De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Esterke

http://www.deleukstetaarten.nl

Ruim 6 jaar geleden, in 2008, kwam Esterke op het forum. En ondertussen is ze uitgegroeid tot een hele grote inspiratiebron. Ze post gelukkig nog steeds haar baksels, prachtige bruidstaarten en vrolijke kindertaarten. Ook cakepops komen langs bij Ester.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Nou ja via internet natuurlijk..doordat ik zelf een kindje had gekregen en niet de standaard slagroom Hema taart wilde hebben voor mijn visite ben ik op het web gaan neuzen hoe je taarten kan maken en vooral met welke vullingen.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Oei helaas moet ik daar op antwoorden dat dit steeds minder wordt vanwege tijdgebrek (als ik kijk ben ik wel wat uurtjes bezig) en doordat de baksters van mijn begintijd ook niet meer op het forum actief zijn.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Duidelijk, openheid, veel tips, mooie taarten, snel antwoord op vragen..
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Zelf gebrouwen haha
 • Hoelang bak je al?
  Vroeger gewoon de cake uit een pakje en vanaf 2008 de taarten met fondant
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Tja dan wel de allereerste taart voor een vriendin van mij die net bevallen was van haar zoon. Ik had groene fondant en wilde nog wit op de taart hebben. Ik ging naar de sligro met als gevolg dat ik dus icing had gekocht ipv fondant. De taart was een naturel biscuit gevuld met bokkenpootjesmousse en geheel groen bekleed met fondant en met witte accentjes.. staartje van de muis bijvoorbeeld. De vriendin van mij was zeer verrast haha en belangrijk hij was lekker. Alle recepten waren van dit forum!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  O, er is nog zoveel dat ik wil doen en leren, maar waar ik de tijd niet voor heb om het te oefenen. Airbrushen vind ik zo een mooi effect geven, maar ik vind het erg moeilijk om onder de knie te krijgen…dus ik heb het opgegeven haha. En ook icing spuiten vind ik mooi en leuk om te doen.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ja ik ga graag sporten. Ik doe twee keer per week aan fitness en cardio om in conditie te blijven en om grote taarten te kunnen dragen. Ook ben ik secretaris van de oudergeledingraad van de school van mijn kinderen. Zo kan ik op school de nodige hulp bieden.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Het is een leuke hobby die snel al uit kan lopen tot een leuk bedrijf(je) maar helaas merk ik zelf ook af en toe dat ik een taart MOET maken. Wat als hobby is begonnen is nu een serieuze aangelegenheid. Let op dat er niet te vaak een taart gemaakt MOET worden en dat je de passie behoud die er voor heeft gezorgd dat je zover bent gekomen!
 • Van welke forummer zou jij graag een interview lezen?
  Tamara Woutersen van tamataartje uit Zoetermeer, maar misschien is zei al geweest?