend was met collega’s doe ik nu op het forum met taartgenoten.
 • Hoelang bak je al?
  Al van kleins af aan. Toen was mijn specialiteit cake omdat mijn moeder dat teveel werk vond voor ‘maar’ cake en de specialiteit van mijn moeder was appeltaart - wat ík dan weer belachelijk veel werk vond voor zoiets banaals. Deeg kneden, deeg koelen, al die appels schillen - pffffft wat een werk en dan was het resultaat wéér zo’n vieze appeltaart (vind ik nog steeds… je maakt me alleen een beetje blij met de korst).
  Toen ik 25 was heb ik voor een vriendin een proefbruidstaart gemaakt die er werkelijk niet uitzag - ze heeft dus iets anders geregeld, hahaha! Voor mijn broer heb ik vandaag 12 jaar geleden samen met mijn mams de bruidstaart gemaakt. Die smaakte superlekker maar zelf fondant maken mislukte compleet dus het uiterlijk was niet om over naar huis te schrijven. We hebben het nog een beetje gered met echte rozen en een beeldje van een bruidspaar van de Blokker.
  Op de een of andere manier ontdekte ik Planet Cake en daar heb ik toen een heleboel workshops gedaan. Ik vond het proces leuk, maar het resultaat - erg traditioneel Engelse stijl - trok me niet bepaald dus in de praktijk maakte ik maar zo af en toe een fondanttaart. Voor de bruiloft van mijn andere broer bijvoorbeeld, waarvan de bloemen nu nog altijd in de kast van ons mam liggen.
  Maar na die kasteelworkshop was het hek compleet van de dam en maakte ik steeds vaker ‘ons soort taarten’.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste mooie taart: een bruidstaart, drie lagen op een standaard plus een paar cupcakes voor de kids. In wit met donkergrijs metallic rozen en lint langs de onderkant, afgezet met zilveren parels. En als topper een mooie lussenstrik. Van amandelbiscuit, dubbel gevuld met champagnebavarois en verse aardbeien. Het bruidspaar heeft al laten weten er helemaal blij mee te zijn geweest!
  Eerlijk gezegd heb ik daarna nog twee heel lekkere maar foeilelijke taarten gemaakt voor de 41e trouwdag van mijn ouders plus drie kleine simpele taartjes voor een goed doel op Koninginnedag; en vorige week zaterdag samen met een cursist een hele mooie stapeltaart. Maar die tellen niet.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Die met een (ruim) kader en een deadline, maar waar ik verder eigenlijk behoorlijk vrij ben. Heel soms komen er bestellingen in die categorie voorbij, en anders leef ik me uit op wedstrijdtaarten.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Een moderne manier van met Royal Icing decoreren ontwikkelen, lekkere en luchtige cakes bakken die fatsoenlijk in vorm gesneden kunnen worden (ben het blijkbaar een beetje verleerd).
  En oja: compleet crooked stapelen - jeweetwel, zo’n wankelende stapel servies bijvoorbeeld. Maarre… zonder deadline kom ik eigenlijk niet zo goed in actie dus het kan nog wel even duren eer dat ik aan een van die drie dingen begin.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Tja…. ik noem het nog hobbies, omdat ik het zo graag doe: lezen en kleding maken! Helaas komt het er zelden van. Maar zoals jullie inmiddels weten komt daar binnenkort verandering in.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Als je het voor de lol doet: keep on going maar vraag jezelf regelmatig af of het inderdaad nog wel lollig is. Als het je werk is: be brave, be courageous, be outstanding!
  En aan iedereen: wat maken we met z’n allen toch leuke dingen! Ga vooral zo door!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  De lijst van ’10 vragen aan…’ is zo lang dat ze eigenlijk allemaal al wel voorbij gekomen zijn.
  Maar van bijvoorbeeld Do, Spices en Love-to-bake weet ik het antwoord op de meeste van bovenstaande vragen helemaal niet, dus die mogen wat mij betreft best eens aan de beurt komen!