De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

JPS

Aan het woord, JPS/John; “Samen met mijn vrouw voed ik drie dochters van tussen de vijf en twaalf jaar op. Drie dochters en een vrouw geeft soms een hoop gekakel in huis vandaar de bijnaam haan. Als het even kan ben ik op het forum aan het neuzen of wudden en als ik wat meer tijd heb vermaak ik mij met taarten.”

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Via een zoekopdracht over taartvulling kwam ik op het forum terecht, na eerst wat te hebben mee gelezen heb ik me niet lang daarna geregistreerd.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Elke dag wel een paar keer, er is altijd wel iemand die een vraag heeft of iets moois laat zien waar ik op kan reageren .
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het leukste aan het forum vind ik dat we elkaar geweldig goed helpen met tips en elkaar ook inspireren met onze pronkstukken. Ik vind mijn hobby pas echt leuk als ik iemand heb kunnen helpen om iets voor elkaar te krijgen. Maar ook de rubriek “Een babbel na het bakken” en met name de WUD waar lief en leed gedeeld wordt en het ook best gezellig en leerzaam kan zijn ben ik bijna dagelijks te vinden.
  Een beetje “inside information” van wat vrouwen zoal bezig houdt is dan ook mooi meegenomen nietwaar?
 • Hoelang bak je al?
  Ik bakte al jaren cakes met verjaardagen voordat ik zo rond 2010 aan taarten begon. Sindsdien bak ik zelden nog een cake, ik maak nu liever een heerlijke en mooie taart.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  De meest bijzondere taart was een prinsessentaart voor mijn jongste dochter die toen vijf werd. Zij was zó blij en trots dat ze iedereen die het maar wilde horen ging vertellen wat papa gemaakt had.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Zoveel verschillende soorten taarten maak ik nu ook weer niet, ik werk ook (nog) niet in opdracht, maar de leukste taart om te maken was een herfsttaart met geboetseerde eikeltjes, paddestoelen en een kastanje. Ondanks dat boetseren niet echt mijn ding is werd het toch zoals ik het in gedachten had. Uiteindelijk streef ik ernaar om alle decoratietechnieken een keertje geprobeerd te hebben en een beetje onder de knie te krijgen.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Wat ik nog heel graag een keer wil leren is hele mooie suikerbloemen maken en gevorderde icing decoratie technieken. Ik leg de lat graag hoog voor mijzelf. Omdat ik helaas niet zo veel tijd voor de hobby heb zal het nog wel even duren voordat ik op het niveau ben dat ik graag ooit wil bereiken. Gelukkig maar want mijzelf blijven verbeteren vind ik altijd nog veel leuker dan herhalen wat ik al kan.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Naast het maken en versieren van taarten ligt mijn interesse al heel lang in de luchtvaart en mag ik graag ook zelf vliegen, een vliegbrevet halen is het eerste wat ik zou doen na het winnen van de jackpot in de loterij. Tot die tijd houd ik het maar bij af en toe vliegen onder toezicht van iemand met brevet of op de computer met de simulator.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Aan alle medebakkers en baksters wil ik zeggen: Help elkaar waar mogelijk met advies en tips of morele steun in moeilijke tijden. Voor de gevorderden onder ons: Respecteer elkaar en onthoud dat we allemaal ooit beginners geweest zijn. En voor de beginners onder ons: Vraag het gerust maar voorzie je vraag wel van de nodige gegevens over wat, hoe, waarmee en hoe lang, veel, groot, heet enz. dan heb je een grotere kans op een snel en bruikbaar antwoord. En als er eens een keer iets mislukt bedenk dan dat leren hoe iets niet moet ook vooruitgang is.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou graag eens willen weten wat Annemarie op de tien vragen zou antwoorden of anders Gerda wel die zo lief is om al heel lang dagelijks alle jarigen persoonlijk te feliciteren.