De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

e.b.m.

Op het moment van schrijven is Erna bijna 4 jaar lid, om haar eigen woorden te parafraseren, een echte ‘ouwe DLT-taart’. Erna post regelmatig in de taartenparade, wat ze zoal maakt is daardoor via haar profiel te vinden. Ze post niet alleen zelf haar taarten, er komt ook heel wat waardevolle feedback op andere taarten uit haar toetsenbord. Lees hieronder verder wie er nog meer achter de letters e.b.m. zit.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Een vriendin had met een vrijgezellenfeestje een taartenworkshop gedaan. En omdat ik altijd in de keuken te vinden ben, vond ze dat ook echt wat voor mij. Ik was gelijk enthousiast en heb me toen direct ingeschreven voor een basis workshop. Alleen was de wachttijd wat lang. Maar enthousiast en leergierig dat ik was, ben ik gelijk gaan googlen hoe deze manier van “taarten” dan moest. En toen kwam DLT al heel snel tevoorschijn. En mán, wat een informatie en inspiratie vond ik daar allemaal. M’n hoofd duizelde ervan, hahaha. Gevolg was wel, dat door het DLT-forum ik allang en breed aan het “taarten” was geslagen, voordat ik überhaupt die workshop had gehad, hahaha.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Sowieso heb ik ’s avonds even mijn DLT-momentje. En als ik overdag vrij ben, dan loop ik nog even snel de nieuwste berichtjes door. Alleen op vakantie kijk ik niet. Maar daarna heb ik dan ook wel een inhaalslag te maken, hoor!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De enorme hoeveelheid informatie, inspiratie en gezelligheid. En nuchter als ik ben, had ik werkelijk nooit gedacht het zo gezelllig te kunnen hebben met mensen die ik eigenlijk helemaal niet ken! Maar gezellig: dat is het!!!!
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Dat zijn de initialen van mijn bijnaam en achternaam. Saai, hè?
 • Hoelang bak je al?
  Als klein Ernaatje vond ik het al machtig interessant om te helpen met het maken van cake en appeltaart. Later volgden er nog vele soorten taarten; slagroom, mocca, meringue, fruit, vlaai: noem maar op. Maar De Leukste Taarten maak ik sinds januari 2009. En ja, het is waar: het “taartenvirus” bestaat echt! Ik ben gelukkig nog steeds niet genezen.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Niet één specifiek, maar dat zijn dan toch de taarten waarvan ik van te voren niet zeker wist of ze wel zouden lukken zoals ik ze in mijn hoofd had, de taarten waarbij ik voor mezelf de lat toch weer wat hoger had gelegd. En als het dan toch goed lukt, dan is dat vreselijk kicken.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Er zijn nog zoveel thema’s, zoveel technieken en nog veel méér mogelijkheden, dus er valt nog heel veel te leren en te doen! Maar het liefste zou ik heel snel kunnen werken, maar ja…… dan had ik een wat minder intensieve hobby moeten kiezen. Of in ieder geval me beperken tot wat eenvoudigere taarten, hahaha.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Alles wat met de keuken te maken heeft: koken, bakken, braden, ………behalve de keuken schoonmaken. Maar helaas, dat gaat hand in hand, geloof ik, haha.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Sta positief in het leven en het is elke dag een beetje feest! Dus carpe diem!!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  De lijst van geïnterviewden begint al aardig lang te worden, maar ik weet nog wel een paar namen. Ik denk bijv. aan Nicole Th, zij maakt altijd waanzinnig mooie taarten. En ook Nephews, die zie ik ook regelmatig voorbij komen met prachtige creaties. En niet te vergeten Annekehil, ik ben gek op haar cakepops.