De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Vlits

Vlits is Lydia, in 2007 begonnen en niet meer opgehouden. Ken je haar appeltaart a la Vlits al? Wat ze heeft gemaakt kun je zien bij haar onderwerpen, als je op haar naam klikt. Een aantal taarten springen er zeker uit, zoals de Snoopy en Woodstocktaart, een plaatje! Een aantal vragen voor deze forumster;

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Een vriendinnetje van me had haar eigen bruidstaart gemaakt en omdat ik de standaard zelfgebakken appeltaart of chocoladetaart met mijn eigen verjaardag wilde vermijden, heb ik aan haar gevraagd waar ze haar spulletjes en tips & trics vandaan had gehaald. Het bleek dus via deleukstetaarten.nl en toen is het balletje gaan rollen eigenlijk. Trouwens niets mis met zelfgebakken appel- of chocolade taart.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Oei dit is nogal variabel. De eerste jaren was ik meerdere keren per dag te vinden op het forum. Daarna viel dat helaas terug door persoonlijke omstandigheden. En nu is het weer meerdere keren per week. Nu vooral het zwangerentopic, aangezien ik nu 29 weken zwanger ben.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Natuurlijk de kunstwerken in de Show off als inspiratie vooral bij de stapeltaarten en 3Dtaarten wil ik nog wel eens mijn ogen uit kijken.
  En de Babbel na het bakken is ook gewoon niet te missen. Ook al WUD ik niet meer echt mee het blijft soms hilarisch om te volgen. De steun die je hebt aan elkaar is gewoon geweldig. De lach maar ook de traan kan je delen en dat is gewoon mooi.
  Ook vind ik het leuk ook mensen van het forum in real life te ontmoeten, al is daar het laatste jaar niet zoveel van gekomen jammer genoeg.
 • Hoelang bak je al?
  Cakes bakken vond ik toen ik een klein meisje was altijd leuk om met mijn vader te doen. Oké zolang ik de beslagkom maar uit kon likken zodra de cake de oven in werd geschoven…
  Maar de interesse in bakken is nooit over gegaan. Toen ik 10 jaar geleden met een huisgenootje een eigen huisje kreeg voerde we “Zaterdag Bakdag” in. Niet dat dat altijd succesvol was… maar wel lekker.
  In december 2007 ben ik pas begonnen met gedecoreerde taarten en ik was meteen verslaafd.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Helaas alweer enige maanden geleden. Maar wel eentje waar ik supertrots op was. Namelijk een bruidstaart voor vrienden. En ze wilden graag een Topsy taart in 3 lagen. Dat was wel even slikken en moed verzamelen aangezien ik dat nog nooit gedaan had. Maar alles verliep op rolletjes en het bruidspaar was blij. En ik ook :-)
  In de maanden daarna heb ik eigenlijk niets meer gebakken of gedecoreerd, door de zwangerschap kon ik de geur van taart, fondant/marsepein niet meer hebben dus heb ik alles even ook een laag pitje gezet. Nadat de kleine er is ga ik vast wel weer los
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Toch wel stapel- of bruidstaarten. Ook al vind ik bruidstaarten maken toch altijd wel een beetje spannend. Maar het geeft zo’n kick als het bruidspaar helemaal blij wordt bij het zien van de creatie die je samen met hen hebt bedacht.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik zou nog wel graag eens suikerbloemen willen maken. En het werken met Royal Icing heb ik ook nog niet echt onder de knie.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Naast taarten decoreren ben ik gek op zeilen. We hebben een eigen mini zeilbootje en ik vind het heerlijk om daar mee rond te scharrelen. Daarnaast ben ik veel bezig voor de babykamer, ik probeer zoveel mogelijk decoratie zelf te maken, van vilt, stof of hout. Verder verslind ik boeken. En heb ik met een paar vriendinnen een eetclubje. Elke maand prikken we een datum om samen te eten. Zelfgemaakte kost uiteraard.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ga vooral zo door en blijf er plezier in houden!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Er zijn al een heleboel dames aan de beurt geweest voor de 10 vragen maar ik mis nog een aantal namen: SweetCaroline, ZoeteKunst, Glitter én Glamour.