De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Sjakkie

Sjakkie, alias Jacqueline, is een veel gezien gezicht in de wud en ze post regelmatig haar taarten op het forum. Op het moment van tikken is ze ruim 2,5 jaar lid en heeft ze al aardig wat mooie taartjes laten zien. Je kunt ze bewonderen als je op haar naam klikt en naar haar onderwerpen gaat. Hoe ze bij ons terecht is gekomen lees je hieronder.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik kwam hierop terecht toen mijn zoon Iker een heel jaar oud was en ik taart wilde maken voor z’n verjaardag. Ik zocht toen spullen om eens iets anders te maken dan appel of kwarktaart. Ik heb toen een spraytje gekocht, een taartzaag, banketbakkersroom en kant en klare icing uit een potje. Vervolgens heb ik een slagroomtaart gemaakt, een vogeltje uit papier geknipt, die op de taart gelegd, gesprayd, het papieren vogeltje er weer af en daar was mijn eerste gedecoreerde taart. De tweede keer was na z’n tweede verjaardag. Ik had toen voor een boel geld een Ernietaart bij iemand gekocht (volgens mij niet iemand van het forum), maar dacht na het ophalen dat ik dat misschien zelf ook wel zou kunnen. Intussen liet Sabrina (Severn) op een ander forum haar creaties steeds zien waardoor ik een sterke behoefte kreeg te gaan sjoppen in de hebsjop. Ik heb de behoefte nog een paar maanden kunnen weerstaan, maar eigenlijk was het wel al duidelijk dat de behoefte sterker was dan mijzelf…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  4×7=28
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Buiten dat ik erg wordt geïnspireerd door alle prachtige creaties, vind ik het vooral een hele warme plek waar veel aandacht is voor elkaar. Ik vind het altijd weer heel bijzonder dat wanneer iemand iets heel ergs overkomt, er met zoveel gemak geld wordt ingezameld om iets voor die persoon te kunnen doen. Ik ben regelmatig in de wud te vinden. Hier kan ik vaak heerlijk m’n dagelijkse dingetjes kwijt, krijg adviezen als ik ze nodig heb, plaagstootjes en een heleboel knuffels als het even niet loopt zoals ik wil. Bovendien vind ik het erg leuk dat ik door het forum veel mensen heb ontmoet die me heel dierbaar geworden zijn en die ik anders nooit zou hebben ontmoet.
 • Hoelang bak je al?
  Ik ben in mei 2009 serieus begonnen met decoreren van taarten, daarvoor bakte ik wel eens een appeltaart of cake, maar te weinig om erover op te scheppen.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart was een pipstapeltje. Ik heb ‘m gemaakt voor ons teamhoofd dat ons ging verlaten.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind het het leukst om een nieuwe techniek uit te proberen zonder dat er druk op zit. Dus niet in opdracht, maar voor onszelf of om cadeau te doen.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  O zoveel! Er zit van alles in m’n hoofd wat ik wil uitproberen. En het lijkt me ontzettend gaaf een keer een workshop cacaoschilderen bij het bakkersmuseum in Medemblik te doen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Jazeker, ik vind heel veel leuk! Ik ben graag aan rommelen in onze sfeervolle jaren’30 woning, ik fiets graag, speel graag samen met Iker met z’n Thomastreinen en kan erg zoet zijn met een stapel woon-, taart- en kooktijdschriften.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Take it easy, probeer “ik moet” voor jezelf te veranderen in “ik mag”. Dat maakt het leven een heel stuk relaxter.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van Karla, zij lijkt namelijk altijd 48 uur in een dag te hebben en heeft zo’n ontzettende groei doorgemaakt het afgelopen jaar! En dan Kiruiv, ik ben zo onder de indruk van haar icing-gespoten taarten. Een techniek die weinigen echt aandurven, maar dit bescheiden meisje heeft dat lef dus mooi wel!