De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Sproet75

Sproet heeft al een aantal prachtige taarten op het forum gepost. Dat ze niet alleen creatief is met taart bewijst wel haar antwoordmail op de ’10 vragen aan…’. Haar antwoorden kwamen zomaar in het paars bij ons binnen. In februari 2009 is Esther, zoals ze echt heet, het forum op gevlogen en sindsdien is haar vliegje niet meer weg te denken. Benieuwd hoe deze creatieveling toen op het forum terecht is gekomen? Lees dan verder.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik heb nooit hobby’s gehad, vond mezelf absoluut niet creatief en op culinair gebied hield ik ook niet echt van bakken ofzo. Wel was ik altijd gek op marsepein en toen ik op een gegeven moment ons soort taarten op een hyvespagina van iemand zag dacht ik: wow, dat lijkt me lekker én gaaf om te maken! Dat was begin 2009, al vrij snel had ik deleukstetaarten.nl gevonden en in februari 2009 mezelf geregistreerd.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik kijk nog steeds dagelijks op het forum, meestal bij de Babbel, eerder was ik ook een fervent meeschrijver maar de tijd ontbreekt me er echt aan. Sinds mijn zwangerschap en geboorte van mijn 2e zoon ontbreekt het me echt aan tijd. Het forum staat in mijn werkbalk dus dagelijks kijk ik wel een paar keer!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De openheid en warmte naar elkaar toe, de vriendschappen die er zijn ontstaan en die heel hecht zijn. Ik kan bijna niet op beurzen komen omdat mijn man en ik samen de kinderen opvangen doordeweeks en hij elke zaterdag werkt, oppas vinden is niet zomaar geregeld maar ik merk nog steeds dat de mensen die ik ooit ontmoet heb mij niet vergeten zijn en andersom, ook al zien we elkaar niet regelmatig in ‘real life’.
  Nu kan ik me ook soms best ergeren, je merkt toch dat het een vrouwenwereld is en vrouwen kunnen af en toe érg lange tenen hebben, we zijn soms zo hard en gehaaid naar elkaar, dat vind ik soms echt heel jammer!
 • Hoe lang bak je al?
  Ik bak al sinds begin 2009 en sinds half 2009 bak ik ook in opdracht. Ik heb nu 4 maanden niet gebakken i.v.m. mijn zwangerschap en geboorte van mijn zoon, aankomende week heb ik weer 2 opdrachtjes en ik zie er best tegenop, kan ik het nog wel, haha… Maar ik heb er ook weer super zin in, het kriebelt echt!
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat was een Hello Kitty koffertje, in april dit jaar, in opdracht. Erg gaaf om te maken!!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Taarten met vrolijke kleuren! Ik gebruik altijd marsepein en dat kleurt zo lekker diep, ik ben geen fondant fan. Soms zie ik taarten in de parade die nét ff een tikkeltje meer kleurstof hadden mogen hebben.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou graag willen leren boetseren! Nu ben ik niet het typ wat dagen met taart bezig is, daar heb ik simpelweg met mijn werk en gezin met 3 kinderen geen tijd voor. Dus ik zou graag snel en goed willen leren boetseren, haha..
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Nee, eigenlijk niet.. Wij hebben een samengesteld gezin wat soms best pittig is, daarnaast werk ik ook en als ik niet werk heb ik 3 kinderen om me heen waar ik ook van wil genieten. Ik heb er simpelweg de tijd niet voor…
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ik ben een hele poos minder op het forum geweest omdat ik de sfeer soms heel grimmig vond en ik weet dat meer mensen dit ook zo hebben ervaren…
  Wat ik mee wil geven: hou je tenen soms gewoon binnenboord, duik niet overal zomaar bovenop. Sommige reacties zijn soms zó hard en dat is zo jammer voor dit o zo vriendelijke forum!
  Geniet van elkaar, van alles wat je van een ander Mag en Kan leren of inspireren.
  Denk goed na voordat je reageert én of het überhaupt iets toevoegt om te reageren.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik ben groot fan van de taarten van Marijke Hoogink van Kikakeekies, haar kleurgebruik is geweldig en van elke taart van haar kan ik echt genieten. Ze heeft echt haar eigen stijl en is voor mij echt een inspiratiebron. Ik wilde ook Annelies noemen omdat dat echt de grootste scheet is van ons forum en ik heel veel bewondering heb voor haar suikerwerken maar ze is me al voor gegaan….