De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Franky

Franky is in 2006 als 230e lid geworden van ons forum, een èchte oudgediende. Op het forum kennen we haar van haar prachtige bloemen of complete bloemstukken en dat alles niet van echt te onderscheiden. Buiten de bloemen om is Francisca ook 1 van de gezichten achter Taart & Trends, de grootste taartdecoratiebeurs in Nederland, met recht een druk bezette forummer. Gelukkig had ze nog even tjid over om de 10 vragen te beantwoorden en ons te vertellen hoe het begon.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  In 2005 kwam ik na 17 jaar in Engeland gewoond te hebben terug naar Nederland. In Engeland had ik de city and guild creative study part 1 : sugarcraft gevolgd en ik was lid van de Tunbridge Wells britisch sugarcraft guild branche. Ik miste het taart decoreren en ging op zoek naar info op internet.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Nu kom ik vanwege mijn werk, het organiseren van Taart&Trends, waar ik verantwoordelijk ben voor de wedstrijd en administratief en MjamTaart er bijna niet meer aan toe om op het forum te kijken. Ook plaats ik nog maar af en toe een creatie. Want wat ik maak staat, vaak een paar maanden later in de MjamTaart!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het belangeloos delen van informatie, het ontstaan van nieuwe hechte vriendschappen,…en natuurlijk alle prachtige creaties die geplaatst worden
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Een van de dames op de city and guild course vond mijn naam erg lastig dus noemde zij mij Franky.
 • Hoelang bak je al?
  Zo’n 20 jaar.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Dat is een lastige vraag want er zijn verschillende taarten die ik bijzonder vond om te maken. Maar ik denk toch wel de trouwtaart van mijn jongste zusje en de trouwtaarten voor mijn stiefdochters.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Zoveel, want er komen steeds meer nieuwe dingen op de markt, bv sugarveil en ook zou ik graag weer aan de slag willen gaan met royal icing. Dat is een techniek die je bij moet houden. Door tijdgebrek lukt het me te weinig om met icing te spelen en dat merk ik heel goed.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Door tijdgebrek heb ik geen tijd voor andere hobby’s maar ik vind het breien van Engelse poppen nog steeds heel leuk.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Geniet van deze prachtige hobby/werkzaamheden. Blijf delen, want door te delen blijf je leren. Sta open voor postieve feedback en voel het niet meteen als kritiek.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  nicole th, RiCake, zoete kunst