De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Nephews

Achter de aparte naam Nephews gaat de naam Jolanda schuil. Jolanda vierde in augustus 2013 haar 2-jarige jubileum op het forum. Haar taarten zie je op haar website Jollie’s Cake’s. Naast het maken van taarten geeft ze workshops en komt ze regelmatig langs op het forum van DeLeuksteTaarten.nl

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Google taarten en… Voila! Ben hier terecht gekomen door eerst een tijdje te ‘spieken’ op de site! Vond mezelf niet goed genoeg om te registreren, laat staan foto’s te plaatsen! Toen ik doorkreeg dat iedereen hier gewoon terecht kan en dat het wel erg gezellig is hiero heb ik me geregistreerd!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Euhhh..elke dag eigenlijk wel! De ene keer wat meer tijd om te reageren dan de andere maarja, wel ff elke dag een Dlt pitstop!
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het ‘plaatjes’ kijken, de gezelligheid, pluimen uitdelen en ontvangen, niks zo leuk om kei leuke reacties te krijgen, toch!? Maar ook feedback, ik kan soms erg twijfelen aan mezelf…
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Ach, die gaat eigenlijk nergens over.. Heb van vriendlief al zoveel bijnamen gekregen en dit is helaas een blijvertje… Ik heet Neefs met mijn achternaam en vriendlief heeft er een Engelse draai aan gegeven… Nephews…whahaha
 • Hoelang bak je al?
  Ik bakte vroeger al veel cake’s en appeltaartjes, keek veel plaatjes en TV maar vond fondant taarten veel te hoog gegrepen, dat zou ik nooit kunnen…en zooo geen tijd… In Maart 2011 kwam mijn moeder te overlijden na een jaar ernstig ziek te zijn geweest en dan ga je vanzelf eens goed nadenken… Doe wat je wilt doen…en zeker niets uitstellen!!! En zo heb ik eind Mei dat jaar mijn eerste taartje gemaakt voor vriendlief zijn verjaardag, gelukt en al, er zijn er nog vele gevolgd en er zullen er nog veel meer volgen! Lang antwoord maar zo’n 2 jaar dus!
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Ja… Bijzonder…(?) Dat waren er voor mij 3:
  -Cupcake’s voor een ernstig zieke zwangere vrouw, ze is helaas net na de geboorte van haar dochtertje overleden en heeft ze dus niet kunnen ontvangen.
  -De eerste verjaardagstaart voor datzelfde dochtertje.
  -En bruidstaart die twee keer vervroegd werd qua datum omdat de bruid haar moeder ernstig ziek was… Mijn ma was net overleden en heb bij het maken van die taart wel een traantje weggepinkt!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Als ik naast mijn 40 uurs ‘echte’ baan voor mijn baas, het taarten, vriendlief, de hond, familie en ons huis nog wat tijd over heb…. (hihi) zou ik heel graag bloemen willen leren maken en fatsoenlijk willen kunnen boetseren… Bij mij is het altijd meer ‘cartoon’ dan echt!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Een heel toepasselijke vraag eigenlijk… Ik deed hiernaast ook fotografie, had op zolder een studio en die heb ik van de week afgebroken en omgetoverd tot taartstekkie… Moest ff serieus keuze’s gaan maken onder het mom van ‘te veel dingen willen doen en te weinig uren in een dag’! Dus….ik koos TAART! En het is echt een super taartplek geworden!!!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Een goede planning en voorbereiding scheelt het halve werk!!! (Heb ik zelf ondervonden, hihi!) Zo hou je echt plezier in het ‘taarten’!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Jeetje,das een moeilijke… Er zijn er al veel geweest maar er zijn er ook nog zoveel over…euhhh… Graag zou ik wel wat willen lezen van Bianca 1969. Ik las namelijk dat ze dit altijd een leuke rubriek vind,kan ze er zelf mooi ook eens in!