De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Hertje

Hertje is een bekend lid op het forum, zeker voor degenen die de reviews in de gaten houden. Natuurlijk hoort ze dan ook in de ’10 vragen aan… ‘ thuis. Naast het ei-huis voor de review op onze site heeft ze nog veel meer gemaakt, al het lekkers en moois staat in haar album; http://hobbytaarten.jalbum.net/

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via Google zocht ik naar een verkoopadres voor betaalbare spullen voor taartdecoratie, mèt goed advies over het gebruik ervan. De Hebshop bleek hèt adres voor de spullen. En dit heerlijke forum bleek een geweldige hulpbron met heel veel inspiratie.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Te vaak. Vrijwel altijd meerdere keren per dag. En dat al jarenlang: sinds 20-03-2009 ben ik forumlid.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Er is zoveel om van te genieten! Steeds nieuwe foto’s van taartwerk: vaak een inspirerend kijkfeestje. Het is leuk om enthousiaste reacties te geven (en te krijgen). De bereidheid van forumleden tot het delen van info, tips, recepten, how to’s, etc. is super! Het gemiddelde taartniveau op het forum komt steeds hoger te liggen. De Babbel is bijzonder, alles kan aan bod komen: van hilarische onbenulligheden tot en met lief en leed. De saamhorigheid en bereidheid tot behulpzaamheid is hartverwarmend. En het is geweldig leuk dat het forum leidt tot ontmoetingen in real life!
 • Hoelang bak je al?
  Vanaf mijn pubertijd maak ik ‘gewoon’ gebak, zoals cake, appeltaart, boterkoek, kwarktaart, monchoutaart. Sinds 2009 maak ik ook ‘de leukste taarten’ en cupcakes.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Mijn eihuis! Omdat ik met de how to + review iets kon terugdoen voor het forum. klik
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Tot nu toe vind ik alles leuk! Een boetseersel erbij is een extra uitdaging. Het geeft veel voldoening als het lukt om een leuk figuurtje te maken.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Teveel om op te noemen. Een betere gezondheid zou de productiviteit zeer ten goede komen. Het lijkt me geweldig om mooie rozen te leren maken en goed met royal icing te kunnen werken. Er zijn zoveel technieken die je kunt leren en verfijnen. Volgens mij raak je nooit uitgeleerd. Er zitten megaveel taartideeën in mijn hoofd, die komen vaak spontaan opborrelen. Zelfs in mijn dromen. En er is zoveel inspirerend werk van anderen te zien. Vaak op prachtige foto’s. Een goede camera en een fotografiecursus staan ook op mijn (ver)langlijstje.
 • Jouw echtgenoot bakt ook, werken jullie graag samen aan een taart?
  We werken nooit in opdracht, dus hebben de vrije hand. Ik heb een globaal idee in mijn hoofd, maar wijk daar graag vanaf terwijl ik werk aan de taart. Daardoor is het eindresultaat verrassend. Manlief (Guus’56) werkt heel gestructureerd: hij maakt eerst een schets en houdt zich precies aan zijn plan. Samenwerken lukt wel, maar met wederzijdse irritaties. Dus nee, we werken niet graag samen aan een taart. Gelukkig leven we verder in harmonie.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dank aan iedereen die dit forum maakt tot wat het is. Merci voor al het moois, liefs, heerlijks en leerzaams dat jullie op het forum post(t)en.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Dat is een lastige keuze… Zonder anderen te kort te willen doen: omdat ik een voorliefde heb voor boetseerwerk, ben ik het meest benieuwd naar een interview met leonietje of Mme Gateau.