De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

monique53

monique53 heeft met ruim 13.000 forumberichten een indrukwekkende staat van dienst. Monique is dan ook al, op moment van schrijven, meer dan 3,5 jaar lid van het forum. Op haar website staan al haar baksels in natuurlijk worden ze ook geshowd in de parades. Lees meer over hoe Monique op het forum terecht is gekomen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  De leukstetaarten.nl heb ik met surfen naar taarten ontdekt. Er ging toen een wereld voor me open.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik kijk zeker 6x per dag op het forum, iedere dag. Ik heb zelfs toen ik laatst in Australië was nog op het forum gekeken, iedere dag wel 1 keer.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Wat ik zo leuk aan het forum vind is dat er zoveel verschillende niveau taarten te zien zijn. Iedereen is welkom, van beginners tot ware taartkunsternaars.
 • Hoelang bak je al?
  Ik ben 58 en ik bak als sinds in 8 was. Ik ben in Australie geboren en opgegroeid en daar was bakken een deel van het dagelijks leven. Kinderen namen altijd een stuk zelf gebakken cake mee naar school. Ik heb een nederlandse moeder die niet bakte. Toen ben ik zelf maar begonnen. Voor mijn tiende verjaardag heb ik alle fairy cakes (nu heten dat gewoon cupcakes) gebakken. We kwamen tijdens het feestje cakejes tekort. Mijn moeder snapte er niets van, want ik had er zoveel gebakken. Einde van de dag bleek de koelkast nog vol fairy cakes te zijn. Toen zei ik dat ik er zoveel werk aan had gehad dat ik ze echt niet allemaal uit ging delen.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  De meest bijzondere taart(en) vind ik toch wel alle taarten die ik voor mijn kleinkinderen bak. Zij mogen zelf bepalen wat het thema is en dat probeer ik dan voor ze te maken. Ze vinden het altijd geweldig en de mooiste taart ooit. Daar doe je het toch voor.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind chocolade taarten het leukst om te maken, vooral omdat ik chocoladetaart ook het lekkerst vind.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou me meer willen verdiepen in chocolaterie. Chocolade is zo’n mooi en lekker produkt, daar zou ik meer mee willen (kunnen) doen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Echte hobby’s heb ik verder niet, ik ben wel in heel veel dingen geintereseerd. Interior decorating is iets waar ik me veel me bezig hou, tuinieren, reizen. En mijn kleinkinderen, zij zijn mijn echte hobby.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Wat ik zou willen zeggen is dat smaak het allerbelangrijkst is aan de taart. Dat het mooi is is een pre, maar zorg er wel voor dat de taart overheerlijk is.
 • Van wie zou je nog graag een interview lezen?
  Ik zou graag van iedereen alles willen weten, maar dat bedoel je natuurlijk niet. Canadesje, vanwege haar naam. Ik vermoed dat ze banden heeft met Canada, en wil weten hoe dat haar taartdecoratie beinvloedt.