De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Annekehil

“Pluk de dag, of maak een taart” is het onderschrift van Anneke. Zelf is ze meer van het kleingebak, met name cakepops. Ze maakt ook regelmatig bruidstaarten, zoals te zien op haar website Taartjes van An

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Heel toevallig kwam ik tijdens tv-zappen terecht bij een cursus over taarten maken van Teleac met Petra Achttien. In onze familie komen meerdere bakkers (en koks) voor en ik was al snel geintrigeerd door alle kleurtjes en bloemetjes en wat er nog meer voorbij kwam. Want bakken deed ik altijd wel maar niet het decoreren zoals ik toen voorbij zag komen. Ik ben al heel snel gaan googlen en kwam, natuurlijk, op het forum terecht.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  In het begin, lees de eerste 2 jaar, was ik er niet bij weg te slaan. Zoveel leerzaams en mooie dingen die belangeloos werden gedeeld en ik vond het een warm bad van mensen die allemaal hetzelfde leuk vinden. Tegenwoordig ben ik hartstikke druk met ons gezin, het bedrijf van mijn man en mezelf en de taarten, dat ik weinig tijd heb. Ik lees wel mee maar plaats eigenlijk zelf niets. Zelfs voor mijn eigen website heb ik nauwelijks tijd.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Eigenlijk heb ik dat hierboven al wel geschreven. Natuurlijk is er altijd wel wat als je zoveel vrouwen bij elkaar zet maar ik ervaar het nog steeds als een super leuk medium waar je ontzettend veel kennis en inspiratie kan opdoen.
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Het is een combinatie van mijn voor- en achternaam. Wist ik veel dat je hier je forumleven lang aan vast zit ;-)
 • Hoelang bak je al?
  Al vanaf mijn vroege jeugd stond ik bij mijn opa en vader in de keuken en dat zie ik nu ook weer bij onze kinderen terug. Het is weer ‘ erger’ geworden omdat onze dochter een zeldzame stofwisselingsziekte heeft waardoor ik eigenlijk veel recepten herschreef zodat zij ook zoetigheid kon eten.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Poehee dat zijn er vele. Mijn passie ligt vooral bij de bruidstaarten en cakepops. En ik ben gek op kleurtjes en bloemetjes en hartjes :) Speciaal was de taart voor Jelte die op 10-jarige leeftijd in elkaar werd getrapt door leeftijdgenootjes en daardoor in een zwaar coma kwam maar ook een bruidstaart die ineens een paar maanden eerder gemaakt moest worden omdat de bruidegom ernstig ziek bleek te zijn. Dat zijn hele bijzondere momenten waar je dan toch met zoiets simpels als een taart, echt mensen blij kunt maken. Ik ben dan ook een groot fan van Icing Smiles en heb nog niet de eer gehad om via hen iets gemogen maken maar maak regelmatig taarten voor mensen die in een bijzondere situatie zitten. Zelf kan je ook al snel een verschil maken.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taalgebied?
  Die hele strakke kanten wil ik graag leren maken en ik ben me gaan verdiepen in het airbrushen van taart. na een workshop bij Kim Wiltjer ben ik een cursus gaan volgen bij de Airbrushacademie in Lelystad om daar meer fijne kneepjes te leren. Er gaat een wereld voor me open. Ook biedt de nieuwste trend met het waferpaper weer zoveel mogelijkheden. Ik denk dat je nooit uitgeleerd raakt en hoe meer je je erin verdiept, des te meer je wil. En ik vind heel veel leuk dus is het nog wel eens een beetje onrustig in mijn hoofd ;-)
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Naast ons gezin ben ik altijd in de weer met de paarden. Ook daar gaat veel tijd in zitten…
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  De laatste tijd hoor je nog wel eens wat negatieve geluiden maar ik denk dat alles wat je opschrijft soms verkeerd kan worden opgevat. De ene persoon kan nu eenmaal beter verwoorden wat ze van iets vindt dan de ander en de ene persoon kan beter met (opbouwende) kritiek omgaan dan de ander. Probeer altijd uit te gaan van de goede bedoelingen van iemand en dan blijft het ook gezellig. En heb er respect voor dat als iemand veel tijd en geld heeft geïnvesteerd in iets, dat hij of zij daar niet altijd een tutorial voor moet maken als ze geld verdient met het geven van workshops.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Vivian Rhebok maakt echt super leuke sweet tables, of Dominique Ballard of Ade Deni met haar prachtige, strakke taarten. Esterke draait ook al even mee en is ook zo lekker enthousiast…..